Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 29-30 maj

New York Rangers – Tampa Bay Lightning

3-3 i matchserien

De båda lagen har nu kommit så när man kan komma en Stanley Cup final. Det är inte mycket som skiljer lagen åt och det är något som verkligen har visat sig i dessa sex mötena. Det finns många frågetecken inför kvällens match. Kan Rangers vinna sin åttonde raka match 7 i Madison Square Garden? Man brukar säga att desto fler man vinner desto närmare kommer man en förlust. Kan Tampa hantera en så högljudd publik som skriker sig hesa för sitt Rangers? Vilken match det kommer bli och vilken underhållning vi tittare kommer bjudas på.

Tampa har spelat riktigt bra i Madison Square Garden och har vunnit två av tre i denna matchserien. Det har varit två extremt tuffa matcher för Rangers och man var inte riktigt närvarande i de två förlusterna. Det sista man kan göra som spelar i en sån här viktig match är att ta lätt på uppgiften, det är förhoppningsvis inget man behöver oroa sig på denna nivån men minsta lilla underskattning eller tankar åt en final kommer synas. Jag ger fördel Rangers denna matchen och det är därför att deras 7-0 i match 7 sedan 2012 väger tungt. Lundqvist har visat att han är som bäst när det gäller och det har även utespelarna gjort. Bishop har varit lite halvskakig det senaste och sätter man en hög press på honom kan nog puckarna trilla in titt som tätt.

Det finns två spelare i Tampa som kan vända en sån här match och det är Steven Stamkos och Tyler Johnson. Det gäller verkligen för dessa två spelarna att visa framfötterna och bära sitt Tampa ifall man ska ha en chans att ta platsen till Stanley Cup final. Spänning är att vänta!

Matchodds 1-X-2
New York Rangers, 2.05
Oavgjort, 3.60
Tampa Bay Lightning, 3.25

Spelstopp klockan 02.05

Jag har spelat på att Rangers är det lag som tar sig vidare till Stanley Cup final. Det är de laget som väger tyngre med en bättre målvakt och en jämnare trupp. Det ska krävas väldigt mycket från Tampas Johnson och Stamkos ifall dom ska ha chans att ta laget till final.

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks

3-3 i matchserien

Spänningen är lika hög här som i den andra konferensfinalen och de båda lagen har visat att det förtjänar sin plats i denna matchserien. Frågan är bara vilket lag som förtjänar en plats i en Stanley Cup final. Chicago är mycket att tacka en av världens bästa backar, Duncan Keith att dom kommit såhär långt. Han gjorde tre assist på 3 minuter och 45 sekunder förra matchen. Chicago vann tillslut med 5-2 och utjämnade serien till 3-3.

Anaheim såg bleka ut i förra matchen och det såg ut som man åkte runt och tänkte på hur det skulle bli att spela en Stanley Cup final. Det gäller för Fredrik Andersen att ta sig i kragen och hitta tillbaka mellan stolparna. I samma veva måste de tongivande spelarna i Ducks också vara med och bidra för att detta ska gå vägen.

Jag tror att Ducks kommer stå som segrare efter 60 minuter för att det är de laget som visat sig vara starkare. Tror inte Chicago har den ork och energi att vinna över tunga starka Anaheim på bortaplan.

Matchodds 1-X-2
Anaheim Ducks, 2.25
Oavgjort, 3.60
Chicago Blackhawks, 2.90

Spelstopp klockan 02.05

Jag har spelat Ducks som vinnare. Då som sagt det är det tyngre och fysiskt starkare laget. Jag tycker även de har en bredare trupp och framförallt bredare backuppsättning. Kommer bli en riktigt roliga match att följa och räkna med en jämna och intensiv matchbild.