Hem tips Du är här

Dessa tips hjälper dig vinna på fotboll idag!

Såhär dagen före fotbolls-VM måste vi hala fram lite cuper till tipset, både den svenska och norska cupen står för två matcher på menyn idag. Utöver skandinavisk fotboll så jagar Palermo och Frosinone en Serie-A-biljett. I Spanien är det också hård strid om La Liga-platsen mellan Numancia och Real Valladolid.

Spelstopp: 18.29

[topptipset]

1.      Aspudden – Nyköping 2

Första rundan av Svenska Cupen, Division-2-laget Aspudden-Tellus ställs mot Nyköpiings BIS som för närvarande håller till i Division 1. Aspudden som spelat Division 2 sedan 2014 har inlett säsongen väl och efter tio spelade matcher står laget på sex vinster, två oavgjorda och två förluster. Bissarna har inte haft en lika bra inledning på säsongen, men har senast klarat sig mot nederlag mot två formstarka lag, Rynninge och Sandviken. Trots formskillnaderna är gästerna favoriter, och Nyköping ser dessutom ut att erbjuda riktigt bra värde. Tvåan på cirka 50% är spikad!

2.      Lidingö – Akropolis 2

Lidingö hade en bra inledning i Division 2 Norra Svealand, men har nu samlat på sig tre raka förluster. Senaste var mot Mora, som ligger riktigt lågt. Akropolis klippte nästan en plats i Superettan i fjol, och har betydligt bättre form med en meriterande seger mot Assyriska med 4-2. Gästerna spelar i en division högre, och det bidrar till känslan att det här bara kan sluta på ett sätt. Akropolis ska spikas utan konstigheter om tvåan streckas under 60%.

3.      Mjöndalen – Haugesund 2

I vårt kära grannland ska andradivisions-laget Mjöndalen göra upp med Haugesund i den fjärde omgången av NM Cupen. Mjöndalen överraskade och slog faktiskt ut Stabaek i förra omgången hemma med 2-0, och hemmalaget går in med fyra segrar i ryggen samtidigt som Lukas Jonsson bara släppt in ett mål på dessa matcher. Mjöndalen ser riktigt starkt ut! Haugesund å sin sida har i och för sig två raka segrar och ligger just nu på samma plats som tabelltrean Rosenborg. Det skiljer dock en division mellan lagen, så vi utgår från tvåan. Vi rekommenderar dock att gardera tidigt, hemmalagets form ska inte underskattas!

4.      Start – Ham-Kam 2

Start har haft en tuff vår i Elitserien, laget kämpar som nästjumbo efter 13 spelade matcher, endast åtta inspelade poäng och målskillnad på -18. I förra rundan besegrades Egersunds IK, men den segern satt långt inne. Ham-Kam å sin sida har en ganska medioker placering i Division 1, men vi tycker ändå det ser ut som om de har ganska bra form, trots förlusten mot Mjöndalen senast. Innan den matchen hade Ham-Kam tre raka segrar. Streckningen säger dock att favoriseringen av hemmalaget är alldeles för stor, det är mycket möjligt att gästerna skräller på denna. Ta med alla tecken i jakten på utdelning.

5.      Palermo – Frosinone X

Palermo rök ur Serie A i fjol, men om detta dubbelmöte går hem har klubben från Sicilien comeback i höst på lager. Frosinone gick ned från samma serie 2016, vilket betyder att laget varit i Serie B två raka säsonger. Tabellen menar att lagen varit i princip helt jämna under säsongen. Gästerna, Frosinone, slutade efter 42 matcher på en tredjeplats, en poäng före Palermo. De ljusrosa får i det första mötet vara favoriter, främst eftersom matchen spelas på Renzo Barbera. Palermo är grymt hemma, obesegrat i nio raka matcher. Ettan streckas hårt, och krysset känns som att det ligger nära till hands. Potten kan bli delad, men ta med så många tecken som möjligt.

6.      Numancia – Valladolid 1

Nu i Spanien ser scenariot ruskigt likt det i Italien ut. Dessa två rivaler slåss om La Liga-platsen. Numancia slutade på sjätteplats i tabellen, och fick spela mot Real Zaragoza. Trots 1-1 hemma krånglade sig de rödblå vidare efter seger i Zaragoza. Valladolid tog sin match mot Sportig Gijón sammanlagt 5-2. Gästerna har på senare tid visat fantastisk form, sex av de sju senast spelade matcherna har slutat med seger. Alla tecken borde nog in även här, värde är på hemmalaget, men formen på gästerna kan man inte undgå att se.

7.      América MG – Chapecoense 1

Nu förflyttar vi oss till Brasilien där América har haft ett hårt schema, och laget har hamnat i lite av en formsvacka. Det är ett bra läge att vända den trenden när Chapecoense ska besöka hemmalaget. Lagen ligger på samma poäng inför omgång 12, läget är därmed osäkert. Hemmalaget är dock favoriter, och vi tycker det känns befogat. Gästerna har haft stora problem tidigare när de spelat borta. Chapecoense har bara lyckats skrapa ihop två poäng, på sex bortamatcher. Ettan är utgångspunkt, men ta också med krysset.

8.      IBV Vestmannaeyjar – Valur 2

Till sist är det en match som ses från den isländska högstaligan. Valur åker till Västmannaöarna för att spela mot IBV. De möttes faktiskt så sent som i slutet av maj i den isländska cupen, och matchen blev lite stökig. Det krävdes en förlängning för att vaska fram en vinnare där, och Valur lyckades knipa segern. Gästerna vann ligan i fjol ganska överlägset, och ligger även nu i topp på tabellen. IBV ligger under nedflyttningsstrecket och kommer få det tufft. Tvåan är den som sitter!

Det säkra kortet

Inget snack om saken, Akropolis. Av de fyra senaste bortamatcherna slutade tre med seger, Lidingö är en serie ned och har haft en riktigt jobbig period. Lätt seger för Akropolis.

Veckans Wild Card

Ham-Kam är lite vilt denna veckan, och det är möjligt att laget gör det jobbigt för Start. Sarpsborg 08 som redan slagits ut av Ham-Kam ska vara svårare på pappret. Om man jagar utdelning ska tvåan med!

72 rader

 1. Aspudden – Nyköping 2
 2. Lidingö – Akropolis 2
 3. Mjöndalen – Haugesund x2
 4. Start – Ham-Kam 1×2
 5. Palermo – Frosinone 1x
 6. Numancia – Valladolid 1×2
 7. América MG – Chapec. 1x
 8. IBV Vestmanna. – Valur 2

 

324 rader

 1. Aspudden – Nyköping 2
 2. Lidingö – Akropolis 2
 3. Mjöndalen – Haugesund 1×2
 4. Start – Ham-Kam 1×2
 5. Palermo – Frosinone 1×2
 6. Numancia – Valladolid 1×2
 7. América MG – Chapec. 1x
 8. IBV Vestmanna. – Valur x2