Hem tips Du är här

Speltips med högst odds inför Djurgården -Linköping SHL 14/9

Även om det på vissa sätt är något sorgligt att den svenska sommaren är över är det glädjande att SHL är tillbaka, och det med besked. Den första omgången spelas lördagen den 14 september och en av höjdpunkterna är fjolårsfinalisten Djurgården som tar emot Linköping hemma på Hovet Kl 18:00.

Speltips Djurgården mot Linköping SHL med högsta odds

Oddsanalys Djurgården vs Linköping

Djurgården har ett mycket starkt lag inför säsongen. Framförallt har man förstärkt i försvaret och har nu en av ligans hetaste backuppsättningar. Att Marcus Högström är tillbaka kommer göra mycket gott och att man fått behålla Linus Hultström är också glädjande för klubben. Lägg till att man får behålla Alsing – som fått NHL-kontrakt med Ottawa – under ytterligare en säsong.

Berglund – Djurgårdens stora namn

I anfallet är Patrik Berglund det stora affischnamnet som värvats in. Med rutin och spets kommer han lyfta offensiven och med Jacob Josefson som lekkamrat kan det bli en väldigt rolig säsong för DIF. Däremot skulle man verkligen behöva få fem Emil Bemström med tanke på att man tappat Dick Axelsson, Axel Jonsson Fjällby, Jakob Lilja, bröderna Davidsson och Daniel Brodin. 

Linköping – hur stora chanser har de?

Linköping står inför en nystart vilket kan behövas med tanke på de senaste årens resultat. Fjolårets tolfte plats är inget att hänga i granen och året innan dess slutade klubben nia. Med tanke på att Linköping var ett topplag för ett antal år sedan är det sorgligt att se att man inte tagit sig förbi kvartsfinalen fyra säsonger i rad. Nu är det inte mycket som tyder att man lyckas den här gången heller men med Bert Robertson som tränare ger man i alla fall sig själva chansen.

Nu tror vi att Djurgården lyckas vinna matchen och man gör detta under ordinarie tid. Betfair har bra odds på hemmaseger och vi vänder oss dit för oddset 1,91. 

Gör Djurgården första målet?

I en premiär brukar det vara full fart framåt när Djurgården spelar. Med tanke på att de har matchtempot uppe från CHL tror vi Linköping kommer få det svårt i början. Därför spelar vi också att Djurgården gör första målet till oddset 1,64 hos Nordicbet.

Även om DIF är favoriter har Linköping som regel gjort mål på DIF under deras interna möten. Nio av de tio senaste matcherna har inneburit minst två mål för båda lagen och vi tror detta upprepar sig. Unibet erbjuder 1,78 i odds på detta bet och vi vänder oss dit för att spela att båda lagen gör minst två mål.

Starka nyförvärv inför SHL starten

Hemmalaget har värvat starkt där Patrik Berglund är det starkaste namnet av nyförvärven. Berglund är enligt flera experter för bra för SHL men oavsett vad någon tycker finns han med i Djurgårdens trupp under säsongen. Kan han bli skillnaden som tar laget från final till guld? Han borde i alla fall klara av att leda sitt lag till till en premiärseger mot Linköping, så stor ska klasskillnaden vara mellan lagen. Linköping slutade 12:a förra säsongen och även om man har en ny tränare och general manager är nivåskillnaden för stor upp till Djurgården, som dessutom har matchtempot uppe eftersom laget deltar i Champions Hockey League. 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se