Hem tips Du är här

Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart

Dag: lördag den 24/10

Tid: 15.30

Plats: BayArena, Leverkusen

Bayer Leverkusen som kommer från två svaga matcher i tyska ligaspelet som annars hade kunnat resultera i att man hade hängt med lagen som ligger på Europaplats, men man har inte tagit chansen och ligger för tillfället på en sjundeplats. VfB Stuttgart som har haft det tufft i flera säsonger nu och man har inte gått särskilt bra i år heller. För tillfället ligger de på en femtondeplats på samma poäng som Werder Bremen som ligger på nedflyttningsplats. Detta borde vara en tämligen enkel match för Bayer Leverkusen att ta tre poäng i, men Stuttgart vann sin senaste match och det kanske börjar vända nu?

Bayer Leverkusens senaste match var i Champions League mot Roma, det var en riktigt konstig match och slutade hela 4-4. Efter att Chicarito både gjort 1-0 och 2-0 väldigt tidigt i matchen lyckades man inte hålla tätt. För man släppte in fyra mål på rad och misslyckandet var ett faktum, men man gav sig inte när Roma gjorde sitt 4-2 mål utan man fortsatte kriga på och gjorde två viktiga mål i slutskedet av matchen. En riktigt sevärd match var det i alla fall med en massa chanser åt bägge håll. Där gjorde man fyra mål i en match och i Bundesliga på nio matcher har man bara lyckats göra åtta mål och det håller inte för ett lag som Bayer Leverkusen. Man har spelat lika de två senaste Bundesliga matcherna mot två bottenlag och det duger inte om man vill få spela Chanmpions League även nästa säsong. Förutom Aranguiz som har missat hela säsongen som är en viktig pelare har man nu även några fler viktiga spelare på skadelistan. Lars Bender som har blivit fotskadad och missar antagligen matchen mot Stuttgart en grymt viktig spelare för Leverkusen, Kramer och Kiessling det är inga dåliga namn som saknas och de är verkligen svåra att ersätta. Calhanoglu, Chicharito och Bellarabi måste börja göra mål för när de kommer igång är det en svårstoppad trio.

VFB Stuttgart som tog sin andra trepoängare i senaste omgången mot Ingolstadt som är en nykomling, men ändå ligger relativt högt upp i tabellen. Så det var ju ändå ett helt okej formbesked för Stuttgart att man äntligen lyckas knipa tre poäng mot ett lag på övrehalvan av tabellen. Det var en jämn match och i 59: onde minuten lyckades Didavi slå in det matchavgörande målet. Man har rätt många på skadelistan som Dié, Kostíc, Gentner och sist men inte minst viktiga Ginczek som har gjort tre mål i år har alltså åkt på ett diskbråck och det är ett rejält bakslag för Stuttgart. Det är Ginczek och Didavi som delar på laget interna förstaplats i skytteligan, bägge spelarna har gjort tre mål var och ändå producerat helt okej i år. Förra mötet på BayArena slutade det hela 4-0 till Bayer Leverkusen och mötet dessförinnan slutade 3-3. Vi får hoppas att det inte blir som förra året på BayArena utan mer en match som var på Stuttgarts hemmaplan då det var riktigt spännande!

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365 världens största bettingbolag med svensk spellicens och nu även live stream på Bundesliga.

Detta är en match Bayer Leverkusen borde ta hem. Jag hoppas i alla fall att Stuttgart kan bjuda på kamp och det är många lag som har hållit tätt länge mot Bayer Leverkusen som inte producerar så mycket framåt. Kanske har det lossnat för Leverkusen efter det oavgjorda resultatet mot Roma? Bayer Leverkusen har 1,57 pengarna och man kommer att ta hem den här matchen. Jag tror att det har lossnat för Chicharito efter Roma matchen och att han även kommer producera i denna match och finnas med i målprotokollet. Har svårt att se att Stuttgart ens har en liten chans på kryss, men det ger höga oss på 4,33 för ett oavgjort resultat. Potentiella målskyttar i matchen är då framförallt Chicharito i Leverkusen och i Stuttgart Didavi om man lyckas få hål på Leverkusen det vill säga. För tror nämligen att matchen kommer sluta med ett 2-0 resultat för hemmalaget, det vill säga Bayer Leverkusen!

chichan

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se