Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 16 maj

New York Rangers – Tampa Bay Lightning

0-0 i matchserien 

Det har blivit dags för den första matchen i konferensfinalen. Rangers vann match sju mot Washington på övertid och det var en otroligt jämn och spännande match. Jag tycker Rangers var bättre rakt igenom om man ser till hela matchserien och det var en välförtjänt vinst. Tampa Bay hade en lite enklare resa mot en Montreal som såg blekt ut de första tre matcherna. Även om dom tog sig i kragen och vann två raka kändes det aldrig som att Tampa var hotade på platsen till konferensfinal. Henrik Lundqvist har varit fantastisk de senaste matcherna och har stått för en hel del spektakulära räddningar. Även Bishop i Lightningkassen har varit riktigt bra. Tror matchbilden kommer bli ganska lik Washington – Rangers. Med många snabba kontringar och spel fram och tillbaka. Det är oklart om förre Rangers kaptenen Ryan Callahan spelar match ett för sitt Tampa Bay. Han var tvungen att göra en akut blindtarmsoperation innan match 6 i förra matchserien.

Rangers har haft tufft mot Tampa i grundserien och Ben Bishop är 8-0-0 i sin karriär mot just Rangers och han har snittat 1.48 mål insläppta per match och en räddningsprocent på 94.6. Ett ganska skrämmande facit och det gäller för Rangers att skicka trafik och ge Bishop en riktigt utmaning.

Skador Rangers
Mats Zucarello, fortfarande skadad efter att han fått ett skott i huvudet av en lagkamrat.

Skador Tampa Bay
Ryan Callahan, oklart om han kommer till spel i match 1 efter sin blindtarmsoperation.

Matchodds 1-X-2
New York Rangers, 2.25
Oavgjort, 3.60
Tampa Bay Lightning, 2.90

Spelstopp klockan 19.05

Jag har spelat Rangers som vinnare då jag tror hemmafördelen kommer spela stor roll första matchen. Det är alltid en energiboost att spela med hemmastödet i ryggen och utnyttjar Rangers sin fart tror jag de stora spelarna i Tampa får det tufft att hänga med. Rangers lyckades hålla borta Ovechkin väldigt bra och tror de kommer lyckas med samma insats mot Tyler Johnson och Steven Stamkos.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se