Hem tips Du är här

Börja veckan med en stabil kupong! Det blir inte bättre än så!

Nu är matcherna på riktigt igång i VM-karusellen och vi inleder veckan med ett riktigt härligt VM-tips. Grupp D har något intressant på gång, Argentina tappade poäng mot Vulkanerna och ställs mot Kroatien som det gått riktigt bra för. Blir det skräll? Kupongen börjar dock med Tunisien-England.

 

Spelstopp: 19.59

[europatipset]

1. Tunisien – England 2

Första VM-slutspel sedan 2006 för Tunisien och från Afrika levereras ett av de mindre roliga lagen i termer av kända namn. Vi ser Wahbi Khazri som vanligen spelar i Stade Rennais som lagets stora stjärna, och det säger väl någonting. Om Tunisien ska ha en chans måste han pricka toppformen mot lag som England som de möter nu. Från tedrickarnas sida har man gjort bra kval, och det kanske blir en vinst i år, vem vet! Harry Kane ser ut att kunna leverera, men målvakten är fortfarande oklar, det finns ingen speciellt bra i laget. Vi tror på tvåan här men det gör också många andra, så vi garderar i de större systemen.

 

2. Colombia – Japan 1

Den stora succén i Brasilien 2014 var som bekant Colombia, när man dessutom saknade den allra klarast skinande stjärnan Radamel Falcao. Nu är han med i Ryssland, så vi tror på en bra boost för laget i offensiven, defensiven är dock inte lika mycket ros. Fortfarande skakig och orutinerad, och vi frågar oss om de kommer kunna försvara så mycket alls. Japan lyckades ta hem det asiatiska kvalet vars kvalitet lämnade en del att önska. Visst finns där en del bra spelare, men tidigare förbundskaptenen skapade kaos i truppen endast månader innan VM och det bådar inte gott, vi trycker in ettan här.

 

3. Polen – Senegal 2

Här har vi Polen, som spelade riktigt bra i kvalet och då särskilt Lewandowski, men i generepet har saker och ting gått mindre bra. Polackerna kan dock glädjas åt att Monacos Kamil Glik som var skadad just under genrepet är tillbaka i truppen. Senegal tog sin grupp utan förlust i vkalet och har en del bra spelare på offensiven, Keita Baldé, M’Baye Niang och Sadio Mané är namn som kan sätta skräck i vilket lag som helst. Vi får ju givetvis inte glömma Cissés formstarke Koulibaly i mitten som gjort en riktigt bra säsong i Napoli. Polen är för stora favoriter i streckningen, vi utgår från Senegal som inte kommer backa på grund av någon streckning!

 

4. Ryssland – Egypten X

Som tur var vann Ryssland mot Saudi, efter Ala Dzagoevs skada byttes Denis Cheryshev in och lyckades sätta två pinnar. Men vad kan man egentligen dra för slutsatser från denna match förutom en bra boost i ryskt självförtroende? Saudi är ju fruktansvärt dåliga! Egypten spelade ganska bra, men hade otur i slutet där Giménez lyckades sätta segernätet så man har fortfarande noll poäng. Salah står i startelvan så vi tror laget från den stora kontinenten har en bra chans här! Förutom detta står ettan i streckfokus, så plocka krysset!

 

5. Portugal – Marocko 1

Cristiano Ronaldo (Portugal) lyckades plocka en pinne i matchen mot Spanien. Trots att Spanien var det spelmässigt starkare laget levererade Ronaldo som vanligt för hemlandet och inledde turneringen med hattrick, skapligt skulle vi vilja säga. Marocko på sin kant började fint mot Iran, men trots flertalet bra lägen gick man mållösa från premiären. Den enda kassen kom istället från Iran vilket gör denna match jobbig för afrikanerna. Ronaldo är befogad favorit men streckas hårt som sig bör, så gardera!

 

6. Uruguay – Saudiarabien 1

Saudi har väl inte direkt haft en festlig inledning på VM. Trots ett ganska dåligt spel från Ryssland lyckades värdlandet plocka hem det hela med 5-0, Uruguay tog tre riktigt tunga poäng mot Egypten i senaste och har en riktigt bra centrallinje. Vi tror den kommer ta landet långt i detta VM. Ettan är ett lätt val, kolla för guds skulle inte streckningen!

 

7. Iran – Spanien 2

Det var oavgjort mellan Spanien och Portugal i öppningen, men det var inte för att Spanien spelade dåligt, tvärtom! Portugal kan tacka gudarna för Ronaldo, för utan honom hade man inte haft mycket att sätta emot! Iranierna tog som sagt premiären 1-0 mot Marocko med hjälp av Ghoddos avgörande mål. Spanien är dock bättre på alla positioner, och nu måste man dessutom vinna så prestationen kommer komma. Våra kontinentsfränder tar detta!

 

8. Danmark – Australien 1

Frankrike är ett starkt lag, och Australien imponerade i öppningen även om inga poäng kunde införskaffas! Vi tycker nog de hade varit förtjänta av någon pinne, men sådant är livet! Danmark tog premiären mot Peru, med lite trubbel. Yussuf Polsen gjorde det enda målet i matchen, med hjälp av Eriksen givetvis. Vi tror på skandinaverna, särskilt då ettan streckas lågt.

 

9. Frankrike – Peru 1

Det är svårt att veta vad som hände i öppningen egentligen, var Australien bättre än man trott eller Frankrike mycket sämre? I vart fall blev inte många imponerade, men en liten guldkant ligger väl i att man kan vinna matcher även om inte spelet är det allra bästa varje gång. Peru vann ju inte mot Danmark som sagt, så det är allt eller inget denna match. Det är inte omöjligt att man tar större risker och lyckas plocka några pinnar, men med större risker kommer också målen in lättare från andra hållet. Ettan streckas hårt i detta fall, och med tanke på prestationen mot Australien så bör man gardera!

 

10. Argentina – Kroatien 1

Island är fantastiska. Argentina med Messi i spetsen förlorade under lördagen, i vart fall gentemot förväntningarna. Matchen slutade oavgjort, men med Messis miss på straffen kritar vi det som isländsk seger. Kroatien blir en riktigt viktig match för Argentina i och med detta, och Kroatien tog sin öppning mot Nigeria. Vi tror att Kroaterna spelar Argentina lite i händerna, Européerna är bra i mitten och ska kunna vinna matchen i matchen mot Banega/Biglia och Mascherano. Vi tror nog Argentina bör vara favoriter, ettan streckas lågt dessutom. Gardera dock, för vi skulle inte bli överraskade om Kroaterna kammar hem det!

 

11. Brasilien – Costa Rica 1

Brasilien som för övrigt är guldfavorit lyckades bra mot Schweiz. Coutinho lyckades knip ett mål i mitten av första halvleken, men oturligt nog fick schweizarna lukt på blod senare och satte ett själva. Sydamerikanerna måste få in tre mot Costa Rica nu för att det hela inte ska sluta i pannkaka. Costa Rica behöver å sin sida lite hjälp från Fru Fortuna här, för det ska vara en ganska brutal klasskillnad mellan lagen. Särskilt när man inte kan vila från brasilianskt håll. Ettan blir det här!

 

12. Nigeria – Island 2

Nigeria förlorade sin match 0-2 mot ett välspelande Kroatien, ett självmål och en straff stod för de två målen i och för sig, vilket är dåligt både från nigerianskt och kroatiskt håll. Afrikanerna måste ta tre pinnar för att inte vara säkra att förlora inför sista omgången. Island sitter på sitt håll i ett liknande läge, men man har vinden i ryggen efter att ha firat Alfred Finnbogason och Hannes Halldórsson som matchhjältar efter matchen mot Argentina. Man tog där sin första poäng i VM någonsin! Inget av lagen blir nöjda med oavgjort, så sätt 1 och 2.

13. Serbien – Schweiz X

Kämparna från Balkan fick en skön start på VM! Kolarov lyckades sätta det enda målet i matchen mot Costa Rica, och därmed toppar nationen Grupp E när första omgången är klar. Bankmännen har dock minst lika bra tryck i laget, för att sätta kryss mot Brasilien är inte dåligt, trots underläge dessutom! Vi tycker denna är oerhört svårt, även om båda lag skulle vara nöjda med kryss. Det är därmed utgången, men vi rekommenderar en helgardering här!

 

Kassaskåpet! – Uruguay

Vi tror Uruguay är undervärderat, särskilt med tanke på centrallinjen i världsklass. Saudiarabien var en skam för nationen i premiären och vi tycker de borde packa ihop direkt istället för att skämma ut sig en gång till, men det gör de väl ändå inte så Uruguay kan inte förlora denna!

 

Varningen! – Kroatien

Kroatien ser ut att vara i fin form, och har spelare av allra högsta kvalitet. Argentina å sin sida underpresterar rätt kraftigt och har dessutom pressen på sig inför denna match, så nervositeten är nog på en rätt hög nivå. Blir det en skräll här?

 

144 rader

 1. Tunisien – England 2
 2. Colombia – Japan 1
 3. Polen – Senegal x2
 4. Ryssland – Egypten x
 5. Portugal – Marocko 1x
 6. Uruguay – Saudiarab. 1
 7. Iran – Spanien 2
 8. Danmark – Australien 1
 9. Frankrike – Peru 12
 10. Argentina – Kroatien 1×2
 11. Brasilien – Costa Rica 1
 12. Nigeria – Island 12
 13. Serbien – Schweiz 1×2

 

1296 rader

 1. Tunisien – England 2
 2. Colombia – Japan 1
 3. Polen – Senegal x2
 4. Ryssland – Egypten x2
 5. Portugal – Marocko 1×2
 6. Uruguay – Saudiarab. 1
 7. Iran – Spanien 2
 8. Danmark – Australien 1x
 9. Frankrike – Peru 1×2
 10. Argentina – Kroatien 1×2
 11. Brasilien – Costa Rica 1
 12. Nigeria – Island 12
 13. Serbien – Schweiz 1×2

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se