Hem tips Du är här

Säkrar Chelsea slutspelsplatsen borta mot Valencia?

Champions League omgång 5 slutar med några riktiga toppmatcher på onsdagen. Valencia ska ta emot Frank Lampards Chelsea på hemmaplan i kvällens tidiga match då den sparkar igång redan 18:55. Senare på kvällen med starttid 21:00 sparkar matchen mellan Barcelona – Dortmund igång samtidigt som Inters svåra match borta mot Slavia Prague.

  • Chelsea går bra den här säsongen och Lampard känns genuin i sin satsning på lagets unga spelare. Det kommer dock inte att räcka hela vägen till vinst borta mot Valencia. Vi tippar att det slutar oavgjort. Spelet lägger vi hos Unibet till oddset 3.75.
  • Messi är i en helt otroligt bra form för tillfället. När han är såhär bra är det få lag i världen som kan mäta sig med Barcelona. Han fixar segern på hemmaplan för sitt Barcelona. Oddset hämtar vi hos Bethard till 1.55.
  • Efter bakslaget hemma mot Slavia Prague som nästan slutade med förlust på San Siro räknar vi med ett nytänt Inter i Tjeckien. Lukaku och Martinez skjuter Inter till seger! Spelet lägger vi hos Betsson till oddset 2.21.
Match1X2Spelbolag
Valencia – Chelsea3.503.752.12Unibet
Barcelona – Dortmund1.554.505.85Bethard gul logga
Slavia Prague – Inter3.453.502.21betsson online betting

Grupp h otroligt jämn

Grupp h är Champions Leagues jämnaste grupp. Tre lag på 7 poäng, Chelsea, Ajax och Valencia. Bottenlaget i tabellen är franska Lille som bara har ett poäng. Valencia vann senast då lagen möttes i London med 0-1, men förlorade sedan matchen efter när de mötte Ajax hemma med hela 0-3. Efter dessa två matcher följde två möten mot bottenlaget Lille där bortamatchen slutade 1-1 och hemmamötet på Mestalla vanns med klara 4-1. Valencia måste ta poäng här om de ska ha en god chans att ta sig till slutspelet eftersom att de kommer att åka till Amsterdam i sista matchen för ett svårt möte mot Ajax.

Chelsea bra mot sämre motstånd

Svårt att veta var Chelsea står den här säsongen. Även om de har radat upp segrar i Premier League är det oftast mot sämre motstånd. I möten mot topplagen i ligan har det slutat med förlust eller oavgjort. I Champions League var bortavinsten mot Ajax en riktigt bra insats, men hemmaresultaten har sviktat och det finns ingen stabilitet där. Inte så konstigt kanske med en såpass blandad trupp med ungt och rutinerat. De kommer direkt in i matchen från en förlust mot City i helgen som lika gärna kunde ha slutat 1-3 istället för 1-2.

Chelsea fördel av att möta Lille i sista omgången

Chelsea möter i den sista matchen Lille och har därför råd att ta en förlust borta mot Valencia om det skulle ske. Nu är det såklart inte med 100% säkerhet att de kommer att slå Lille borta, men de har ett mycket bättre lag än motståndaren. Därför kan Chelsea spela mer avslappnat mot Valencia för att istället gå all in i sista omgången. Valencia har som vi nämnt Ajax borta. Valencia måste därför gå för seger här. Vi tippar dock att det kommer att sluta i Chelsea favör med ett oavgjort resultat då de har spelat bra i sina bortamatcher hittills. klicka här för att lägga ett snabbt spel på matchen!

Barcelona en besvikelse i Champions League

Vi hade förväntat oss mer av Barcelona i Champions League den här säsongen. Det är ingen kris att tala om eftersom att de leder gruppen och kommer att ta sig vidare till slutspelet, men en urladdning var att vänta i förra omgången när de mötte Slavia Prague hemma. Det slutade istället 0-0 och de gick miste om en klar trepoängare. Laget spelade även 0-0 borta mot Borussia Dortmund, vilket är mer förståeligt, men förra säsongen radade de upp fina vinster i gruppspelet när de bortaslog Spurs med 2-4 och PSV med 1-2. Det är trögt och hackigt, lossnar det hemma mot Dortmund?

Dortmund med pressen på sig att vinna

Dortmund har pressen på sig att vinna borta mot Barcelona eftersom att Inter samtidigt möter Slavia Prague borta som de bör vinna mot. Vid tre poäng för Inter och förlust för Dortmund kan de därmed hamna på tredjeplats. Även om Barcelona inte har spelat övertygande i årets Champions League är de obesegrade på Camp Nou både i ligan och Champions League den här säsongen. Det är tämligen ingen lätt uppgift Dortmund ställs inför här. Inför matchen kommer de med två svaga resultat i Bundesliga efter en storförlust borta mot Bayern med 4-0 och en svag insats hemma i 3-3 mötet mot Paderborn.

Messi stekhet

Barcelona kan gå ut på Camp Nou och spela sin attackfotboll mot Borussia Dortmund utan några större problem eftersom att de vet hur pass stór fördel de har av att spela på Camp Nou. Messi är i en grymt bra form för tillfället och har i de senaste fem matcherna gjort 6 mål och tre assist. Med den formen han är i är det ingen lätt uppgift för något lag i världen att komma till Camp Nou. Vi tippar att Barcelona med fördelen av hemmaplan och en stekhet Messi därför fixar segern här. klicka här för att lägga ett snabbt spel på Messi och Barcelona

Slavia Prague har överraskat

Slavia Prague är en av säsongens stora överraskningar i Champions League, allra finaste poängen som även ökade lagets självförtroende var den på Camp Nou i förra omgången. Att kunna stå emot ett av världens bästa anfall på Camp Nou är en bragd i sig och inte många lag som har lyckats med. Poängen borta mot Inter är även den minnesvärd. Det var så nära att tjeckerna åkte hem med tre istället för ett poäng. Trots dessa fina insatser ligger laget sist i tabellen på 2 poäng och kommer med all sannolikhet inte att gå vidare till slutspelet, men vi kommer att komma ihåg deras fina insatser.

Inter ångar på

Inter ångar på i ligan och siktar på att peta ner Juventus från Scudettotronen redan den här säsongen och visst borde Turinlaget känna sig hotade. Det skiljer bara ett poäng mellan lagen och dessutom öser Inter in mål. Det är även här Inters mål ligger den här säsongen, att vinna den inhemska ligan. Det är det primära målet, men det betyder inte att de har gett upp om Champions League ännu såklart då de fortfarande har chansen att ta sig vidare till slutspelet. För att göra det krävs det en bortaseger mot Slavia Prague.

Fixar Lukaku segern?

Slavia Prague var så nära att åka från Milano i det första mötet med tre poäng, men i 92:a minuten utjämnade Inter och räddade upp situationen något genom att åtminstone få med sig ett poäng. Inter har en del tunga avbräck i returmötet då man saknar Sensi b.la. Anfallet är dock intakt och vi kommer antagligen att få se både Lukaku och Martinez från start. I denna duo har Inter en av världens mest produktiva anfall. Vi tippar att det även är dessa två som kommer att låsa upp Slavia Pragues försvar och fixa de tre poängen laget så starkt behöver för avancemang.