Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 24 maj

New York Rangers – Tampa Bay Lightning

2-2 i matchserien

Senaste mötet slutade 5-1 till Rangers och det var en övertygande seger. Skönt för Nash att äntligen få näta igen och får han ett bra självförtroende är Rangers ett lag som absolut kan gå hela vägen. Det var skillnad lagen emellan, man såg hur Rangers höll ute Tyler Johnson kedjan och de kom inte till många lägen. Riktig stabil insats av Lundqvist i kassen också. Det var dessvärre tuffare för Bishop i Tampa kassen. Han slutade på blygsamma 79.2% och räddade 19 av 24 skott. Ska Tampa lyckas vända matchserien till deras fördel krävs det att han hittar formen lika snabbt som han kom ur den. Rangers har en tendens att vinna matcher med uddamålet och innan match två hade man slagit rekordet i Stanley Cup slutspelshistorien med 15 raka vinster/förluster med uddamål. Nu när Nash och St Louis vaknat kanske dom lyckas göra fler än två mål.

Kvällens match i Madison Square Garden kommer nog vara lika fartfylld som senast och till en början mycket chanser åt båda hållen innan något av lagen tar kommandot och börjar styra matchen. Den klassiska fysiska slutspelshockeyn är inte vad som kännetecknar dessa lagen, även om det förekommer en del. Det står den andra konferensfinalen för, här är det mer fart och högre tempo. Väldigt underhållande att kolla på.

Tampa måste förbättra sitt försvarsspel och Bishop måste hitta rätt. Rangers får bygga vidare på det spelet dom hade i senaste mötet. Det är de båda nycklarna för lagen i kvällens match.

Skador New York Rangers
Mats Zuccarello, fortfarande skadad efter skottet han fick i huvudet av Mcdonagh under match 5 mot Pittsburgh

Skador Tampa Bay Lightning
Matthew Carle, oklart vad det är för skada det rör sig om men det är sagt att han blir bättre och bättre

Matchodds 1-X-2
New York Rangers, 2.25
Oavgjort, 3.60
Tampa Bay Lightning, 2.90

Spelstopp klockan 02.05

Jag har spelat Rangers som vinnare i denna matchen. De har momentum och spelar dessutom på hemmaplan. Nash tycks ha prickat formen igen och man kan ju säga att det kom när det verkligen behövdes. Jag var osäker på Martin St Louis hade vad som krävs för att ersätta Zuccarello men igår gjorde han det riktigt bra. Matchen ska följas med spänning.

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se