Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips SHL Växjö Lakers – Djurgården

När: Tisdag, 16 Januari 2016

Tid: 19:00

Plats: Vida Arena, Växjö

Då var det återigen dags för en het SHL omgång efter landslagsuppehållet förra veckan. Denna gången är det Djurgården som gästar Växjö för att göra upp om den 43:e omgången i SHL, och det börjar dra sig mot sitt slut i årets säsong och det är viktiga poäng för lagen som båda två ligger strax under slutspels sträcket. En spännande match där vi kommer få se två jämna lag kommer det säkerligen att bjudas på under tisdagskvällen i Vida Arena.

Växjö som ikväll spelar inför hemmapubliken ligger i dagsläget på en 8:e placering bara 3 poäng efter Djurgården som som sagt är rivalerna under denna match. Man har två placeringar att klättra för att komma över slutspels sträcket som säkerligen är efterlängtat av laget. Man kommer ifrån en 3-2 vinst mot Färjestad på hemmaplan där man plockade 3 viktiga poäng mot ett av topplagen. Matchen såg i sin helhet ut som så att Richard Gynge får in ett mål för Växjö redan i första minuterna av matchen, det är även de enda målet som görs i första perioden det bjuds dock på en hel del farliga målchanser för båda lagen. I andra perioden så kom kvitteringen för Färjestads del och de var efter en rad målchanser som dom lyckades peta in kvitteringen i början av andra perioden, och det dröjer inte heller lång stund innan Färjestad gör mål på nytt efter att Färjestad lagt ett knepigt skott mot Växjö-kassen. Växjö ger sig däremot inte och det är Robert Rosén som reducerar för Växjös del, och i tredje perioden så är just Rosén på hugget igen och lägger in det avgörande målet och vinner matchen för Växjö, en ytterst stark insats av Robert Rosén i denna match. Richard Gynge som bland annat var en av målskyttarna i matchen i den senaste matchen ligger på en andra placering i den totala poängligan i SHL Gynge placerar sig poängen efter Frölundas ledande Ryan Lasch. Detta visar på att Richard Gynge är en spelare som Djurgården kommer behöva ha ett extra öga på inför mötet.

Sjunde placerade Djurgården ligger alldeles under slutspels sträcket och det krävs i dagsläget endast 3 poäng för att komma upp på samma poäng som sjätte placerade Brynäs, alltså en mycket viktig match för Djurgårdens del om man ska hinna klättra till säker mark. Stockholmarna ligger inför 43:e omgången på 69 poäng och har därmed 3 poäng till godo mot matchrivalerna Växjö som ligger hack i häl. I sin senaste match så mötte man Jönköpingslaget HV 71 vilket visade sig bli en mycket jämn match som till slut avgjordes på straffläggning där Djurgården var det stabilare laget och gick ifrån matchen med 2 viktiga poäng. Målskyttarna för Djurgården del var Tomi Sallinen, Daniel Brodin som stod för två mål på raken, och Marcus Sörensen som gjorde mål på den avgörande straffläggningen. I den interna poängligan så är det Patrick Thoresen som leder denna han ligger även totalt på en tredje placering i SHL:s totala poängliga, alltså endast placeringen och poängen efter Växjös Richard Gynge.

Läget i lagen:

Läget i lagen ser ut som så att Djurgården har en hel del rapporterade skador i truppen. Backen Adam Ollas Mattsson, forwarden Alexander Fällström och Daniel Fernholm är spelare som är inrapporterade skadade tillsvidare och är därför oklara inför mötet med Växjö.

Tidigare möten mellan lagen:

Man har som de flesta andra lag i SHL vid den här tidpunkten redan mött varandra tre gånger tidigare under säsongen. Alla dessa tre möten har Djurgården gått segrande ur, och två av de tidigare tre matcherna har spelats på Djurgårdens hemmaarena bör tilläggas.

Vårt Speltips:

Alla odds från Unibet.

Detta är en svårtippad match då det är två mycket jämna lag som möter varandra, läget i Djurgårds truppen är lite instabilt med några skadade spelare, men trots detta tror jag att Djurgården kommer vinna denna match. Djurgården har vunnit alla de tre tidigare mötena och har vad som krävs för att vinna mot Växjö. En vinst till Djurgården ger höga odds i kvällens match, hela 3.20 gånger pengarna enligt Unibet. Växjös odds är betydligt lägre och ligger på 1.95, och jag håller inte alls med oddssättarna i denna match då jag anser att det är en betydligt mycket jämnare match.

Om man vill vara på den lite mer säkra sidan och undvika ett x i denna matchen så kan ett spel på att Djurgården vinner matchen inklusive förlängning och straffläggning vara intressant då det faktiskt är en såpass jämn match.

Patrick Thoresen som ligger på en tredje plats i den totala poängligan har oddsen 4.10 på sig om han gör mål vilket är relativt bra odds då han är en av de allra bästa poängplockarna i ligan därför kan detta vara ett intressant bet att spela på.

 

3589932_2048_1152

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se