Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Ottawa – Montreal

Dag: måndag den 12 oktober

Tid: 01:00

Plats: Scotiabank Place, Ottawa

Det är dags för den tredje omgången i årets NHL. Ottawa Senators tar emot Montreal Canadians. De båda lagen har inlett säsongen bra med två vinster av två möjliga. Ottawa har mötte Buffalo och Toronto där matcherna har slutat 3-1 seger mot Buffalo och 5-4 mot Toronto. Montreal har även dem mött Toronto och de slutade med en vinst med 3-1. I deras andra match så blev det en 4-2 seger mot Boston.

Ottawas stora stjärna är den svenska kaptenen Erik Karlsson. Han gör sin sjätte säsong i den kanadensiska klubben. Han har blivit utsedd till ligans bästa back två gånger, 2012 och 2015. Han har inlett de säsongen övertygande då han har gjort tre assist på två matcher. Den andra svensken i Ottawa är centern Mika Zibanejad. Han gjorde sig kände när han gjorde de avgörande 3-2 målet Sudden Death i junior VM Finalen mot Ryssland 2012. Den här säsongen har han startat med att göra två poäng. Efter en mycket stark avslutning på grundserien ifjol så tog sig laget till slutspel där de dock blev respass direkt mot Montreal Canadians. Som vann match serien med 4-2. Ottawa har ingen spelare på skadelistan så alla ska vara tillgängliga för matchen.

Montreal Canadians som gick riktigt stark i grundserien ifjol. Åkte överraskande ut i andra omgången i slutspelet mot Tampa Bay. De slutade 4-2 i matcher till fördel för Tampa Bay. Lagets stora stjärnor är backen PK Subban och målvakten Carey Price. PK Subban är en väldigt bra defensiv back och där hans främsta egenskap är han fysik. Han har blivit utsedd till ligans bästa back en gång och de var 2013. Men även förra året så gjorde han en stabil säsong och är en oberört viktigt spelare för Montreal. Carey Price som tog hem Vezina Trophy. Den bästa målvakten under grundserien ifjol. Carey Price har haft riktigt hög nivå på sitt spel under de två senaste åren. Han var Kanadas förstamålvakt i OS, där de tog guld. Så han var verkligen värd priset som den bästa målvakten i ligan. Även Montreal ska ha alla tillgängliga till spel.

Lagen möttes i två försäsongsmatcher i början av oktober och båda matcherna slutade med Ottawa segrar 5-2 och 5-4. Men de var inte de ordinarie lag som möttes. Man testade spelare för att se om de kunde platsa i de ordinarie laget eller om de skulle skickas ner till farmaligan AHL.

Speltips

Odds från Unibet

De båda lagen har inlett säsongen bra. Men Ottawa har hemmaplan för första gången i år så de kommer komma in riktigt taggade till matchen. Oddset på en Ottawa seger ligger på 2.30. Ett bra tips är att Erik Karlsson gör mål och de ger 4.20. Karlsson är given i Ottawas Power Play och har ett kanonskott från blålinjen. Han har även öppnat säsongen stark med tre poäng på två matcher. Så han kommer till matchen med bra form. Chansningen till dagens match är att matchen slutar 3-2 till Ottawa och de ger oddset 19.00 gånger pengarna.

490494_1429458274057

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se