Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips SHL Rögle – Frölunda

När: Lördag, 15/1- 16

Tid: 16:00

Plats: Lindab Arena, Rögle

Det är nu dags för Rögle och Frölunda att göra upp i den 34:e omgången av årets SHL säsong. Det är Frölunda som på lördag eftermiddagen gästar Lindab Arena där lagen ska spela om 3 viktiga poäng. Frölunda ligger i toppen av tabellen som dom praktiskt taget gjort hela säsongen, för tillfället ligger dom på en delad första placering med Skellefteå därför kommer poäng i denna matchen vara extra viktigt för att Frölunda ska få ett försprång på Norrbottningarna Skellefteå. En spännande hockey matchen kan vi i alla fall se fram emot på Lindab Arena!

Hemmalaget Rögle har haft en något knackig säsong, man har på sina 32 spelade matcher tillräknat sig 36 poäng och ligger därmed på en 12:e placering, man har 9 poäng ner till MODO som ligger placeringen efter och också under strecket. Därmed är varje vinst ytterst viktig för laget från Ängelholm om man vill lyckas hålla sig kvar i SHL. Om man ser tillbaka på de fem senaste matcherna som Rögle har spelat i SHL så har man vunnit 3 av dessa 5, och senast så kommer man ifrån en 2-1 vinst mot tabelljumbon Karlskrona på bortais. Detta var en match som startade riktigt bra för Rögle man hade god kontroll på matchen och första målet kom i den 13:e minuten av Ludvig Elvenes, och därmed tog Rögle ledningen med 1-0. Minuterna senare var det Karlskronas tur att bli inskrivna i målprotokollet då dom kvitterade till 1-1. Det sista målet i matchen kom 15 minuter in i den andra perioden då Rögle fick powerplay och därmed kunde säkra matchen, en relativt målsnål match men det räckte för att Rögle skulle lyckas plocka hem 3 poäng.

Läget i Rögle just nu: Lagom till lördagsmötet så får Rögle tillbaka Kevin Marshall som har varit avstängd under en period. Dom har även Jesper Jensen på skadelistan och han kommer troligtvis bli borta resten av säsongen. Även backen Ludvig Claesson är osäker inför mötet med Frölunda då han saknades i föregående match som Rögle spelade.

Serieledande Frölunda leder som sagt SHL med sina 73 poäng på 32 matcher, och Frölunda har vart dominerande ända sedan början av säsongen. De har vunnit match på match och det är endast ett fåtal lag som lyckats sätta stopp för dem, riktigt imponerande prestation av Frölunda. Frölunda har vunnit 4 av sina 5 spelade matcher och hela 7 av sina 10 spelade, och det krävs som sagt endast 1 poäng för att Frölunda ska dra ifrån Skellefteå och enväldigt vara serieledare, självklart är det ett hungrigt Frölunda som alltid som är sugna på en 3 poängare. I sitt senaste möte spelade de mot Färjestad vilket resulterade i en storkross med en 6-0 vinst. Denna matchen hade man inte helt överraskande full kontroll på och man bara öste in målet inför Färjestads hemmapublik. Andreas Johnson stod för 2 av målen i matchen och var riktigt vass, och bevisat gång på gång att han är en väldigt värdefull spelare för Frölunda. Andra målgörare var bland annat Joel Lundqvist, Spencer Abbott, Henrik Tömmernes och Tom Nilsson. En strålande prestation av Göteborgarna i denna match.

Läget i Frölunda just nu: Den offensive backen Lukas Bengtsson var inte med och medverkade i förra matchen och därför är det något osäkert om han kommer till spel på lördagskvällen mot Rögle. Dessutom så har man släppt Oliver Bohm till de konkurrerande Malmö Redhawks. Annars så är det inga andra uppgifter angående vilka som är skadade i dagsläget.

Tidigare möten mellan lagen: Man har mött varandra under 2 tillfällen tidigare denna säsongen, båda dessa gånger resulterade i 3 poäng för Frölundas del. Senaste matchen man spelade avgjordes i November då man möttes på Rögles hemmaarena resultatet blev då 5-2 till Frölunda. En statistik som ligger till Frölundas fördel.

Vårt speltips:

Alla odds kommer från Unibet.

Det är nog inte så jättesvårt att gissa vilka som är storfavoriter i denna match, det är såklart Frölunda som bland annat har en storkross mot Färjestad med sig i ryggen och som nu jagar en vinst för att dra ifrån Skellefteå i sammandraget. Oddsen för att Frölunda vinner matchen är 1.60, oddsen för att Rögle vinner matchen är hela 4.30 men detta är inget spel som jag skulle rekommendera.

Om man vill försöka få upp oddsen lite så kan man lägga ett bet på att Andreas Johnson gör mål i matchen till ett odds av 3.25, i matchen mot Färjestad så var Andreas inblandad i mycket och gjorde 2 baljor för Frölundas del.

644x0(ByContainerAndImageFill_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se