Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 5 april

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks

0-2 i matchserien 

Chicago har spelat riktigt bra i denna matchserien och även i första rundan. Minnesota har haft svårt att hantera Chicagos fart och finess, det har inte hittat vägen till att stänga ute Chicagos anfall. Duncan Keith har varit helt makalöst bra och har på 8 matcher noterats för 10 poäng och +8. Ska Minnesota lyckas vända måste de dra ner tempot och skapa snabba spelvändningar och få långa anfall. Sätta större press på backarna framför allt Keith som spelar 30 minuter per match. Ligger man på hårdare kommer inte han orka med och stommen i Chicagoförsvaret bryts ned. Båda målvakterna har sett skakiga ut och framför allt Blackhawks Crawford som har blygsamma 89.5 % såhär långt. Det verkar som att han ska stå ikväll och tar Minnesota vara på chanserna så kan det gå vägen.

Förra året i slutspelet stod Minnesota inför samma läge, 0-2 i matcher och det lyckades man utjämna till 2-2. Dom siktar självklart mot samma mål men Chicago känns just nu som en maskin. Dom är svårstoppade och sätter sina chanser. Detta är den viktigaste matchen denna säsongen för Wilds och vinner man inte idag så kan man börja förbereda för sommarträningen.

Skador Minnesota
Keith Ballard, spelar inte mer denna säsongen på grund av sin hjärnskakning

Skador Chicago
Kris Versteeg, verkade som att han skulle komma till spel förra matchen men gjorde inte det. Inget är sagt om han kommer till spel ikväll så det återstår att se

Matchodds 1-X-2
Minnesota, 2.10
Chicago, 3.10
Oavgjort, 3.60

Spelstopp klockan 02.05

Jag har valt att spela på Chicago inför kvällens match. Jag ser inte hur Minnesota ska kunna stoppa Chicagos anfallsspel och Minnesotamålvakten Dubnyk har varit skakig och inte alls utstrålat samma självförtroende som han gjorde i grundserien.

Calgary Flames – Anaheim Ducks

0-2 i matchserien

Anaheim har vunnit de två första matcherna med totalt 9-1 och har hittills inte förlorat en match i slutspelet. Kommer detta att bli den första? Nej jag tror inte det. Ducks spelar fysiskt, stabilt defensivt och ett riktigt bra anfallsspel. Corey Perry har gjort 13 poäng (5+8) på sex matcher och spelar som han aldrig gjort förr. Det tillsammans med Ryan Kessler och Ryan Getzlaf är några av Ducks tyngsta och bästa spelare. Det är väldigt imponerande av Calgary att ha tagit sig så långt som de gjort då deras lag varken är särskilt spektakulärt eller namnkunnigt. Men tror att resan mot Stanley Cup slutar i denna matchserien. Sedan 1994 är det bara tre lag som har vunnit 6 eller fler raka i början av ett slutspel, New York Rangers 1994, Detroit Red Wings 1999 och Dallas Stars 1999.

Skador Calgary
Lance Bouma, överkroppsskada
Paul Byron, underkroppsskada
Mark Giordano, brusten biceps och kommer inte till spel mer denna säsongen
Raphael Diaz, Calgary har inte gått ut om vad för skada det rör sig om och Raphael kommer förmodligen inte till mer spel denna säsongen

Skador Anaheim 
Nate Thompson, överkroppsskada och oklart när Nate kommer tillbaka till spel

Matchodds 1-X-2
Calgary, 2.80
Anaheim, 2.25
Oavgjort, 3.80

Spelstopp klockan 03.35

Jag har spelat bortalaget Anaheim som vinnare. De har varit omöjliga att sätta stopp för detta slutspel och Calgary känns inte som det laget som har kraften att stå emot och bryta segersviten.