Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips SHL Örebro – Brynäs

Tid: 19:00

När: Tisdag 20/10-15

Plats. Behrn Arena, Örebro

Det är 6 stycken spännande SHL matcher som spelas denna tisdag kväll, bland annat möter Frölunda – Linköping i toppmötet. Men denna text handlar om 6:e placerade Örebro som tar emot 3:e placerade Brynäs på hemmaplan. Det är den 11:e omgången som ska spelas och det är två taggade lag som ska möta varandra.

Hemmalaget Örebro är ett lag som på något sätt hamnat utanför radarn, med detta menar jag att det inte är så mycket prat om Örebro. Örebro som ligger på en 6:e placering med 17 poäng efter sina 10 spelade matcher. I sin förra match mötte Örebro Frölunda på bortais, detta var en match som de flesta räknade med att Frölunda skulle vinna lätt. Men Örebro bjöd faktiskt på ett lysande försvarsspel och höll 0:an ända till tredje perioden där dom inte längre orkade stå emot Frölundas tempo och rutin.  Matchen mot Frölunda slutade tillslut 3-1 till Göteborgarna. Örebro släppte in 2 mål i boxplay vilket är något förvånande då de toppar boxplay statistiken med hela 88,46 %. Örebro har totalt 6 vinster av sina 10 spelade matcher, vilket ändå måste anses godkänt för ett lag som Örebro. Nu får vi se om det ska vli en 7:e vinst mot Brynäs och därmed bryta förlust-mönstret då Örebroarna har 2 raka förluster med sig i bagaget.

Brynäs har startat säsongen rätt bra och ligger som sagt på en 3 placering med 23 poäng endast 2 poäng bakom ledande Frölunda. Brynäs har vunnit 8 av sina 10 spelade matcher och har 5 raka vinster med sig fram till att den 11:e omgången ska spelas. Brynäs jagar nu alltså sin 6:e raka vinst på bortais i Örebro. Brynäs har visat sig vara riktigt starka på hemmaplan där de inte förlorat en enda match på hela årets säsong, dock så spelas inte denna match på hemmaplan men Brynäs ska nog allt ha chans att hävda sig i matchen ändå. I sitt förra möte mötte dom tabelljumbon och nykomlingarna Karlskrona HK, detta var en match som Brynäs vann med 4-2, dock inte helt lätt.

Övrig fakta om lagen: Brynäs har två spelare som tillsammans toppar årets poängliga, dessa i form av Anton Rödin och Greg Scott. Dessa spelare har visat sig vara glödheta i årets SHL och spelar fantastiskt bra tillsammans, det här radarparet kommer vara riktigt farliga för Örebro.  Anton och Greg ligger även på 2:a och 3:e plats i skytteligan. Örebro har som sagt det bästa boxplay:et i årets SHL med hela 88,46 %. Brynäs kontrar dock detta med att ligga på andra plats i powerplay statistiken.

Vårt speltips:

Odds enligt Unibet.

Favorittippade i denna match får man ändå säga är bortalaget och tabell 3:an Brynäs. Dom har visat sig vara riktigt starka och jagar sin 7:e raka vinst. Dom har även en sylvass duo i form av Anton Rödin och Greg Scott. Baserade på tidigare matcher och rutin i laget så tror jag att det kommer bli en 4-2 vinst till Brynäs. Oddsen för att Brynäs vinner matchen är höga 2.85.

Oddsen för att hemmalaget Örebro vinner matchen är förvånansvärt lägre än vad Brynäs odds är nämligen 2,10. Det här bevisat väl att Örebro ändå har en hyfsat bra chans att vinna matchen men jag skulle fortfarande satt mina pengar på Brynäs i detta möte.

Odds för oavgjord match är 4.25.

Weinstock-och-stolden-i-SAAB-Arena-tva-poang-till-Orebro

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se