Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 7 maj

Tampa Bay Lightning – Montréal Canadiens

0-3 i matchserien

Matchen igår var riktigt underhållande att kolla på, hög intensitet och många målchanser. Ändå stod det bara 1-1 med 1 sekund kvar. Vem går in och avgör om inte Tyler Jonson. Båda lagen förväntade sig att matchen skulle gå till övertid men efter att Ondrej Palat tagit in pucken i anfallszon, spelat över till Victor Hedman som avancerar förbi Montreal backen och spelar Tyler Jonson så han bara kan lägga in den i öppen kasse. Sånt ska inte hända, man ser hur P.K Subban glider med Jonson och gör ett oerhört nonchalant agerande och det straffade sig rejält. Nu står Montreal inför en riktigt tung uppförsbacke och för att hålla liv i serien måste dom vinna ikväll borta i Amalie Arena. Sedan att Montreal har gjort ett mål på 28 chanser i powerplay hjälper inte och att man bara gjort 16 mål på 9 matcher räcker inte för att slå Tampa. Om Tampa vinner ikväll är det första gången i NHL’s historia ett lag som förlorade med 4-0 i matcher förra slutspelet vinner året efter med 4-0 mot samma lag.

Skador Tamba Bay Lightning
Inga skador i truppen

Skador Montreal Canadiens
Nathan Beaulieu, överkroppsskada och oklart när Nathan kommer tillbaka till spel
David Desharnais, influensa och oklart om han kommer till spel i kvällens match

Matchodds 1-X-2
Tampa Bay, 2.05
Oavgjort, 3.60
Montreal, 3.30

Spelstopp klockan 01.05

Jag har spelat Tampa som vinnare och jag tror att Montreal får avsluta sin resa mot Stanley Cup ikväll. De har inte lika bra och tungt lag som sin motståndare och de har verkligen visat sig i dessa tre matcher. Tror, precis som i förra matchen, att Tyler Jonson blir matchvinnare ännu en gång.

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks

0-3 i matchserien

Om Chicago Blackhawks vinner kvällens match kommer dom att avancera till den tredje raka konferensfinalen. En imponerande prestation att kunna vara ett så dominerande lag under så många år. Det är ingen tvekan om att i denna matchserien har det varit ganska stor skillnad på lagen emellan. Chicago är det laget som har skapat mer chanser, vunnit skottstatistiken, ägt mer puck och haft mest tid i anfallszon. Chicago ät helt enkelt de bättre laget. Om Minnesota ska ha en chans att komma tillbaka måste man skicka mer trafik mot Chicagomålvakten Crawford. Han har inte riktigt satts på prov av Minnesota då ingen tagit ansvaret att ta jobbet runt kassen. Han har nästa sett helt fridlyst ut och ska man få han ur balans gäller det att vara honom uppe i ansiktet. Ska bli spännande och se om Minnesota lägger mer fokus på detta i kvällens match, för så som jag ser det är det enda möjligheten till att vinna.

Skador Minnesota
Keith Ballard, spelar inte mer denna säsongen på grund av sin hjärnskakning

Skador Chicago
Kris Versteeg, verkade som att han skulle komma till spel förra matchen men gjorde inte det. Inget är sagt om han kommer till spel ikväll så det återstår att se

Matchodds 1-X-2
Minnesota Wild, 2.35
Oavgjort, 3.50
Chicago Blackhawks, 2.80

Spelstopp klockan 03.35

Jag har valt att spela Chicago som vinnare och jag tror att matchen kommer sluta 3-1. Chicago är helt enkelt bättre på alla positioner och självförtroendet finns inom gruppen, något Minnesota verkar sakna.

 

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se