Hem skidor Du är här

Odds & Speltips på Alpina VM – Vilka har bäst odds på Alpina VM 2021?

Med bara några få discipliner kvar kommer Alpina Ski World Championships 2021 att avsluta med Slalom. Vilka är favoriterna?

Alpint odds på Slalom

Favoriter i slalom VM 2021 Herrar

Här har Norge hoppet till Henrik Kristoffersen som ifjol var den som dominerade slalomcupen. Han har dock inte alls fått det att stämma under den här säsongen och frågan är om han kan hitta formen? Istället kanske det blir en annan norrman i form av Sebastian Foss-Solevåg som tar sig högst upp på pallen? De två österrikarna Marco Schwarz och Manuel Feller är också två åkare som man absolut inte ska räkna bort. För svensk del så ska Kristoffer Jakobsen få till ett kanonåk om han ska ha något med medaljstriden att göra. Men han visade under OS 2018 att han har kapacitet att vara med och slåss om bra placeringar.

Favoriter i slalom (Herrar)Odds på Slalom
Clement Noel3.25
Marco Schwarz4.00
Henrik Kristoffersen6.00
Ramon Zenhäeusern7.00
Manuel Feller15.00
Alexis Pinturault15.00
Sebastian Foss Solevåg17.00
Michael Matt26.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Favoriter i slalom VM 2021 Damer

Återigen en gren som Mikaela Shiffrin ska vara favorit i. Detta är hennes favoritgren och om hon ska anses vara störst favorit i någon av grenarna så är det nog just i slalom. Största hotet för Mikaela Shiffrin hittar vi i slovenskan Petra Vihová.

Favoriter i slalom (Damer)Odds på Slalom
Mikaela Shiffrin2.15
Katharina Liensberger3.25
Petra Vlhova3.75
Michelle Gisin8.50
Wendy Holdener19.00
Katharina Truppe51.00
Chiara Mair81.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Alpint odds på Storslalom

Favoriter i storslalom VM 2021 Herrar (resultat)

 1. Adam Žampa;
 2. Henrik Kristoffersen;
 3. Roland Leitinger.

Favoriter i storslalom VM 2021 Damer (resultat)

 1. Lara Gut-Behrami;
 2. Mikaela Shiffrin;
 3. Katharina Liensberger.

Alpint odds på Kombination

Favoriter i Kombination VM 2021 Herrar (resultat)

 1. Marco Schwarz;
 2. Alexis Pinturault;
 3. Loic Meillard.

Favoriter i kombination VM 2021 Damer (resultat)

 1. Mikaela Shiffrin;
 2. Petra Vlhova;
 3. Michelle Gisin.

Alpint odds på Super-G

Favoriter i Super-G VM 2021 Herrar (resultat)

 1. Vincent Kriechmayr;
 2. Romed Baumann;
 3. Alexis Pinturault.

Favoriter i Super-G VM 2021 Damer (resultat)

Alpint odds på Störtlopp

 1. Lara Gut-Behrami;
 2. Corinne Suter;
 3. Mikaela Shiffrin.

Favoriter i Störtlopp VM 2021 Herrar (resultat)

 1. Vincent Kriechmayr;
 2. Andreas Sander;
 3. Beat Feuz.

Favoriter i Störtlopp VM 2021 Damer (resultat)

 1. Corinne Suter;
 2. Kira Weidle;
 3. Lara Gut-Behrami.

Alpint odds på Parallellstorslalom

Favoriter i parallellstorslalom VM 2021 Herrar (resultat)

 1. Mathieu Faivre
 2. Filip Zubcic
 3. Loic Meillard

Favoriter i parallellstorslalom VM 2021 Damer (resultat)

 1. Martina Bassino
 2. Katharina Liensberger
 3. Tessa Worley

Hur har det gått under säsongen?

Alpina VM sker samtidigt som en annan stor händelse inom skidsporten då nämligen Skidskytte VM kommer gå av stapeln samtidigt. Tävlingarna kommer löpa om varandra så du kommer ha möjligheten att kunna se båda mästerskapen och det kommer bli fantastiska veckor med otroligt mycket skidsport. På grund av den pågående pandemin kommer hela mästerskapet att köras utan publik.

Det har inte varit någon succé för svenskarna under den här säsongen. Totalt har det körts 20 tävlingar på damsidan och 23 på herrsidan och endast Sara Hector har vid ett tillfälle tagit sig upp på pallen. Men chanserna till bra placeringar har funnits där för svensk del och om de bara prickar formen så kan det bli en del skrällar från svenska åkare under VM.

Kollar man på den totala världscupen så dominerar Petra Vihová den på damsidan. Hon leder i överlägsen stil mycket tack vare fina prestationer i teknikgrenarna slalom och storslalom. På herrsidan har vi en ännu större ledare i form av Alexis Pinturault. Han har stått högst upp på pallen i fyra av tävlingarna under säsongen men det är framförallt hans kontinuerliga förmåga att hamna på bra placeringar oavsett tävling som har gjort att han skaffat sig en sådan stor ledning i den totala världscupen. 

Svenska truppen till alpina VM 2021 – Vad finns det för förväntningar?

Sverige kommer att komma Alpina VM med totalt åtta åkare. Fyra damer och fyra herrar är det som ska representera Sverige under mästerskapet. När det kommer till herrarna så är det två stycken åkare som ska delta i teknikgrenarna och två som ska åka fartgrenarna. På damsidan så är alla fyra anmälda till teknikgrenarna men Estelle Alphand kommer delta i både teknik och fartgrenarna.

Herrarna
Kristoffer Jakobsen (Slalom, torslalom och Parallellstorslalom)
Mattias Rönngren (Slalom, Storslalom och Parallellstorslalom)
Felix Monsén (Super-G och Störtlopp)
Alexander Köll (Super-G och Störtlopp)
Damerna
Sara Hector (Slalom, Storslalom och Parallellstorslalom)
Estelle Alphand (Super G, kombination, Storslalom och Slalom)
Emelie Wikström (Slalom, Storslalom och Parallellstorslalom)
Elsa Fermbäck (Slalom, Storslalom och Parallellstorslalom)

Sveriges trupp som kommer delta i alpina VM har ingen stark medaljkandidat. Men har Sara Hector en bra dag speciellt inom storslalom och parallellstorslalom så finns absolut goda möjligheter till en medaljplats. På herrsidan så står de högsta hoppet för en eventuell svensk medalj till Kristoffer Jakobsen och då i slalom.

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Men överlag så ska vi nog inte ha allt för högt ställda förväntningar på de svenska åkarna. Dels då resultaten i under den här vintern inte varit lysande och att det svenska landslaget är inne i en generationsväxling där stjärnor som André Myhrer, Frida Hansdotter och Mattias Hargin nyligen avslutat sina aktiva karriärer och lämnat över till yngre förmågor.

Varför är inte Anna Swenn-Larsson med i Alpint VM 2021?

Inför VM var Anna Swenn-Larsson det stora medaljhoppet för svensk del. Slalomspecialisten vann VM-silver i det senaste världsmästerskapet 2019. Men Anna Swenn-Larsson kommer inte komma till start i detta VM, detta på grund av att 29-åringen är skadad efter fotledsfraktur och kan därmed inte delta i alpina VM 2021. 

Parallellstorslalom – En ny VM-gren

Parallellstorslalom är en helt ny gren som gör entré i detta VM. Tanken är att den här grenen framöver ska bytas ut mot kombination men under detta VM kommer åkarna att köra båda grenarna. Parallellstorslalom går ut på att två åkare startar samtidigt bredvid varandra i exakt likadana banor och tävlar H2H. Vinnaren efter två åk går sedan vidare till nästa omgång och så tävlar man så fram till en vinnare har blivit utsedd.

Mikaela Shiffrin alpinvärldens stora stjärna

Amerikanskan Mikaela Shiffrin är den överlägset största stjärnan inom alpint. Trotts hon endast är 25 år har hon redan hunnit med att vinna flera OS och VM medaljer. Det är hennes styrka att hon är i världstoppen i så många olika grenar inom alpint som har gjort att hon snabbt blivit en riktig superstjärna. Shiffrin har dock den här säsongen inte träffat formen ordentligt och den annars så säkra amerikanskan har helt plötsligt sätt mänsklig ut. Men trots en inte helt klockren säsong i ryggen så kliver Shiffrin in till världsmästerskapet både som den stora stjärnan men också som storfavorit att vinna flera av tävlingarna under alpint VM.

Vinner Mikaela Shiffrin något guld i VM?

Massor med alpint odds hittar du hot Betfair

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Olika marknader som finns att spela på under VM

Då alpina VM har flera olika tävlingar under mästerskapet så kommer spelbolagen erbjuda mängder med spel på alpint under dessa veckor. Du som spelare kommer hitta flera roliga och spännande marknader som garanterat kommer passa dig.

H2H mellan åkare, vinnare, topp-3 placeringar, snabbast i första åket, vinnare av nästa heat i parallellstorslalom är bara några av marknaderna som kommer finnas när det kommer till spel på alpint hos spelbolagen.

Letar du efter alpint odds med skrällfaktor och samtidigt vill spela på en svensk åkare?

Spela att Sara Hector vinner guld i parallellstorslalom hos Unibet

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Tävlingsgrenarna i Fis Ski Alpina VM 2021

Kombination – En alpin tävlingsgren som tagits bort mer och mer från världscupen och VM 2021 är även sista gången som Kombination kommer att finnas med på VM-programmet. Kombination består av att åkarna kör ett lopp i en fartgren och en teknikgren. Åkarna börjar tävlingen med att köra ett störtlopp och avslutar sedan med att köra slalom.

Super-G – En gren som är ett mellanting mellan både fart och teknik. Åkarna kör i en högre hastighet än i vanlig storslalom, men de ska fortfarande åka igenom portar precis i storslalom. En annan skillnad mot storslalom är att åkarna även bara åker ett lopp istället för två.

Störtlopp – Den snabbaste grenen inom alpin skidåkning. Här är det bara utförsåkning som gäller och i den här grenen kommer de bästa åkarna upp i hastigheter högre än 120 km/h. världsrekordet i hastighet inom Störtlopp ligger på över 160 km/h. Och till skillnad mot andra tävlingsgrenar inom alpint så ska man inte svänga runt olika portar utan här gäller det att hålla sig inom banan. Precis som i Super-G så tävlar de åkande enbart i ett lopp inom Störtlopp.

Parallellstorslalom – Den nyaste grenen inom alpint, här startar två åkare samtidigt bredvid varandra och tävlar mot varandra. De kör två heat mot varandra där vinnaren i det första heatet startar med tidsskillnaden från första heatet som försprång. Tävlingen sker i utslagsform där vinnarna i varje heat efter två åk går vidare till nästa runda tills en åkare står som segrare i den totala tävlingen.

Storslalom – En av de två teknikgrenarna i mästerskapet. Här ska åkarna köra mellan olika portar och det gäller att hamna på rätt sida av porten för att inte bli diskad. Det som skiljer storslalom med vanlig slalom är att portarna ute på banan inte står lika glest som i slalom. Storslalom tävlas i två åk och det är den totala tiden efter dessa två åk som räknas.

Slalom – Den mest tekniskt krävande grenen av alla i alpin åkning. Det är även den första grenen som kördes inom sporten och är grunden till att de andra grenarna tillkommit. Här gäller det för åkarna att slingra sig genom portar så snabbt som möjligt. Precis som i storslalom så är avgörs slalom i två åk där tiden för de två gemensamma åken räknas ihop i den totala tiden.

Tv-tablå och var mästerskapet sänds Alpina VM 2021

Kollar man i en kalender så är dessa tider fullmatade med olika skidtävlingar och kanalerna sänder skidor i olika former nästintill dagligen. VM i alpint kommer att sändas på SVT och Eurosport. Båda kanalerna har rättigheterna till hela alpina mästerskapet. Så här kan du välja vilken kanal du själv fördrar att titta på när det kommer till det världsmästerskapet i alpint.

TävlingsgrenDatum
Kombination, damer8 februari, 11:00 och 14:30
Super-G, damer9 februari, 10:30
Super-G, herrar9 februari, 13:00
Kombination, herrar10 februari, 10:00 och 13:30
Störtlopp, damer13 februari 13:00
Störtlopp, herrar14 februari, 11:00
Parallellstorslalom, damer och herrar16 februari, 09:00 (kval) och 14:00 (final)
Parallellstorslalom, lagtävling17 februari, 12:15
Storslalom, damer18 februari, 10:00 och 13:30
Storslalom, herrar19 februari, 10:00 och 13:30
Slalom, damer20 februari, 10:00 och 13:30
Slalom, herrar21 februari, 10:00 och 13:30

Spelbolag som erbjuder bäst Alpint odds

Bet365

Är du ute efter specialare eller odds som inte finns på så många spelsidor så är det till Bet365 du ska vända dig. Enormt spelutbud.

Snabbare Casino
Upp till 1250 kr i spelkrediter
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Du måste ha verifierat din identitet (KYC) för att kunna ta emot bonusen när du gör en insättning med PayPal,Neteller, Skrill, Skrill 1-Tap eller "by Skrill" Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Unibet

Höga odds på i stort sett alla marknader inom alpint. Unibet kan även stoltsera med att du kan bygga dina egna spel. Något som passar perfekt under alpina VM då det är så mycket tävlingar.

Snabbare Casino
100 kr gratisspel
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitmation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se

Betsson

Svenskägda Betsson är kända för att lägga extra krut på vintersporter och alpint är inget undantag. Här hittar du massor med spännande odds.

Snabbare Casino
100% till 100 kr
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimiation | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se

Betway

Stort utbud av vintersporter där alpint ingår. Höga odds på utvalda marknader.

Snabbare Casino
100% till 100 kr
18 År | Folkbokförd i Sverige | Allmänna regler och villkor gäller

Betfair

Spela mot andra på Betfairs spelbörs här kan du även hitta högre odds på alpint än på vanliga spelsidor.

Snabbare Casino
100 kr bonus
18 År | Folkbokförd i Sverige | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller| Stödlinjen.se
Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se