Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 26 maj

Tampa Bay Lightning – New York Rangers

3-2 i matcheserien

Förra mötet slutade 2-0 till Tampa och Rangers lyckades inte ta vara på sina chanser. Ben Bishop spelade riktigt bra i kassen för sitt Tampa Bay och kom tillbaka snabbt efter den mediokra insatsen i match fyra. Rangers vann skotten i match fem med 26-22 och var de lag som förde matchen. Trots det förlorade man till ett effektivt Tampa som spelade smartare.

New York Rangers måste vinna ikväll annars är säsongen slut och det blir dags att sätta igång med sommarträningen. De har visat innan att de kan slå Lightning i Amalie Arena och tror också att de kommer lyckas ikväll. Laget har varit som bäst när det verkligen gäller och detta är säsongens hitills viktigaste match. Stamkos verkar ha hittat slutspelsformen och han är nyckeln och stommen i Tampa. En spelare som verkligen måste prestera för att Tampa ska orka ta sig vidare till Stanley Cup final. Tror Rangers kommer inleda matchen med hög fart och intensitet. Får de in första pucken tror jag det går vägen. Sätter man sig själv i uppförsbacke kan det bli riktigt tufft då Tampa är oerhört bra på att försvara en ledning.

Skador Tampa Bay Lightning
Matthew Carle, Lightning har inte gåt ut med vad för skada det rör sig om och det är oklart ifall han finns med på kvällens laguppställning.

Skador New York Rangers
Mats Zuccarello, det har inte kommit några nyheter angående norrmannens huvudskada och det är fortfarande oklart när och om han kommer tillbaka till spel.

Matchodds 1-X-2
Tampa Bay Lightning, 2.25
Oavgjort, 3.60
New York Rangers, 2.90

Spelstopp klockan 02.05

Jag har spelat Rangers som vinnare då de som sagt visat tidigare att de är bäst när det gäller. Kommer förmodligen bli en väldigt tät match med få mål och högt tempo. Båda målvakterna har givetvis en stor roll och jag tror Lundqvist kommer sluta som segrare i målvaktsduellen.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se