Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 27 maj

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks

2-3 i matchserien

Det är inte långt ifrån en Stanley Cup final. Det är såhär nära man kan komma och båda lagen vet precis vad som krävs för att ta sig vidare. Frågan är bara vilket lag som har de kvaliteterna att ta sig vidare från konferensfinal till den stora finaler alla hockeyspelare drömmer om att få spela. Jag tror som de flesta andra att monster Anaheim kommer gå vidare från denna matchserien. Om dom gör det ikväll eller kommer de att tvingas till en match 7 är frågan. Chicago har spelat helt magisk hockey stundtals men har haft lite dippar och det är något Anaheim tagit tillvara på. Skillnaden är att Anaheim har ett jämnare spel genom alla tre zoner, det har inte Chicago visat upp. De har släppt till mycket chanser och backarna ser mer och mer slitna ut framför Crawford.

Stämningen i United Center ikväll kommer förmodligen vara den bästa den här säsongen och fansen kommer göra allt för att ge sitt favoritlag Chicago en knuff i ryggen och lite medvind. Är det vad som krävs för att Blackhawks ska slå Ducks? Jag tror att ger man allt, med hemmafansen i ryggen kommer det att gå vägen. Frågan är då ifall man har någon energi att ta sig an Ducks på bortaplan på lördag. Hur som helst så kommer vi få se två lag som kommer göra allt som krävs för att vinna matchen och det kommer bli grinigt, tufft och fantastiskt.

Skador i Chicago Blackhawks
Michal Rozsival, fortfarande skadad och kommer inte tillbaka till spel för ens nästa säsong.

Skador i Anaheim Ducks
Det är inga skador i truppen och tränaren Bruce Boudreau kan känna sig trygg.

Matchspel 1-X-2
Chicago Blackhawks, 2.10
Oavgjort, 3.60
Anaheim Ducks, 3.10

Spelstopp klockan 02.05

Jag har spelat Chicago som vinnare i denna matchen och tror de kommer pressa sig till det yttersta i kvällens match. Något som också talar för Chicago är att Ducksmålvakten Fredrik Andersen såg lite skakig ut i senaste mötet och det gäller att inte låta honom hitta tillbaka i sitt spel.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se