Hem tips Du är här

Expertrekarna bjuder på analyser inför DIF – IK Sirius 10/8 -19

Serieledaren Djurgården tar emot IK Sirius i en match där hemmalaget är klar favorit mot gästerna från studentstaden Uppsala. DIF har överraskat alla genom att leda serien men tränarduon Kim Ekstrand och Thomas Lagerlöf har lyckats få ut max av det materialet de har. Tre raka hållna nollor är respekt men tio matcher utan förlust, varav åtta segrar, säger det mesta. DIF är i toppen just nu och kan mycket väl vara det efter 30 omgångar också. Framförallt med tanke på att MFF verkar kryssa sig bort från guldet samtidigt som AIK har Europaspel att också ta hänsyn till.

Sirius däremot har inte samma form även om de faktiskt presterat ganska bra. Spelschemat den senaste tiden har varit tungt för Sirius med MFF, AIK, Häcken och DIF i följd. Mot Malmö klarade laget 1-1 borta men mot AIK och Häcken blev det klara förluster. Det mesta talar för att Djurgården lyckas vinna matchen och därmed utöka sin serieledning till fyra poäng och det är något vi tror man klarar.

Speltips DIF vs IK Sirius

Oddsanalys DIF vs IK Sirius

Inför säsongen var det inte så många som trodde på Djurgården. Bosse Andersson, sportchefen, hade tänkt kortsiktigt med värvningarna av Kim Källström, Jonas Olsson och Andreas Isaksson och stod nu med en tunn trupp och en ny tränarduo som endast hade erfarenhet från Sirius. Efter 18 omgångar som tränare för DIF har Kim & ”Totte” tagit DIF hela vägen till toppen av tabellen. En spelidé som spelarna är 100% dedikerade till kan räcka längre än pengar och dyra spelare vilket DIF definitivt har bevisat.

Om det räcker till guld återstår att se men till tre poäng mot Sirius ska det räcka till. Allt annat vore ett fiasko for DIF vars fans nu börjat få upp hoppet mot en rafflande höst. Med fördelen av hemmaplan och en relativt svag motståndare väljer vi att spela en rak 1:a. Oddsen är bäst hos Betsson som erbjuder 1,40 på det spelet.

Vi tror dock inte på någon målfest i matchen eftersom DIF brukar vinna med låga siffror. Sirius är ganska starka defensivt med Rydströms organisation och därför tror vi på en match utan allt för många mål. Vi väljer att köra under 2,5 och världens största spelsajt sett till omsättning Bet365 erbjuder sköna odds på spelet som vi väljer att köra på.

Däremot kan det bli en första halvlek mellan lagen som inte blir något fyrverkeri. Sirius kommer kriga hela matchen igenom och det kan ta tid för DIF att avgöra. Vi tror därför att första halvlek slutar oavgjort och väljer att spela det spelet hos Nordicbet.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se