Hem tips Du är här

Dortmund mot Bayern München 10 NOV med live stream!

Den 10:e november är det dags för ett riktigt klassikermöte i den tyska ligan. Då ställs nämligen rivalerna Dortmund och Bayern München mot varandra. Matchens spelas på Dortmunds hemmaplan Westfaldenstadion, en av de arenor i Europa som har högst publiksnitt. Du som planerar att följa denna heta match kan med andra ord förvänta dig en stekhet atmosfär. Vill du live streama Bundesliga matchen? Gå in på Bet365 för att hitta marknadens bästa odds samtidigt som du kan kolla matchen live!

Rivaliteten mellan dessa storlag

Med tanke på att Dortmund och Bayern München är två av Tysklands ledande klubbar så råder det förstås en stor rivalitet mellan de båda lagen. Detta har lett till att matcherna mellan de båda klubbarna i Tyskland kallas för ”Der Klassiker”, alltså ”klassikern” om man översätter det till svenska. Detta kan jämföras med ”El Clasico” som matcherna mellan Real Madrid och Barcelona i den spanska ligan kallas för.

Dortmund Bayern 10 nov

Ökad rivaliet efter Champions League finalen 2013

På senare år har rivaliteten dessutom förstärks på grund av en mängd olika faktorer. En av dessa är att de båda lagen möttes i Champions League-finalen 2013, en final som Bayern München gick vinnande ur. I år deltar båda storlagen igen i Champions Leauge. Tror du att något av dessa lag har chansen att dra hem bucklan? Gå in på 22BET för att hitta de bästa oddsen på denna match.

Kontroversiella övergångar mellan Bundesliga två topplag

Dessutom har det under de senaste åren skett en rad kontroversiella övergångar mellan de båda klubbarna. Närmare bestämt är det Bayern München som har köpt en mängd spelare från Dortmund, något som inte alls varit populärt bland Dortmund-fansen. Skälet till att Bayern kunnat göra detta är att de har en överlägsen ekonomi jämfört med vad Dortmund har.

Vilka spelare lämnade Dortmund för Bayern?

Några av de spelare som har gått från Dortmund till Bayern München är den polska anfallsstjärnan Robert Lewandowski, den tyska mittfältsgeneralen Mario Götze som satte det avgörande målet för Tyskland i VM-finalen mot Argentina 2014, samt försvararen Mats Hummels som är bofast i det tyska landslaget. Detta har som sagt var inte varit populärt bland Dortmund och har spätt på deras ogillande gentemot Bayern München ytterligare.

Dortmund Bayern Munich football Germany bundesliga

Lagens styrkor och svagheter

Något som gör detta möte extra intressant är att Dortmund och Bayern München ligger etta respektive tvåa i Bundesligas tabell. En av Dortmunds stora styrkor den här säsongen har varit deras målskytte. På 9 spelade matcher har de nämligen gjort hela 29 mål, en mycket imponerande siffra. Dessutom har de endast släppt in 10 mål. En svaghet när det gäller Dortmund som klubb är dock att de har en mycket svag ekonomi om man jämför med många andra europeiska toppklubbar.

Hur ser Bayern facit ut 2018?

När det gäller Bayern München så är en av deras styrkor att även dem endast har släppt in 10 mål på 9 matcher. Medan Dortmund är obesegrade så har Bayern dock redan åkt på två förluster i ligan, och dessutom har de gjort betydligt färre mål än vad Dortmund har gjort. Bayern har nämligen gjort 17 mål jämfört med Dortmunds 29.

Hur kommer matchen att sluta?

Att tippa resultatet i denna match är ingen lätt uppgift. Med tanke på att Dortmund har hemmaplan med sin fanatiska publik bakom sig samtidigt som de har öst in mål hittills denna säsong så tror jag på att dem tar hem matchen.

Hur har det gått för lagen hittills?

För Dortmund har säsongen som tidigare nämnt gått strålande hittills. Efter 9 omgångar är de obesegrade och ligger på första plats i tabellen med 21 inspelade poäng. Samtidigt har de öst in mål.

Bayern ligger visserligen två, men samtidigt har de redan åkt på två förluster och gjort betydligt färre mål än Dortmund. Med detta i åtanke så måste man nog se Dortumund som favoriter att vinna denna stora match i Bundesliga.

Spelbolag där du kan betta och streama matchen

Några av de sidor där du kan betta på matchen samtidigt som du kan streama den är Bet365, Unibet och Hajper. Detta är både ett oerhört spännande och underhållande sätt att spela på som kommer få dig att sitta som fastklistrad framför datorn eller TV:n.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se