Hem rekar-ishockey Du är här

SPELTIPS SHL Skellefteå – MODO

När: Tisdag, 23 Februari 2016

Matchstart: 19:00

Plats: Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

Det börjar dra ihop sig allt mer i SHL och det är redan dags för den 46:e omgången, denna gången är det MODO som besöker Skellefteå för att slåss om 3 viktiga poäng. Skellefteå leder som bekant serien och har tillsammans med serietvåan Frölunda ett relativt stort försprång gentemot resten av fältet. MODO har det desto tuffare då man i allra största grad är i behov av poäng för att man ska lyckas ta sig till säker mark. Alltså en ytterst viktig match för MODO med svårast möjliga motstånd, kommer MODO lyckas vinna inför Skellefteås hemmapublik?

Skellefteå leder som de flesta vet SHL och man har ett rätt så stort försprång ner till de flesta övriga lagen, och slutspelsplatsen är därmed i säkert förvar. Skellefteå har övertagit den ledning som Frölunda har suttit och tryckt på större delen av säsongen, och i dagsläget så har andra placerade Frölunda 93 poäng och Skellefteå ligger på 99 poäng. Formen i laget verkar vara på topp då man endast förlorat en av sina fem senast spelade matcher, och i kvällens match mot MODO så jagar laget sin tredje raka vinst. I Lördags så var det laget från Ängelholm som stod på programmet, och det är såklart tolfte placerade Rögle jag pratar om. Detta var en match som spelades på Lindab Arena i Ängelholm, och i början av första perioden så var det också hemmalaget som kontrollerade spelet i stora drag man hade massvis med målchanser och farliga skott vilket resulterade i att Skellefteå-målvakten Marcus Svensson fick jobba på högvarv i målet. Svensson lyckades hålla tätt i målet i första perioden och istället öppnades målchansen upp för Martin Lundberg som i den 19:e minuten lyckades göra 1-0 målet för Skellefteås del. Andra perioden så hittade Skellefteå rytmen och till följd av en kvick vändning så är det Mattias Ritola som utökar ledningen till 2-0. Det dröjer inte länge innan Rögle får ett powerplay och därmed kommer också reduceringen. I tredje perioden så fortsätter målvakten Marcus Svensson att briljera, och 3-1 målet kommer från Erik Forsell. Sista målet i matchen görs av Skellefteås John Norman som gör mål på öppen kasse. En mycket bra spelad match från Marcus Svenssons sida som verkligen håller uppe Skellefteå under hela matchen.

MODO som ligger näst sist i tabellen har inte haft någon kanonsäsong och man måste verkligen kämpa för att lyckas ta sig till säker mark i tabellen. För att komma över sträcket så måste man plocka hela 7 poäng för att komma ikapp Rögle som har 12:e platsen. Detta kan bli tufft men det gäller verkligen att allt klickar för MODO truppen i kommande matcher. Formen på senare tid har sett rätt bra ut för ett lag som MODO, av sina senaste fem spelade matcher så har man lyckats vinna 3 av dessa. I dessa 5 matcher har man bland annat lyckats vinna över Luleå, Linköping och Malmö. De först nämnda lagen är lag som ligger på en fjärde samt tredje plats i tabellen, vilket är lite förvånande att se att MODO vinner över lag som dessa. Detta bekräftar att MODO har en god form i truppen. I de allra senaste mötet så mötte man Luleå på bortais, och denna matchen vann man med 3-1. Första målet i matchen görs av MODOs Victor Olofsson, och i andra perioden så rullar det in ytterligare 2 mål för MODOs del och det är Ilari Filppula och Emil Petterson som står för dessa. En lite oväntad vinst från MODOs del som snor viktiga poäng av Luleå inför näsan på hemmafansen. Man ska alltså inte underskatta MODO, och det bekräftar som sagt även att formen i spelartruppen finns.

Tidigare möten mellan lagen: Man har endast spelat mot varandra två gånger tidigare under säsongen, samtliga av dessa matcher har inte helt oväntat vunnits av Norrbottningarna alltså Skellefteå. Resultaten i matcherna slutade 5-3 och 0-3, alltså med 3 måls marginal i båda matcherna vilket går att betrakta som säkra vinster.

Vårt speltips:

Alla odds från Unibet:

Visserligen verkar formen finnas på plats i MODO truppen och man har vunnit över lag som både Luleå och Linköping. Men jag tror inte detta kommer att räcka för att lyckas plocka poäng mot ett dominerande Skellefteå på hemmaplan. Oddsen för att Skellefteå vinner matchen är inte jätte inbjudande precis då dem är låga 1.35.

Istället tror jag att det är bättre att lägga ett spel på under 5 mål i matchen som ger oddset 2.18. Detta grundar jag på Marcus Svenssons glänsande spel i förra matchen där han räddade många farliga skott. Därför tror jag att det inte kommer bli speciellt många mål ifrån MODO:s sida.

Om Marcus Svenssons prestation är likvärdig med den förra matchen så kan det vara chans till utdelning vid spel på att hemmalaget vinner utan att släppa in ett mål, som ger oddset 5.40. Detta är dock lite av ett vågat spel men det finns helt klart chans till utdelning. Lycka till!

Infor-Orebro-Skelleftea

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se