Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips SHL Frölunda – Djurgården

När: Fredag, 13/11 – 2015

Tid: 19:00

Plats: Scandinavium, Göteborg

Då var det dags för serieledarna från Göteborg, alltså Frölunda att ta emot Djurgården på hemmais. Det är den 17:e omgången i SHL, det har som de flesta vet varit ett uppehåll i SHL i ett par veckor på grund av CHL spel osv. Båda lagen har varit med och medverkat i CHL och man har spelat några riktigt bra och spännande matcher där. Men nu är det äntligen dags för att se lagen spela lite SHL denna fredags kväll, kommer stockholmarna lyckas vinna över de serieledande Frölunda? Det återstår att se!

Hemmalaget Frölunda har startat sin säsong makalöst bra får man lov att säga. Man har krossat det mesta motståndet och man har endast förlorat 2 matcher av sina än så länge 16 spelade matcher. Man leder som sagt tabellen med sina 40 stadiga poäng. Båda Frölundas förluster har varit mot Brynäs, är detta tillfälligheter eller har Frölunda bara svårt för att möta Brynäs? Det är svårt att avgöra men det behöver vi inte oroa oss inför denna match. Frölunda spelade sin senaste match i CHL den 10:e November där man mötte det Tjeckiska laget Litinov. Denna match slutade som de flesta av Frölundas matcher gjort i årets säsong, nämligen med en vinst, denna gången var det en utklassning och slutresultatet lyder hela 6-0 (!). Frölunda har inte förlorat en enda match i CHL och man ska spela kvartsfinal härnäst mot Luleå. Det ser alltså lika ljust ut i CHL som det gör i SHL, Frölunda bevisar att dom verkligen är ett riktigt starkt lag som man bör räkna med. Man har några riktigt vassa spelare som steppat upp och gjort en del poäng för Frölunda, bland annat Ryan Lasch, Joel Lundqvist och Andreas Johnson för att bara nämna några. För att sammanfatta det hela så är Frölunda riktigt starka och kommer bli farliga i matchen mot Djurgården.

I sin senaste SHL match så spelade Frölunda mot Brynäs, detta var en av Frölundas förlust matcher. Och det var som sagt andra gången i år som man förlorade mot Brynäs. Här kommer en kort sammanfattning av matchen: Brynäs lyckas skapa en del farliga lägen och lyckas efter 6 minuter av första perioden peta in ett mål. Frölundas svar på detta kommer 2 minuter senare då Johan Sundström lyckas kvittera till 1-1. Andra perioden vinner Frölunda och det är Ryan Lasch som står för detta, och man leder nu matchen. Men i tredje perioden så går det inte riktigt som man tänkt sig, Brynäs får in hela 3 mål och det blir tyvärr en förlust för Frölunda. Man kommer definitivt att vara hungriga efter att utöka sin ledning.

Gästande Djurgården ligger på en 7:e plats i tabellen med 24 poäng, man har alltså hela 16 poäng upp till Frölunda. Dock så har man spelat en match mindre än vad Göteborgarna har bör tilläggas. Man har i veckan spelat CHL och kommer ifrån en förlust, man mötte i tisdags Lukko Rauma från Finland där man förlorade med 2-1. Det har tyvärr inte gått lika bra för Djurgården i CHL som för sina landsmän Frölunda, och man har inte gått vidare till slutspelet. I sin senaste SHL match så mötte man dock bottenlaget Kalskrona, det gick inte mycket bättre här och man förlorade efter straffar. Det verkar vara som Djurgården har en liten formsvacka, man har inte riktigt fått spelet att fungera på det senaste och detta är ett dåligt tecken inför matchen mot Frölunda.

Tidigare möten mellan lagen: Man får gå tillbaka till fjolårets säsong av SHL för att se de senaste mötena mellan lagen, Frölunda har vunnit 3 av de senaste 5 matcherna.

Vårt Speltips.

Odds från Unibet.
Det kommer nog inte som någon chock att jag sätter hemmalaget Frölunda som favoriter i denna match. Man leder tabellen och har gång på gång presterat riktigt bra resultat denna säsongen. Man visar att man har god form då man vunnit en hel del matcher i CHL. Man kommer hungriga efter en vinst efter den sura förlusten mot Brynäs i sin senaste SHL match. Man har en vass trupp med spelare som presterar på topp-nivå. Oddsen för att Frölunda vinner matchen är inte skyhöga precis, men man har i alla fall 1.35 gånger pengarna om detta bet skulle gå in.

Det har varit rätt mycket mål i SHL i år och därför kan det vara värt att tippa på att båda lagen gör minst två mål, detta ger oddsen 1.89.

Om Frölunda skulle floppa och Djurgården skulle lyckas plocka hem segern i denna matchen så har man höga 4.6 gånger pengarna om detta scenario skulle inträffa och man har lagt en slant på Djurgården. Det är nog inte jätte troligt dock, inte när man möter ett sådant rutinerat och bra lag som Frölunda faktiskt visat sig vara.

Infor-Frolunda-Djurgarden

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se