Hem speltips super-bowl

Odds & Speltips på Super Bowl Final 2021 – Vem som är favorit i år?

För dig som gillar NFL kan du snart titta på idrottsvärldens mest underhållande final och är du spelintresserad så kan du även betta på Super Bowl odds 2021. 7 februari kan du ta del av en fartfylld och spännande final mellan två av NFLs bästa lag.

Super Bowl odds för säsongen 2020/2021

Att betta på amerikansk fotboll är mycket roligare om man gör det live och precis som med andra sporter så blir det extra roligt att betta vid en final eller annan större händelse. Som likt många andra sorter så erbjuder dem olika bettingbolagen olika spel. Man kan spela på allt ifrån matchvinnare, till antal mål och årets rookie. Inom amerikansk fotboll kan man betta innan en säsong, även kallat pre game där man alltså kan betta på vilket lag som vinner dem olika divisorerna och liknande. Årets Super Bowl 2021-finalister är Kansas City Chiefs vs Tampa Bay Buccaneers.

Om du funderar på att betta på match vinnare i Super Bowl 2021 Finals är vårt tips Unibet. De erbjuder årets hitintills bästa odds med den högsta återbetalningen till kunder. Som du vet kan odds ändras – så håll alltid korpgluggarna öppna för bra odds!

BettingbolagChiefsBuccaneersÅterbetalningen till kunder
Snabbare1.602.4596.7%
Betsson1.612.4096.2%
Comeon1.542.3592.5%
Unibet1.632.4097.0%

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Årets Super Bowl Final

Kansas City vann förra årets Super Bowl över San Fransisco 49ers och har hållit igång sin starka dominans även denna säsong. Under tiden Tampa Bay Buccaneers har haft en stark säsong där deras och kanske NFLs största stjärna Tom Brady gjort en makalös säsong hittills. Tampa Bay har vunnit Super Bowl en gång tidigare, nämligen 2002 och många tror att Tampa Bay kan klara sig hela vägen denna gång. Super bowl odds för Tampa Bay är väldigt goda och chanserna är ju stora så det finns pengar att tjäna.

Kan Kansas City Chiefs försvara titeln även i år?

Unibet erbjuder bra odds!

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Förändringar under den här säsongen

Säsongen 2020/2021 fyller NFL hela 100 år som väldens bästa liga inom amerikans fotboll och samtidigt har ett par saker justerats under den pågående säsongen:

På grund av ökad osäkerhet i världen är den största skillnaden mot tidigare säsonger, att man valde att avboka försäsongen (2021 Pro Bowl).

Washington Redskins bytte namn till Washington Football Team eftersom man inte vill förknippas med diskriminering av ursprungsbefolkningen.  Säsongen började starkt för Kansas City som vann över Houston i den inledande matchen av säsongen som också kallas för NFL Kickoff Game.

Det som gör amerikans fotboll och betting extra kul är att den amerikanska fotboll har en väldigt kort säsong och oftast en väldigt händelserik säsong där mycket kan hända och där man, om man har någorlunda koll på ligan, tjäna en slant. Många matcher spelas och på dem allra flesta bettingbolag kan man spela på amerikans fotboll.  Något som är väldigt populärt att spela på i amerikansk fotboll är MVP, Most Valued Player eller den mest värdefulla spelaren på svenska. Även om amerikansk fotboll är en teamsport så är individerna i fokus.

Spelbolag med bäst odds när du bettar på sport

Vi rekommenderar dessa spelbolag när du bettar. Om du är intresserad av våra senaste speltips hittar du alla här.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
1500 kr matchat spel
 • 1500 kr matchat spel
 • Snygg hemsida
 • Snabb registrering
Reklamlänk |18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • 100% upp till 500 kr + 100 freespins
 • Omsättningskrav: 6x minsta odds 1,80 eller 35x i Casino (60 dagar)
 • Värde 1 SEK per spinn
Reklamlänk |18 År | Folkbokförd i Sverige | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Allmänna regler och villkor gäller.

NFL MVP 2020/2021

När det kommer till Most Valued Player säsongen 2020/2021 så är en av dem mest aktuella kandidaterna Aaron Rodgers som för tillfället har störst chans att vinna den prestigefyllda titeln. Strax efter Aaron så kommer Patrick Mahomes följt av Josh Allen och sedan Davante Adams. Då det fortfarande är matcher kvar att spelas så är det svårt att veta på förväg men dem allra flesta bettingbolag och andra experter är överens om att Aaron Rodgers tar hem MVP detta år.

Aaron Rodgers har gjort en fantastisk säsong hittills med ofattbara 4,299 sprungna yards och 48 Touch Downs. Den 8 januari beslöt man att Aaron Rodgers skulle bli uttagen till 2020 All-Pro teams första lag vilket är som namnet antyder ett fiktivt lag som olika sportjournalister och andra inom branschen tar fram där dem absolut bästa kvalar in.

Betta på att Aaron Rodgers blir årets MVP

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Historia – En tillbakablick av Super Bowl-historien

Den som kan sin historia vet att det funnits två ligor för amerikansk fotboll; American Football League och National Football League. Super Bowl skapades som en del av fusionen mellan NFL och dess tidigare rival AFL. Beslutat att slå samman serierna kom 1967 och då enades ligorna om att de två respektive mästarna skulle mötas i en AFL/NFL Championship Game fram tills dess att sammanslagningen trädde i kraft år 1970. Efter att sammanslagningen ägt rum ändrade man till två olika konferenser vilket är fallet än idag. Därför är det de båda konferensmästarna som gör upp om vem som blir vinnare av Super Bowl och Vince Lombadi Trophy.

Första Super Bowl spelades 1967

Den första mästerskapsmatchen gick 1967 men avgjorde vem som vann säsongen 1966. Så är det än idag eftersom säsongen drar igång efter sommaren men avslutas i februari. Därför är Super Bowl LIV den 2 februari 2020 men avgör vem som vinner säsongen 2019. 

1967 i den första Super Bowl var det Green Bay Packers som gjorde upp med Kansas City Chiefs på Los Angeles Memorial Coliseum. Packers från Wisconsin vann med 35-10 och lyckades även vinna den andra Super Bowl mot Oakland Raiders året efter. 

Steelers och Patriots har vunnit sex mästerskap var

Pittsburgh Steelers och New England Patriots har vunnit flest Super Bowls i historien med sina sex segrar var. Därefter följer San Fransisco 49ers och Dallas Cowboys med fem titlar var. New York Giants och Green Bay Packers har lyckats med bedriften fyra gånger. Totalt har 21 olika klubbar fått lyfta pokalen genom åren. 

New England Patriots är laget som också deltagit i flest Super Bowls, hela 11 stycken. Eventet är det mest sedda under året i USA på TV och genom historien har man de översta sju platserna av de mest sedda programmen i landets tv-historia. Det är ungefär 114 miljoner tv-tittare i snitt varje år som tittar på Super Bowl. 

Det är ungefär 114 miljoner tv-tittare i snitt varje år som tittar på Super Bowl

Eftersom det är så enormt höga tittarsiffror i USA är reklamplatserna för företagen de dyraste för året. Därför lägger företagen ner enorma summor på att skapa dyra och specifika reklamer anpassade för just Super Bowl. Det har gjort att reklamerna blivit en stor del av sändningen som frekvent diskuteras av tittarna. 

Vinnare av Super Bowl senaste sex åren 

 • 2020 – Super Bowl LIV – Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers 31-20
 • 2019 – Super Bowl LIII – New England Patriots vs Los Angeles Rams 13-3
 • 2018 – Super Bowl LII – Philadelphia Eagles vs New England Patriots 41-33
 • 2017 – Super Bowl LI – New England Patriots vs Atlanta Falcons – 34-28
 • 2016 – Super Bowl 50 – Denver Broncos – Carolina Panthers – 24-10
 • 2015 – Super Bowl XLIX – New England Patriots vs Seattle Seahawks – 28-24

Mahomes yngsta spelare att vinna Super Bowl!

Chiefs quarterback Patrick Mahomes med sina 24 år är den yngste spelaren i NFLs historia att vinna Vince Lombardi Trophy. Dessutom blev han efter sina prestationer under årets säsong utsedd till årets MVP (most valuable player). Redan i första kvarten visade han varför han är värd priset som årets spelare när han på egen hand sprang hem en touchdown. Då drog Chiefs ifrån med 10-3. Det dröjde hela vägen till sista kvarten innan han skulle stega in i händelsernas centrum igen. Chiefs som in i den sista kvarten låg under med 10-20 kom tillbaka tack vare Mahomes precisa passning till Travis Kelce som stod för ännu en touchdown.

I matchen stod det då 17-20 till 49ers som även gjorde målet på field goal. De sista poängen som skulle föra Kansas City Chiefs till titeln var även Patrick Mahomes högst inblandad i då han passade fram till Damien Williams som även han lyckades med uppdraget att göra en touchdown. Chiefs Butker sparkade sedan hem extrapoängen och de hade därmed ryckt ifrån med siffrorna 24-20. Det skulle dock inte ta slut där. Williams gjorde återigen en touchdown och 49ers hade inte en chans att komma tillbaka efter det. Resultatet stannade på 31-20 och Chiefs tog därmed hem sin andra titel.

Gamla och nya stjärnor

Tom Brady får anses vara den största stjärnan i modern tid. Han är den spelare – både aktiv och pensionerad – som har flest ringar med sina sex stycken. Tvåa på listan är Charles Haley som lyckades vinna fem stycken, där han vann två med San Fransisco 49:ers och tre med Dallas Cowboys. Marv Fleming var den första som lyckades vinna fyra ringar som spelare när han vann två med Green Bay Packers 1966 och 1967 samt ytterligare ett par med Miami Dolphins 1972 och 1973.

Tom Brady har också vunnit spelarnas val som bästa spelare 2011, 2017 och 2018. Green Bay Packers Aaron Rodgers är ligans bäst betalda spelare och vann Super Bowl 2012 och blev också årets spelare det året. Andra spelare som vunnit det åtråvärda priset är Adrian Peterson 2013, Peyton Manning 2014, J.J Watt 2015, Cam Newton 2016 och Aaron Donald 2019. Om du ska spela på årets MVP kan det vara en bra idé att läsa allt om bonustrading.

Vad gör Super Bowl så stort?

På den mest generella nivån är Super Bowl en match som avgör vem som vinner NFL-mästerskapet. Men matchen har blivit så mycket mer sedan den första matchen spelades 1967. ”Super Bowl Sunday” har blivit en inofficiell semesterdag i USA där vänner och familj samlas för att se matchen, diskutera de överproducerade reklamerna och givetvis titta på halvtidsshowen som blivit världskänd.

Två veckors hype inför Super Bowl

Inför matchen pågår två veckors hype med fester, mediaövervakning vilket leder upp till att Super Bowl blir ett spektakel i klass med OS, Fotbolls-VM, ett kungligt bröllop eller Oscars-galan. Men vad är det som egentligen gör Super Bowl så speciellt?

Baseboll må vara den största sporten i Amerika men det som gör NFL unikt är att det är så få matcher. En säsong har betydligt färre matcher än någon annan amerikansk sport (endast 16 stycken jämfört med 162 i baseboll). Dessutom har gemene man inte någon möjlighet att se matcherna eftersom biljetterna kostar skjortan och plockas av företagen. 

Varje Super Bowl drar över 100 miljoner tittare

Antalet tv-tittare bidrar också till att göra Super Bowl så speciellt. Som nämnt innan är det över 100 miljoner tittare varje år. Detta bidrar i sin tur till att reklamerna får en enorm upphaussning eftersom företagen satsar så mycket på att få synas för över hundra miljoner tv-tittare. Det gör att även att de som inte är sportintresserade har något att prata om under matchen och på så sätt förenar det alla generationer av amerikaner. 

Förra årets reklamer i Super Bowl

Trenden med speciella reklamer startade 1984 när Apple skapade en minnesvärd reklam på 1 minut och sedan dess har trenden fortsatt och växt sig större för varje år. Men det finns en grej med Super Bowl som är större än något annat:

Rolig fakta super Bowl

 • Super Bowl är den andra största dagen under året för konsumtion av mat. Endast Thanksgiving slår evenemanget.
 • Ett rykte som ständigt pågår är att avloppssystemen tillfälligt kollapsar under halvtidspausen i de större städerna för att så många spolar i toaletten samtidigt.
 • Peyton Manning är den enda quarterbacken som startat och vunnit en Super Bowl med två olika lag; Indianapolis Colts 2007 och Denver Broncos 2016.
 • Phil Simms fick $75,000 dollar av Disney för att skrika ”I’m going to Disney World” efter att hans Giants vunnit Super Bowl XXI. 
 • Vid udda Super Bowls står NFC som hemmalag medan AFC får äran när det är jämna nummer. 
 • Super Bowl 50 skrevs med arabiska siffror istället för romerska och är enda Super Bowl där detta inträffat. 
 • I Las Vegas omsätter Super Bowl ungefär $115 miljoner per år (lagligt). Det är över en miljard kronor i dagens pengavärde.
 • Vinnaren av Super Bowl får Vince Lombardi Trophy, ett pris döpt efter Green Bay Packers tränare som ledde laget till två deras två första Super Bowl.

Halvtidspauserna är en klass för sig

Givetvis syftar vi på halvtidspauserna där världsartister uppträder. Det har blivit nästan lika stort som själva matchen och representerar popkulturen som den är idag. Fram tills i början av 1990-talet var halvtidsshowen baserad på ett tema med olika universitets orkestrar som uppträdde. 1991 var det första året som det börjades med artister eller grupper när New Kids on the Block stod för pausunderhållningen. Sedan dess har landets bästa artister turats om att uppträda med några shower mer spektakulära än andra.

Super Bowls mest minnesvärda halvtidspaus

Den kändaste är från 2002, den första Super Bowl efter 9/11. Då stod U2 med Bono i spetsen för den mest minnesvärda halvtidspausen någonsin. Än idag räknas den vara den bästa av det amerikanska folket. Nedan ser du alla artister/grupper som uppträtt i halvtidsshowen.

1990 – talets halvtidsunderhållning

ÅrtalArtist
1991New Kids on the Block
1992 Gloria Estefan (tribute till vinter-OS 1980)
1993 Michael Jackson
1994 Clint Black, Tanya Tucker, Travis Tritt, The Judds
1995 Patti Labelle (tribute till Indiana Jones)
1996 Diana Ross
1997 Oscar Mayer
1998 Boyz II Men, Smokey Robinson, Martha Reeves, The Temptations, Queen Latifah
1999 Floria Stefan, Stevie Wonder, Big Bad Voodoo Daddy, Savion Glover

2000 – talets halvtidsunderhållning

Årtal Artist
2000 Phil Collins, Christina Aguilera, Enrique Iglesias, Toni Braxton
2001Aerosmith, NSYNC, Britney Spears , Mary J. Blige, Nelly
2002U2 (tribute till de som dog under 9/11)
2003Shania Twain, No Doubt, Sting
2004Jessica Simpson, Janet Jackson, P. Diddy, Nelly, Kid Rock och Justin Timberlake
2005Paul McCartney
2006The Rolling Stones
2007Prince
2008Tom Petty & the Heartbreakers
2009Bruce Springsteen & the E Street Band

2010 – talets halvtidsunderhållning

ÅrtalArtist
2010The Who
2011The Black Eyed Peas, Usher, Slash
2012Madonna, LMFAO, Cirque du Soleil, Nicki Minaj, M.I.A, Cee Lo Green, Andy Lewis
2013Beyoncé, Destiny’s Child
2014Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers
2015Katy Perry, Lenny Kravitz, Missy Elliott
2016Beyoncé, Coldplay, Bruno Mars, Mark Ronson, Gustavo Dudamel
2017Lady Gaga
2018Justin Timberlake and the Tennessee Kids
2019Maroon 5, Travis Scott, Big Boi

2020 – talets halvtidsunderhållning

ÅrtalArtist
2020Jennifer Lopez och Shakira uppträdde i Pepsi Half Time Show.

Frågor och svar – Super Bowl 2021

Nedan har vi samlat de vanligaste svaren på frågorna inför årets Super Bowl.

Vart spelades årets Super Bowl?


Årets Super Bowl avgjordes på Raymond James Stadium i Tampa, Florida.

Kan jag streama årets Super Bowl?


Ja, Viaplay/Viasat har rättigheterna för årets Super Bowl. Du kan streama matchen hos Viaplay. Matchen sänds också i TV6 där sändningen startar 23:30 medan matchen beräknas börja 00:30. Dock rekommenderar vi att se en amerikansk sändning så att du får se reklamerna också.

Vilka deltog i Super Bowl 2020?


Från AFC var det Kansas City Chiefs som deltog. Från NFC blev det San Fransisco 49:ers. Därmed var det Kansas City Chiefs och San Fransisco 49:ers som gjorde upp i 2020 års upplaga av Super Bowl.