Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips SHL Frölunda – Skellefteå

När: Torsdag, 3/12 – 15

Tid: 19:00

Plats: Scandinavium, Göteborg

Då var det dags för en ”seriefinal” mellan Frölunda och Skellefteå, denna gången är de på Scandinavium som matchen avgörs därmed hemmais för Frölunda. Skellefteå har efter en lång fight i toppen äntligen lyckats ta sig förbi Frölunda i tabellen. Och därmed så har Frölunda förlorat ledningen, Skellefteå har ett 2 poängs övertag alltså räcker det för Frölunda att vinna över Skellefteå inom ordinarie matchtid för att man återigen ska plocka första placeringen. Är detta lättare sagt en gjort kanske? Det är en tuff kamp om serieledningen i årets SHL.

Hemmalaget Frölunda som i princip hela säsongen fullständigt dominerat SHL och vann i princip alla sina matcher en bra bit in i säsongen, har på sistone tappat något. Man förlorade bland annat senast över Luleå i första CHL kvartsfinalen som avgjordes tidigare i veckan. Luleå som i SHL tabellen ligger en bit ner nämligen på en 10:e placering, det var en något oväntad förlust för Göteborgslaget. I sin senaste SHL match som spelades för lite mindre än en vecka sedan så åkte man på stryk av Örebro Hockey på bortais. Örebro som ”bara” ligger på en 8:e placering i tabellen spelade bra mot Frölunda och slutresultatet efter tre spelade perioder blev till slut 5-3 för Örebroarna. Matchen i sin korthet ser ut som så att Örebro får in ett mål efter halva första perioden, detta kontrar Joel Lundqvist med att göra 1-1 minuterna senare. Återigen är Örebro på de tätt efter Frölundas kvittering och gör 2-1. Ryan Lasch Kvitterar på nytt för Frölunda dock så lyckas Örebro få in ytterligare ett mål innan periodpausen och Örebro har en ett måls ledning inför andra perioden. Örebro lyckas få in två mål rätt tätt och det är nog detta som sätter Frölunda ur balans. Sundström lyckas dock reducera till 5-3 i tredje perioden men man lyckas inte växla upp inför tredje perioden och därmed förlorar man matchen och även serieledningen. Tråkigt för Frölunda men man är säkerligen hungriga att ta tillbaka serieledningen emot Skellefteå på Torsdag.

Frölundas kapten Joel Lundqvist har visat sig vara en stark målskytt i årets säsong, även Johan Sundström och Ryan Lasch är målfarliga spelare som Skellefteå kommer vilja hålla ett extra öga på inför matchen.

Skellefteå som som sagt snuvat Frölunda på förstaplatsen leder nu serien med 55 poäng efter 23 spelade matcher, och man har därmed 2 poäng mer än vad Frölunda har. Därför är det mycket viktigt för Skellefteå att plocka poäng i denna matchen för att få behålla den efterlängtade ledningen. Skellefteås senaste match spelade man i tisdags, det var mot Schweiziska HC Davos och det var såklart CHL spel som denna matchen gällde. Resultatet blev 1-1 mellan lagen och man ska möta varandra ytterligare en gång senare i CHL. Om man ska se till senaste SHL matchen så mötte Skellefteå Brynäs, som man lyckades plocka en överlägsen samt övertygande 4-0 vinst på hemmais. Då ska man komma ihåg att Brynäs faktiskt vunnit över Frölunda 2 gånger i årets SHL säsong. Målskyttarna i denna match var: Axel Holmström, Andrew Calof, Terry Broadhurst och Niclas Burström. Den interna poängligan leder Patrik Zackrisson och tätt efter ligger Janne Pesonen och Andrew Calof. Detta är spelare som visat att dom är riktigt farliga och därför ska Frölunda vara lite extra vaksamma på dessa.

Tidigare möten: Senast man mötte varandra var för 2 månader sedan, då var det Frölunda som tog en övertygande 6-2 vinst inför hemmapubliken i Scandinavium.

Vårt Speltips:

Odds från Unibet.

Det är en ytters svårtippad match eftersom det är tätt mellan lagen i toppen, Frölunda verkar ha något av en liten svacka på senare tid och därför blir matchen ytterligare oförutsägbar. Men om man ska räkna med att Frölunda återhämtat sig från sin ”lilla svacka” så tror jag faktiskt att hemmalaget Frölunda kommer vinna matchen med 4-3. Detta grundar jag på att man presterat på toppnivå tidigare i SHL och att man vann såpass övertygande i senaste mötet mot Skellefteå. Oddsen för att Frölunda plockar matchen enligt Unibet är 2.20.

Om man tycker att det är för riskabelt att lägga ett bet på vem som vinner matchen kan det vara värt att istället lägga en slant på att båda lagen gör minst två mål i matchen, detta till det relativt bra oddsen av 1.77. Båda lagen är målfarliga lag och därför tror jag att detta bet är troligt att ge utdelning.

3142332_2048_1152

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se