Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Örebro Hockey – Växjö Lakers

 

När: Torsdag

Tid:  2015-10/15

Plats: Behrn Arena, Örebro

Det är alltså dags för den nionde omgången i SHL denna hockey torsdag spelas 4 SHL matcher.  I just den här matchen är det Örebro Hockey som ska göra upp på sin egen hemmaarena ”Behrn Arena” mot ingen mindre än Växjö Lakers. Örebro ligger på en 6:e placering i tabellen. Växjö ligger i bland botten lagen på en 12:e placering. Det ska bli en spännande match att följa och det är såklart väldigt viktigt för båda lagen att plocka poäng i torsdags matchen. Den här gången är det som sagt Örebro som har hemmapubliken på sin sida hemma på Behrn Arena, kommer Örebro ta vara på den här chansen det får vi se på torsdag!

 

Örebro ligger på en sjätte placering i det totala sammandraget, dom har 16 poäng efter sina 8 spelade matcher. I lördags så gästade Örebro Karlstad och mötte ett 5:e placerat Färjestad på hemmais. Det var Örebro som plockade viktiga poäng i mötet på bortaplan. Det visade sig vara en jämn uppgörelse mellan två hungriga lag, och matchen gick till förlängning. Inte heller då så lyckades något av lagen avgöra och matchen gick till straffläggning, en straffläggning som Örebro kan vara nöjda med då dom till slut stod som segrare på Löfbergs Arena i Karlstad. Viktiga poäng för Örebro som efter vinsten mot Färjestad har 6 segrar med sig i bagaget fram till att den nionde omgången ska spelas. Örebro har fått en bra start på säsongen och dom kommer med gott självförtroende till torsdagsmatchen på hemmais.

Växjö Lakers har väl inte riktigt fått den där drömstarten dom hoppats på årets i SHL. Laget som förra året slutade på en 3:e placering efter hela säsongen var spelad ligger nu på en medioker 12:e plats i tabellen under nykomlingarna Malmö bör tilläggas. Men säsongen är långt ifrån slut och det är inte kört på något sätt för Växjö. Även Växjö spelade match på bortaplan i lördags, dock blev det ingen vinst för Växjö utan resultatet slutade 4-3 till Djurgården efter förlängning. Växjö fick en utvisning i mitten av första perioden och det var då som öppningsmålet i matchen kom från Tomi Sallinen i Djurgården. Det var andra mötet mot Djurgården på raken för Växjö, dom möttes även förra fredagen denna gång nere i Småland på Växjös hemmais, även denna match gick inte riktigt enligt Växjös förväntningar och det blev även här en vinst till Stockholmslaget denna gången med 2-4. Växjö har efter sina 8 spelade matcher endast 2 vinster, dessa vinster var mot de två nykomlingarna och bottenplacerade lagen, nämligen Karlskrona och Malmö.

I de 5 senaste mötena mellan lagen så har Örebro visat sig vara det bättre laget och vunnit 4 av dessa 5 senaste matcherna, ännu ett kort som talar till Örebros fördel inför matchen.

Övrig fakta om lagen: Växjö har en spelare i den totala poängligan nämligen Richard Gynge som ligger på en tredje placering i denna, han ligger även på tredje plats i skytteligan. Örebro toppar boxplay %- statistiken med hela 94 procent.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Örebro har på pappret spelat en betydligt bättre hockeysäsong än vad Växjö har gjort. Växjö som endast lyckats vinna mot de två bottenplacerade lagen kommer att få det tufft mot Örebro som har 6 vinster med sig i bagaget. Och därför tror jag att Örebro inte kommer ha allt för stora svårigheter att plocka hem några viktiga poäng i den här matchen. Om man väljer att spela på Örebro så har man 2.10 gånger pengarna att räkna med enligt Unibet. Att gissa resultat är aldrig en lätt uppgift men om man är sugen på att gambla kan det vara värt att lägga en slant på att matchen slutar 3-2 till Örebro då har man oddsen 19.00 gånger pengarna.

Matchens skräll får man väl ändå säga är om bortalaget skulle lyckas plocka hem den här matchen, om de skulle lyckas få till den här matchen, ha lite tur på sin sida och man lagt en peng på att Växjö vinner matchen så är oddsen för detta 2.92.

 

örebrp växsjö