Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips SHL Brynäs – MODO

När: Torsdag, 14/1 – 16

Tid: 19:00

Plats: Gavlerinken Arena

Då var det även dags för Brynäs att ta emot MODO Hockey på hemmaarenan Gavlerinken Arena, det är lagens 3:e match i år och totalt 33:e matchen för denna SHL säsong. Lagen har presterat på lite olika nivåer i år i alla fall om vi ser till resultattabellen där Brynäs ligger på en delad tredje placering och Modo ligger näst sist i tabellen på en 13:e plats. Men detta är hockey och allt kan hända i denna torsdagsmatch.

Hemmalaget Brynäs ligger som sagt på en delad tredje placering i tabellen med sina 55 poäng, man har haft det lite tufft på senaste men lyckades vända denna trend i sin förra match som spelades mot Malmö, dessförinnan hade man förlorat tre raka matcher. Matchen mot Malmö började inte optimalt för Brynäs del, då Malmö lyckas få in ett mål i första perioden. Det dröjer ända tills andra perioden innan nästa mål i matchen kommer och det är Brynäs Greg Scott som kvitterar efter ett fint mål. Därefter hittar man spelet på riktigt och det dröjer endast en halv minut innan det är dags återigen för Brynäs att smälla in ett mål och 13 minuter in i andra halvlek har man lyckats dra ifrån till en 3-1 ledning efter att Nick Johnson och Daniel Mannberg smällt in varsitt mål. Malmö lyckas få till en reducering i tredje perioden men detta räcker inte för Malmös del och det är hemmalaget Brynäs som plockar 3 viktiga poäng.

MODO har inte haft en lika bra säsong som Brynäs, långt ifrån. Man ligger som sagt näst sist i tabellen och har alltså endast nykomlingarna Karlskrona efter sig. På sina 32 spelade matcher har man skrapat ihop 27 poäng, och om man jämför det med ledande Frölunda som har hela 73 poäng så inser man verkligen hur stor skillnad det är på lagen i toppen av tabellen jämfört med jumbolagen. MODO har förberett sig bra och tränat hårt inför mötet mot Brynäs och det är ett hungrigt MODO som kommer spela på torsdag kvällen enligt MODO´s tränare Andreas Johansson. I sin senaste match mötte man topplaget Skellefteå vilket inte riktigt gick vägen för MODO, och man fick se sig besegrade på hemmaplan med 3-0 till Skellefteås fördel. I sina senaste två matcher har man spelat mot Frölunda och Skellefteå, det är just de två lagen som ligger i toppen av tabellen och det är kanske därför inte jätte konstigt att man just därför har två raka förluster med sig i bagaget. Men om man ser tillbaka på matcherna innan dessa så är även de lite förlust präglade och det syns att man inte riktigt kunnat få spelet att funka som man vill. Läget i laget för MODO´s del ser ut som så att Byron Ritchie och Nichlas Torp inte kommer spela i matchen mot Brynäs på grund av skador. Däremot är Kristian Jakobsson, som nyligen skrev på för MODO, med i truppen.

Tidigare möten mellan lagen: Lagen har mött varandra 2 gånger tidigare denna säsong, och båda dessa gångar så var det Brynäs som var det segrande laget. Och det är inte endast de två senaste matcherna som Brynäs har vunnit utan man har faktiskt 9(!) raka vinster mot just MODO om man ser tillbaka på matcher som spelades i SHL tidigare säsonger. Detta är en statistik som verkligen talar till Brynäs fördel. Det allra senaste mötet slutade hela 7-4 till Brynäs.

Vårt Speltips:

Alla odds från Unibet.

Trots att MODO´s tränare Andreas Johansson har sagt att dom gjort mycket för att förbereda sig för den här matchen båda mentalt och psykiskt så tror jag inte att dom kommer ha stor chans att vinna denna matchen. Om man ser till tidigare statistik och uppgifter så kommer Brynäs att vinna denna matchen utan allt för stora problem, det är även hemmaplan för Brynäs vilket såklart är ännu en fördel. Men man ska såklart inte räkna bort MODO helt men Brynäs har klart störst chans att gå som segrare ur denna match. Oddsen för att Brynäs vinner matchen enligt Unibet är 1.57.

Jag tror att det kommer bli en målrik match om man ser till tidigare resultat därför kan spelet ” Båda lagen gör minst två mål – ordinarie tid” svar – Ja, vara ett intressant spel om man vill höja oddsen något då dessa ligger på 1.89.

Ett annat spel om man vill höja oddsen är ” Båda lagen gör mål – Första perioden” svar – ja , detta till det relativt höga oddset av 3.20. Jag tror att det finns stor chans att båda lagen gör mål i första perioden då det är två riktigt taggade lag vi kommer få se.

20141125-195617_JB15219_6891(pp_w1020_h680)

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se