Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 22 maj

Tampa Bay Lightning – New York Rangers

2-1 i matchserien

Förra matchen var den mest underhållande jag sett i detta slutspel. Riktigt högt tempo, mycket mål och fantastiskt spel från båda sidor. Tampa drog det längsta strået och vann med 6-5 efter övertid. Det var en match som kunde slutat lite hur som helst men Rangers Rick Nash behöver verkligen kliva fram om dom ska lyckas vinna matchen ikväll. Tyler Johnsons kedja med Palat och Kucherov har producerat och Rangers måste hitta ett sätt att stoppa dom. Man har lyckats hålla Steven Stamkos i styr men inte Tampas andra kedja. Det blev förvånansvärt mycket mål förra mötet då både Lundqvist och Bishop har spelat riktigt bra matcherna innan, det var helt enkelt inte deras kväll.

Mats Zuccarello frånvaro gör att Rangers inte hittat riktigt rätt och Martin St Louis har sett ganska vilsen ut med sina nya kedjekamrater. Han får inte ut något och har inte så mycket puck han är van vid. Zucarello som vanligtvis spelar där St Louis spelar just nu har gjort det riktigt bra innan han blev skadad och det märks verkligen att han saknas. Får hoppas att norrmannen snart är tillbaka! En tuff bortamatch för Rangers mot ett Tampa som har momentum i denna matchserien, laget vet om att en vinst idag och 3-1 i matcher är oerhört betydelsefullt. Alla matcher i ett slutspel är viktiga och Rangers har onekligen visat att ett 3-1 underläge är något man kan vända så man ska aldrig räkna bort laget.

Skador Tampa Bay Lightning
Inga skador i truppen för tillfället

Skador New York Rangers
Mats Zuccarello, fortfarande skadad efter skottet han fick i huvudet av Mcdonagh i match 5 mot Pittsburgh.

Matchspel
Tampa Bay Lightning, 1.76
New York Rangers, 2.10

Spelstopp klockan 02.05

Jag har spelat Rangers som vinnare. Nu när man ändå kommit igång med målskyttet gäller det att komma tillbaka till det stabila försvars och målvaktsspel man haft tidigare under slutspelet. Inte släppa till lägen som man gjorde förra matchen och givetvis hålla fokus på Tampas andra kedja med Johnson i spets. Får man ut dom ur matchbilden tror jag Rangers kommer att vinna ikväll.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se