Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips SHL Djurgården – Örebro

När: Måndag, 16/11 – 15

Tid: 19:00

Plats: Hovet, Stockholm

Då var det dags för den 18:e omgången att gå av stapeln, denna gången är det Djurgården och Färjestad som ska göra upp. Matchen spelas på Hovet och därmed så är det förstås Djurgårdens hemmaarena. Djurgården har placerat sig på en 8:e placering i tabellen medans Örebro ligger alldeles över nämligen på 7:e placeringen. Det har varit en hel del svårtippade matcher med oväntade resultat det senaste och det blir därmed allt jämnare i toppen av tabellen.

Hemmalaget Djurgården har spelat helt okej i årets SHL, dom har presterat bättre i de senaste matcherna och lyckades i lördags plocka en oväntad vinst mot topplaget Frölunda. På Fredagen så vann Frölunda en övertygande seger på hemmais mot Djurgården och resultatet i den match slutade 3-0. Dagen efter på Lördagen mötte lagen varandra igen, resultatet såg ut att bli något i stil med Fredagens möte, nämligen en vinst för Frölunda. Men i det något känslosamma mötet mellan lagen så lyckades faktiskt Djurgården vinna över Frölunda, resultatet blev något oväntat 5-2 till Djurgården. Lördagens match avgjordes på Djurgårdens hemmais och de hade därmed givetvis publikens stöd. Matchen inleddes mycket jämnt mellan lagen, men matt Andersson lyckades göra 1-0. Nästa mål dröjde inte mer än 25 sekunder, denna gången var det Lukas Vejdemos tur att göra mål efter att Frölunda lämnat en något billig retur framför målet. Det var mycket nära att Djurgården gjorde ytterligare ett mål direkt efter detta, men istället så lyckades Frölunda få in ett mål.

I andra perioden så fick både Frölundas Mats Rosseli Olsen och Philip Holm från Djurgården matchstraff efter att ett slagsmål utbröt mellan spelarna. Robin Alvarez utökade ledningen till 3-1 i ett powerplay, det dröjde inte längre än en minut innan det var Daniel Brodins tur att näta pucken. Djurgården fick in ytterligare ett mål, även Frölunda lyckades utan större betydelse även dem peta in ett mål. Matchen slutade alltså 5-2 till Djurgården, något som inte var helt väntat för de flesta. Robin Alvarez gjorde en strålande insats i matchen och ser ut att vara på hugget inför matchen mot Örebro.

Djurgården ligger som sagt på en 8:e placering i tabellen med 27 poäng, och det är fortfarande en bit upp till serieledarna Frölunda som ligger på hela 43 poäng. Djurgården har totalt plockat 8 vinster i årets SHL och det är ändå ett helt okej resultat av Djurgården. En av anledningarna till att jag ovan nämnde att Lördagens vinst mot Frölunda var något oväntat var för att Djurgården har haft problem med betydligt sämre lag än topplaget Frölunda, man har exempelvis två förluster mot bottenlaget Karlskrona. Men som många gånger tidigare nämnt, detta är hockey och då kan det mesta hända.

Bortalaget i denna match, Örebro, ligger som sagt en placering över Djurgården alltså på en 7:e placering. Man har lyckats plocka 27 poäng, alltså har man lika många poäng som Djurgården och det är mycket som tyder på en jämn Måndags match mellan lagen. Man kommer ifrån en vinst i sin senaste match, man mötte MODO Hockey i Fredags vilket resulterade i en betryggande 5-0 vinst för Örebro. Första målet kommer från Johan Wiklander efter 11 minuter in i den första perioden. Redan 1 minut in i den andra perioden så var det Marcus Weinstocks tur att bli inskriven i målprotokollet då han lyckades smälla in pucken i MODO målet, det dröjer inte heller många minuter innan Daniel Viksten även han lyckas skjuta in pucken i målet från en något skum vinkel. I tredje perioden så blev det 2 mål för Örebro och det var Anttila och återigen Viksten så stod för dessa mål. Alltså var Viksten vass i matchen och kan vara en spelares om Djurgården får se upp för inför mötet.

Tidigare möten mellan lagen: Lagen har ännu inte hunnit möta varandra i årets SHL och det finns alltså inga ”färsk” resultat och man får gå tillbaka till fjolårets säsong. Förra säsongen så möttes lagen 5 gånger, 3 av dessa 5 matcher vann Örebro medans Djurgården vann de 2 senare matcherna på säsongen. Alltså jagar nu Djurgården sin tredje raka seger mot Örebro, om man ser till möten lagen emellan.

Vårt Speltips:

Odds från Unibet.

Detta ser ut att bli en mycket svårtippad match, Örebro som kommer från en 5-0 vinst mot MODO och Djurgården som lyckades vinna över serieledarna Frölunda. Det har varit mycket svårtippat i SHL den senaste perioden och det har som sagt blivit en del oväntade resultat i matcherna. Med detta i åtanke skulle jag säga att man antingen borde tippa på en vinst för hemmalaget Djurgården eller att matchen slutar oavgjort efter tre perioder.

Djurgårdens odds enligt Unibet ligger på 2.10. Det är alltid svårt att lyckas pricka in en ”lika-match” i hockey, men om det är någon match man borde chansa på att det blir oavgjort efter 3 spelade perioder så skulle jag säga att det är denna match. Om man lägger en slant på oavgjort efter tre perioder och detta bet går in så har man höga 4.05 gånger pengarna att se fram emot.

Min chansing är att matchen slutar 4-2 till Djurgården efter en mycket tuff kamp. Lycka till!

dddddd

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se