Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 6 maj

Tampa Bay Lightning – Montréal Canadiens

2-0 i matchserien 

Tampa Bay van båda matcherna på bortaplan mot Montreal och har efter 6-2 segern senast är stämningen i laget på topp. Montreal har en tuff uppgift framför sig och måste ta minst en bortavinst för att hålla sig kvar i matchserien. Det känns som att Tampa är bättre på alla positioner. De har bra stabila backar och en stabil offensiv och framförallt en riktigt duktig målvakt. Målvaktsfrågan är inte ett problem i Montreal, det är utespelarna som inte har presterat. De har helt enkelt en för tunn trupp. Steven Stamkos gjorde sitt efterlängtade mål i förra matchen och fick spräcka sin slutspelsnolla. Tror det var startskottet för Stamkos och det känns som en del av de självförtroende han hade i grundserien har hittat tillbaka. Lightning kaptenen visade upp en helt annan sida efter att han börjat producera och tror han kommer ta en ännu större roll i match 3. Tampa Bay har vunnit sju raka matcher mot Montreal och ska bli spännande och se om det kan bli en åttonde.

Skador Tamba Bay Lightning
Inga skador i truppen för tillfället

Skador Montreal Canadiens
Nathan Beaulieu, överkroppsskada och oklart när Nathan kommer tillbaka till spel
David Desharnais, influensa och oklart om han kommer till spel i kvällens match

Matchodds 1-X-2
Tampa, 2.10
Montreal, 3.20
Oavgjort, 3.60

Spelstopp klockan 01.05

Jag har spelat Tampa som vinnare i kvällens match då Montreal har visat i de två första matcherna att de inte har mycket att sätta emot. Tror Stamkos står för 2 mål och att ett avgörnade kommer att komma av Tyler Jonson.

Washington Capitals – New York Rangers

2-1 i matchserien

Tycker 2-1 i matchserien är lite orättvist och att det borde stå 2-1 till Rangers istället. De har varit det bättre laget i alla tre matcher men inte riktigt lyckats sätta sina chanser. Holtby har enkelt stoppat Rangers på ett utmärkt sätt. Washingtonförsvaret har spelat riktigt bra och det är mer det offensiva som har varit sämre. Man har inte lyckats få långa anfall och etablera press i Rangers försvarszon. Spelare som Nash och Brassard behöver verkligen kliva fram i denna matchserien och visa vägen. Framför allt Nash som är deras främsta målskytt men som inte har hittat nätet ännu mot Washington. Båda målvakterna har en räddningsprocent på över 94% och de har verkligen storspelat. Henrik Lundqvist som såg lite skakig ut i inledningen av slutspelet har hittat tillbaka och stått för fantastiska och spektakulära räddningar. Han var nära senast att på egen hand vinna matchen åt sitt New York Rangers.

Skador Washington Capitals
Eric Fehr, överkroppsskada och kommer förmodligen till spel senare i matchserien

Skador New York Rangers
Mats Zuccarello, oklart när norrmannen kommer till spel efter skottet han fick i huvudet tidigare i första rundan av slutspelet

Matchodds 1-X-2
Washington, 2.55
Oavgjort, 2.55
Rangers, 3.50

Totalspel
Över 4.5 mål, 1.61
Under 4.5 mål, 2.20

Spelstopp klockan 01.05

Jag har valt att spela Rangers som vinnare då de är ett lag som verkligen är bäst när det gäller. Sen har jag även valt att spela på att det kommer bli under 4.5 mål i matchen då de båda målvakterna har varit oerhört duktiga i denna matchserien. Målsnålt och vinst till Rangers.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se