Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 8 maj

New York Rangers – Washington Capitals

1-3 i matchserien 

En väldigt jämn matchserie och hade lika gärna kunnat stå 3-1 till Rangers. Braden Holtby har räddat Washington och är den största anledningen till att laget just nu leder matchserien. Med sina 95 % verkar han helt omöjlig att göra mål på. Rangers snittar 30.5 skott per match såhär långt i slutspelet och bara 1.78 mål per match. Det räcker inte för att vinna matcher och man kan inte räkna att Lundqvist håller nollan varje match. Rick Nash måste verkligen kliva fram och visa vägen, något han misslyckats med de första fyra matcherna. Det finns även en rad andra spelare i Rangers som inte kommit upp i sin fulla potential. Washington har inte spelat speciellt bra utan dom lever på att Rangers inte sätter sina lägen. Om det spelet håller i en hel matchserie tror jag inte. Även om Rangers står inför en rejäl uppförsbacke tror jag att laget kommer klara sig igenom den. Man lyckades förra Stanley Cup slutspelet vända ett 3-1 läge mot Pittsburgh, så hoppet finns där.

Skador Washington Capitals
Eric Fehr, överkroppsskada och kommer förmodligen till spel senare i matchserien

Skador New York Rangers
Mats Zuccarello, oklart när norrmannen kommer till spel efter skottet han fick i huvudet tidigare i första rundan av slutspelet

Matchodds 1-X-2
New York Rangers, 2.05
Oavgjort, 3.40
Washington Capitals, 3.50

Spelstopp klockan 01.05

Jag har valt att spela på Rangers. Nu är det vinna eller försvinna och vill Rangers spelarna förlänga säsongen är det dags att kliva in och ta vara på sina chanser. Det är de enda problemet laget haft, man skapar mycket chanser men man tar inte vara på dom.

Calgary Flames – Anaheim Ducks

1-2 i matchserien

Calgary vann senaste matchen med 4-3 efter övertid och gjorde en riktigt bra match. I de första två matcherna dominerade i stort sett Ducks och dom var ett nummer större överallt på banan. I match tre fick man se ett helt nytt aggressivare Calgary som gick hårt in i närkamperna och förde spelet. Ska de ha chans inatt igen måste de bygga vidare på precis samma spel som i match tre. Jag trodde det skulle bli 4-0 i matcher till Anaheim men efter att ha sett deras senaste prestation ändrar jag mig och tror de kan ge Anaheim en fight om platsen till konferens finalen. Johnny Gaudreau har spelat fantastiskt bra. Den unge Calgaryforwarden som draftades sent på grund av hans storlek har visat att han klarar av spel i världens bästa hockeyliga och har gjort det på ett utmärkt sätt. En spelar som är värd att hålla ögonen på då hans handleder nästan är i klass med Patrick Kane.

Skador Calgary
Lance Bouma, överkroppsskada
Paul Byron, underkroppsskada
Mark Giordano, brusten biceps och kommer inte till spel mer denna säsongen
Raphael Diaz, Calgary har inte gått ut om vad för skada det rör sig om och Raphael kommer förmodligen inte till mer spel denna säsongen

Skador Anaheim 
Nate Thompson, överkroppsskada och oklart när Nate kommer tillbaka till spel

Matchodds 1-X-2
Calgary Flames, 3.00
Oavgjort, 3.80
Anaheim Ducks, 2.10

Spelstopp klockan 03.35

Ett fullsatt Scotiabank Saddledome som kokar fyllt av röda Calgarytröjor kommer garanterat att ha stor påverkan på matchen. Jag tror att hemmastödet plus självförtroendet kommer vara avgörande. Efter kvällens match kommer det att stå 2-2 i matcher. Jag ha spelat Calgary som vinnare efter fulltid.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se