Hem tips Du är här

Så tippar vi näst sista omgången av Allsvenskan 2019

Näst sista omgången av Allsvenskan 2019 är här! Och vilken omgång vi har! Allt kan avgöras i helgen, står Djurgården som slutsegrare av Allsvenskan 2019 eller avgörs allt till sista omgången? Det var årtionden sen guldstriden var så pass jämn med 3 Stockholms lag i toppen och ett av Sveriges främsta lag Malmö.

LAGPoängOdds SM-guld vinnareSpelbolag
Djurgården62p1.35Unibet logo
Hammarby59p4.50betsson betting online
Malmö FF59p7.00Yo Bet It logotyp
AIK59 p41.00888 sport

Hur lägger vi våra speltips?

  • Vi tippar att Hammarby ganska enkelt avfärdar Östersund på bortaplan, men resulatet kommer inte att sticka iväg alltför mycket. Därför lägger vi spelet på under 2.5 mål i matchen då vi tippar att Östersund inte kommer att göra några mål eftersom att de har haft en del problem med målskyttet i de senaste matcherna. Vi lägger spelet hos Mr Green till oddset 2.45.
Lägg ditt odds på Hammarby
  • Vi tippar att ett Djurgården med guldvittring kommer att hålla nollan hemma mot ett Örebro som åkte på en rejäl förlust hemma på Behrns Arena när lagen möttes i den senaste matchen. Djurgården vann alltså det senaste mötet med 0-3. Djurgården har flytet med sig och därför spelar vi på, Nej – på att båda lagen gör mål. Betsson ger oss oddset 1.79.
Lägg ditt odds på Djurgården
  • Matcherna mellan Malmö och AIK brukar alltid vara jämna tillställningar. De senaste 4 matcherna har slutat oavgjort oavsett vilket lag som har spelat hemma och vi tippar att det även blir så i detta möte. Bet365 ger oss oddset 3.30 på oavgjort resultat.
Lägg ditt odds på oavgjort

Hammarby först ut i guldstrids jakten

För alla de fyra lagen som är inblandade i den allsvenska toppstriden är Hammarby först ut att spela sin match på söndag 27/10 17:30. De åker i sitt möte upp till Östersund för att med alla medel få med sig tre poäng tillbaka till Stockholm. På måndag 28/10 fortsätter näst sista omgången med matcherna mellan Djurgården – Örebro och supermötet Malmö – AIK. I den näst sista omgången siktar såklart alla lag på tre poäng, vilket är en omöjlighet eftersom att mötet mellan Malmö – AIK kommer att sluta med att ett av lagen tar full poäng, eller ett poäng var vid oavgjort.

Det är inte heller självklart att Djurgården eller Hammarby vinner sina respektive matcher även om båda dessa lag, har sett till tabelläget betydligt lättare matcher framför sig. Vi går igenom alla matcher komplett med speltips.

Östersund – Hammarby 27/10

Inför mötet mot Östersund kommer Hammarby stärkta med en seger i ryggen hemma mot Malmö FF med 2-0 på Tele 2 arena. Hammarby har med den segern sex raka trepoängare och ligger bara tre poäng efter serieledande Djurgården (som vid två vinster i de återstående omgångarna har säkrat guldet). I denna rad med sex raka segrar har de förutom att de vann mot Malmö även vunnit mot AIK och Djurgården. Hammarby har plöjt över flera lag som den målsprutande maskin de är. Trots de positiva resultaten väntar en svår motståndare i Östersund borta.

Men maskinen har hackat en del tidigare under säsongen mot lag de bör vinna över. Som i matchen mot Norrköping hemma (2-2), även om Norrköping även befinner sig i tabellens övre skikt är det poäng man inte får tappa på hemmaplan. Insatsen mot Helsingborg borta i början av säsongen var inte heller någon överdrivet bra prestation när Bajen förlorade med 2-1. I matchen borta mot Östersund gäller det att spela samma spel som tidigare under säsongen och inte underskatta motståndet. Lyckas de upprätthålla samma offensiva kvalité som har varit signifikant för laget under säsongen blir det en tuff och lång match för Östersund.

Vi tippar matchen

Vinstutsikterna för hemmalaget ser inte så positiva ut. I de senaste 5 matcherna har Östersund endast en vinst i hemmamatchen mot Sirius som de vann med 2-0. Matchen innan det mötte de Häcken borta som slutade 1-1. I och med den matchen bröt de sin tunga förlustrad då de förlorade 7 allsvenska matcher i rad. Hammarby kommer istället från sex raka vinster. Så bra offensiv fotboll som Bajen har uppvisat den här säsongen som Östersund fick känna på i den tidigare 4-0 förlusten på Tele 2 arena tippar vi att det resultatet fortfarande sitter kvar mentalt hos Östersund. Bajen vinner matchen med 0-2. Du hittar odds på rätt resultat (2-0) på 7.0 hos Betsson.

2-0 till Djurgården med grymt odds

Djurgården – Örebro 28/10

Eftersom att Djurgården leder Allsvenskan inför den näst sista omgången med tre poäng kan de i matchen mot Örebro hemma säkra guldet. Om alla de övriga resultaten slutar i deras favör. Djurgården går alltså in i matchen mot Örebro med händerna på guldet. Det är säkrat om både Bajen och Malmö tappar poäng i sina matcher. Så vi räknar med att få se ett fullt motiverat Djurgården ta emot Örebro på hemmaplan. Djurgården har med en sämre trupp än Malmö överraskat alla den här säsongen. I de senaste fem matcherna har de bara förlorat en.

En tung förlust, en tung vinst, vad väntar härnäst?

Förlusten på Tele 2 arena kom mot värsta rivalen Hammarby med siffrorna 2-1. Djurgården studsade snabbt tillbaka från förlusten när de i nästa match slog Göteborg borta med 0-1. En stor anledning till att Djurgården har gått så bra den här säsongen är Marcus Danielson. Från sin backplats har han sett till att hålla de defensiva bitarna på plats med ett såpass bra resultat att det slutligen ledde till en landslagsplats. När han fick chansen i blågult gjorde han det bästa möjliga av situationen och nätade mot Malta. Kan han upprepa det i matchen mot Örebro hemma och säkra guldet?

Vi tippar matchen

Örebro är inne i en väldigt tung period med tre förluster på de senaste fem matcherna. Två av förlusterna har kommit mot två övriga huvudrollsinnehavare i guldstriden, Hammarby, AIK och ytterligare en förlust mot laget som ligger efter klungan, Norrköping. Det har varit idel tuffa matcher och en uppförsbacke för Örebro. Uppförsbacken fortsätter troligtvis mot Djurgården som är inne i ett bra flyt nu. Djurgården har fått vittring på guldet och kommer inte att lägga sig platt mot ett Örebro som man tidigare vann borta mot med 0-3. Vi tippar att Djurgården vinner matchen med 2-0. Du kan finna odds på 6.30 på rätt resultat (2-0) hos Yobetit.com

Kan Djurgården säkra guldet med 2-0 vinst?

Malmö – AIK 28/10

I guldstridsmötet mellan Malmö och AIK står Malmös Markus Rosenberg i centrum eftersom att han gör sin allra sista allsvenska match på stadion. Han hoppas självklart på att få lyfta SM bucklan ännu en gång när han gör sorti från Allsvenskan. Oavsett hur matchen slutar är det ett värdigt avslut på en succéfylld karriär i Malmötröjan, att få chansen att vinna mot ett lag som konkurrerar om guldet. Det kan inte bli så mycket bättre. Om de nu inte vinner guldet borta mot Örebro i sista omgången. Men innan några avslut ska se eller guld ska vinnas har Malmö tre matcher kvar att spela istället för två som de övriga guldkandidaterna.

Malmö har på torsdag kväll Lugano hemma i Europa League. Ett tuffare spelschema helt klart som kommer att ta på krafterna inför mötet mot AIK. Stockholmslaget kommer från en fin utskåpning av Falkenberg i senaste omgången. AIK gick fullt ut på offensiven och fullkomligt körde över Falkenberg med 1-5. Även om Falkenberg ligger sist i ligan är det ett grymt resultat på bortaplan av ett AIK som ses som det tråkigaste av de lagen som har chansen på guldet. Plus att AIK i matchen saknade flera nyckelspelare som har varit tongivande för laget under säsongen.

Vi tippar matchen

Även om matchen mot Hammarby borta slutade med en svidande 0-2 förlust för Malmö har de nu chansen att komma tillbaka snabbt mot AIK. Förra mötet lagen emellan på Friends slutade alltjämt med ett oavgjort resultat när inget av lagen lyckades producera ett endaste mål. Inför mötet är dock inte målproduktionen något hinder eftersom att det har flutit på bra för båda lagen i deras senaste matcher (förutom mötet mot Bajen senast har Malmö gjort mål i sex raka matcher). Malmö har dock haft en del problem mot AIK hemma de senaste två säsongerna och spelat oavgjort båda åren. Vi tippar att inget av lagen har kraften att vinna mötet och tippar därför att det blir 1-1. Detta resultatet kan du spela till ett odds på 6.75 hos Unibet.

Blir det oavgjort mellan Malmö FF - AIK?

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se