Hem tips Du är här

Odds Dart VM 2020

PDC mästerskapet i Dart drar igång nu på Fredag 13 december. Det är den högst rankade turneringen av alla mästerskap inom Dart. Vinnaren av mästerskapet tar hem Sid Waddell trofén, trofén som är döpt efter den legendariske och numer avlidne kommentatorn Sid Waddell. Tävlingen hålls i London på Alexandra Palace som den gjort sedan 2008. Regerande världsmästare är holländaren Michael Van Gerwen som i finalen förra året vann över britten Michael Smith med siffrorna 7-3. Med den vinsten hade Michael tagit sin totalt tredje PDC titel i karriären. Den som har dragit hem mest titlar under mästerskapet är Phil Taylor med totalt 14 st.

Finalen i Dart VM (PDC) kommer äga rum 1 januari 2020.

Dart VM 2020 startar 13 december 2019

Redan den 13 december när tävlingen startar kommer regerande världsmästaren Michael Van Gerwen att gå sin första match mot antingen Jelle Klaasen eller Kevin Burness. Det beror på vem av dem som vinner när de tidigare på kvällen kommer att mötas i första rundan av mästerskapet. Eftersom att Michael Van Gerwen är världsmästare får han börja i andra rundan. En annan favorit enligt oddsen att vinna turneringen är Gerwyn Price som precis som Michael Van Gerwen får gå in i andra rundan. Han kliver först in i turneringen torsdag 19 december och kommer då att få möta vinnaren i mötet mellan O’Connor och Kantele.

Peter Wright gör sin första match 20 december

Även den tredje favoriten till att vinna mästerskapet, Peter Wright går in i turneringen i den andra rundan. Hans motståndare i andra rundan kommer att avgöras i mötet mellan Rodriguez och Malicdem. Han äntrar tävlingen redan dagen efter att Gerwyn Price har kastat sina första pilar i årets mästerskap, fredag 20 december. Beroende på hur det kommer att gå för alla dessa tre favoriter fortsätter så tävlingen i den tredje rundan. Om Van Gerwen går vidare kommer han isåfall att den 22 december möta Evans/Mcgeeney eller Campbell. Om Price går vidare till tredje rundan kommer han isåfall att få möta Henderson/Richardson eller Suzuki den 27 december.

Datum för slutspelet av Dart-VM 2020!

För Peter Wrights del gäller datumet 23 december om han tar sig vidare från andra rundan. Han kommer isåfall att där få ställas mot Brown/Mansella eller Asada. Om alla dessa tre favoriter lyckas att avancera vidare är det så dags för slutspelet som börjar med kvartsfinalerna söndag 29 december. Går det bra här är det dags för semifinalerna redan dagen efter på måndagen den 30 december och när dessa är slutförda återstår bara två deltagare som kommer att mötas i finalen onsdagen 1 januari 2020.

Blir det Van Gerwens andra titel på raken i PDC?

Med tanke på hur han obekymrat krossade allt i sin väg förra året så ser det väldigt lovande ut att han slutligen står högst upp på pallen den 1 januari 2020. Han gick då precis som i årets turnering in i andra rundan där han mötte engelsmannen Alan Tabem och vann med 3-1 i set. För att sedan i nästa match möta tysken Max Hopp. Även denna match dominerade holländaren när han vann med 4-1 i set. I den sista matchen före slutspelet stod återigen en engelsman för motståndet. Denna gång var det Adrian Lewis. Återigen vann Van Gerwen med siffrorna 4-1 i set.

Van Gerwens väg till guldet

I kvartsfinalen ställdes han mot engelsmannen Ryan Joyce som inte hade en chans då Van Gerwen vann med de överlägsna siffrorna 5-1 i set. Dominansen blev ännu tydligare när han i semifinalen mötte skotske Gary Anderson. Denna match slutade med det förkrossande resultatet 6-1 till Van Gerwen. I finalen ställdes han mot engelske Michael Smith som fick se sig besegrad med totalt 7-3 i set. Den dominansen som Michael Van Gerwen uppvisade under förra årets mästerskap ser vi även honom som den hetaste kandidaten att för andra året i rad bärga titeln. Om han gör det är det isåfall hans totalt fjärde titel.

Var kan man se matcherna?

Om du inte befinner dig i London under turneringens gång kan du se alla matcher livesändas på Viaplay. Om du däremot befinner dig i London mellan 13 december – 1 januari är det Alexandra Palace som gäller. Här kan du hitta mer info om biljetter till tävlingen.

Vem vinner Dart-VM?

Efter förra årets totala dominans ser det ut som att favoriten till att ta titeln ännu en gång, Michael Van Gerwen gör det igen. Här kan du lägga ett bet på att han vinner turneringen.

När är finalen i Dart-VM?

Finalen äger rum på årets första dag, onsdag 1 januari 2020.