Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Stanley Cup slutspelet 16 juni

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning

3-2 i matchserien

Det har hittills varit en otroligt jämn final i detta Stanley Cup slutspelet och alla fem spelade matcher har vunnits med uddamål. Chicago har varit det det lag som imponerat mest och Tampa har inför alla matcher känts som underdogen. På pappret väger Blackhawkstruppen tyngre medans Tampa måste förlita sig på att någon av deras första två kedjor producerar. Det har varit ett ganska ojämnt spel från Lightnings stjärnkedjor denna matchserien och de har inte hittat kontinuitet i spel. Det enda Chicago egentligen saknar är bredden på backsidan, spetsen finns definitivt där då de har ett av NHLs absolut bästa backpar med Seabrook och Keith.

I kvällens match kan vi räkna med att Chicago kommer sätta hård press och gå ut för att ta ett tidigt kommando i matchen. De har visat i tidigare matcher att det är ett lag som gillar att äga mycket puck och föra matchbilden. Ska Tampa lyckas vinna måste dom få ner pucken djupt i anfallszonen och för att nå dit hålla ett enkelt och rakt spel i egen och mittzon. Nyckeln för Tampa är att sätta hård press på Chicagos försvarare och successivt trötta ut dom.

Matchodds 1-X-2
Chicago Blackhawks, 2.05
Oavgjort, 3.30
Tampa Bay Lightnings, 3.60

Spelstopp klockan 02.00

Jag har spelat Chicago som vinnare i denna match och jag tror att de verkligen kommer gå för att få lyfta bucklan på hemma is. Crawford har sätt stabil ut matchserien igenom och förväntar mig att han håller lika hög nivå i match 6. Spännande och inatt kanske är sista NHL-matchen denna säsongen.