Hem tips Du är här

Anthony Joshua vs Kubrat Pulev – Vem går hem med bälterna?

Nu är det klart att nuvarande WBA, IBF, WBO och IBO tungviktsmästaren Anthony Joshua kommer att gå en minst sagt spektakulär fight på Tottenham Hotspur Stadium i London, England den 20 juni*. Motståndaren är ingen mindre än bulgaren Kubrat Pulev som imponerade stort under 2019 där han både besegrade Rydel Booker och Bogdan Dinu.

Odds på Joshua vs Pulev

Anthony Joshua vs Kubrat Pulev

Pulev chanser att vinna över Joshua är små

Att han skulle kunna vinna över Anthony Joshua i ett kokande London känns inte särskilt troligt. Det visar också oddsen på som håller Joshua som stor favorit. Förhoppningsvis får publiken en tillställning de kommer att minnas länge men att det skulle bli en skräll och bulgarisk seger talar oddsen definitivt emot. Här nedan har vi odds och speltips inför Joshua mot Pulev.

Speltips Anthony Joshua vs Kubrat Pulev med högsta odds

Betta Joshua vs Pulev

Höga odds Anthony Joshua vs Kubrat Pulev

Anthony Joshua – 23-1

Anthony Joshua vet hur det är att gå upp i en titelmatch. Efter att ha vunnit IBF heavyweight title redan 2016 har framgången fortsatt med fler och fler bälten. Enda förlusten kom mot Andy Ruiz Jr i Madison Square Garden i New York 2019 när han tappade WBA, IBF, WBO och IBO heavyweight title. Redan 6 månader senare skulle Anthony Joshua få sin revansch när han tog tillbaka titlarna från Andy Ruiz Jr efter unanimous decision i Saudiarabien. 

OS-guld och 21 KO – ett magiskt facit

Den 30-årige Watfordsonen har totalt gått 24 fighter i sin karriär och vunnit 23 av dessa. 21 stycken av vinsterna har kommit via KO. Joshua startade sin karriär som amatörboxare och nådde stor framgång när han 2012 vann OS-guld i Storbritannien. Sedan februari 2020 är Joshua rankad som världens bästa tungviktare av BoxRec samt som åttonde bästa boxaren pound for pund. 

Kan vi få se en KO i Tottenham?

Senaste fighten var returmötet mot Andy Ruiz Jr den 7 december 2019 på Diriyah Arena i Saudiarabien. Den gången blev det seger efter att Joshua vunnit med 118-110 hos två domare och 119-109 hos den tredje. Nu återstår det att se om Joshua – som för övrigt har ett enormt stort intresse för schack klarar av att hålla för favoritskapet och leverera en KO på ett maxat Tottenham Hotspur Stadium. 

Kubrat Pulev

Den 202 cm långe bulgariska boxaren har under sin karriär gått 29 fighter. 28 av dessa har slutat i seger och idag är Pulev rankat som världens åttonde bästa tungviktsboxare av Boxrec. ”The Cobra” gick sin senaste fight mot Rydell Booker i november. Då blev det seger efter UD och nu är det upp till bevis om Pulev ska kunna ta steget upp till den absoluta toppen. För det krävs det seger mot Joshua men enligt oddsen blir det oerhört svårt. 

Svåraste utmaningen för Pulev är här

Det råder inget tvivel om att detta är den tuffaste utmaningen hittills i karriären för Pulev. Trots att Joshua är enorm favorit kan ingen säga att Pulev inte förtjänar att gå en match om de ädlaste titlarna. Den religiöse Bulgaren – som har en bror som också är boxare – utmanade för IBF world heavyweight title 2014 men förlorade på KO i den femte ronden. Det är Pulevs enda förlust och nu har han en ny chans att bli odödlig i sitt hemland.

Tankar och analyser inför fighten

Att Storbritanniens kelgris Anthony Joshua får chansen att boxas inför ett fullsatt Tottenham Hotspur Stadium i London kittlar givetvis lite extra med tanke på hur häftig upplevelse vi fick på Wembley förra sommaren. Joshua är solklar favorit att vinna och det mesta talar för att det blir på KO. Det kommer dock krävas en fullständig prestation men med tanke på hur vältränad Joshua var i senaste fighten talar allt för att det blir en relativ komfortabel seger om britten klarar av att fullfölja segern. Formen finns definitivt där och därför tror vi att Joshua klarar av att försvara sina titlar. Allt annat vore ett jättefiasko med tanke på att Joshua dessutom slåss på hemmaplan och kommer ha över 90,000 skrikande fans som lyfter honom.  

Blir Anthony Joshua vs Kubrat Pulev av?

Tack till Sky Sports Boxning

Betta på KO vinst

Oddsa på Joshua vs Pulev

* I skrivande stund så verkar fighten bli av, dock så kan detta ändras i tider som dessa.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se