Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 21 maj

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks

1-1 i matchserien

Båda lagen är nog ganska möra i benen efter förra mötet som krävde hela tre övertidsperioder för att avgöra. Det var sent i den sjätte perioden Brent Seabrook slog ner pucken mot kassen och lite turligt lyckades Marcus Krüger slå in pucken bakom Fredrik Andersen. Chicago började bäst och det tog inte lång tid innan laget hade skaffat sig en 2-0 ledning, Ducks hittade tillbaka och lyckades kvittera till 2-2 sent i andra perioden. Tredje, fjärde och femte perioden blev mållösa även om det fanns mängder av möjligheter. Anaheim delade ut totalt 71 tacklingar mot Chicagos 45. Det blir jobbigt för Chicago mot ett så hårt fysiskt spelande Ducks om man inte börjar spela lika hårt tillbaka. Det är det jag tror kommer avgöra denna matchserien. Fortsätter Ducks med sitt fysiska spel kommer spelare som Duncan Keith, Brent Seabrook och Niklas Hjalmarsson aldrig orka att spela såpass mycket som dom gör.

Även om vi här på BaraBetting.com är väldigt duktiga kan du läsa mer om sportsbetting online på vikingbet.se.

Match tre. Lagen har förhoppningsvis återhämtat sig tillräckligt mycket för att vara redo inför kvällens match i United Center och det skall bli riktigt kul att se dessa två lagen mötas igen. De är lite av varandras motsatser. Chicago står för finliret och Ducks står för det tuffa spelet. Skillnaden är att Ducks har offensivt skickliga spelare som Perry och Getzlaf medans Chicago saknar spelare att matcha den fysiska biten.

Skador Chicago Blackhawks
Michal Rozsival, borta resten av säsongen efter att han var tvungen att operera fotleden.

Skador Anaheim Ducks
Inga skador i truppen för tillfället

Matchodds 1-X-2
Chicago Blackhawks, 2.10
Oavgjort, 3.60
Anaheim Ducks, 3.10

Spelstopp 02.05

Jag har spelet Anaheim som vinnare i denna matchen då jag tror de kommer komma till Chicago oerhört revanschsugna. Det fysiska spelet kommer vara matchavgörande och där är Ducks det bättre laget.