Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips NHL Stanley Cup slutspelet 18 maj

New York Rangers – Tampa Bay Lightning

1-0 i matchserien

Det har blivit dags för match två i konferensfinalen och den första matchen vann Rangers med 2-1. Skotten vanns av hemmalaget med 30-24. Även om det kändes mestadels tryggt i försvarsspelet hos Rangers var det några få misstag som kunde kostat ett eller två mål. Nu var det tur att Henrik Lundqvist var på tårna och gjorde en nästintill felfri match. 8 giveaways är alldels för mycket och håller inte i längden. Tampa spelade som förväntat och fick spela på sina kontringar, något som inte riktigt funkade då spelet från backarna i New York var fenomenalt. Man styrde bort attack på attack och det var otroligt svårt för Tampa att ta sig in på målet och de avslut man fick iväg var inte några direkta kvalitetsavslut.

Något som som skiljer lagen emellan är att Rangers har en bredare trupp än vad Tampa har. Kikar man på speltiden ser man att den är mycket mer utspridd hos Rangers än vad den är hos Tampa. Det gör att man orkar hålla det höga tempot matchen igenom. Spelare som Victor Hedman och Anton Strålman som är Tampas två spelare med mest istid fick det tufft mot slutet och är det två spelare man ska ligga på är det just dom. Tampa måste hitta tillbaka till spelet dom hade mot Montreal där Steven Stamkos och Tyler Johnson skapade sig själva yta och tog iniativ. Förra matchen såg det mest ut som de båda väntade på att sina lagkamrater skulle agera istället för att tag i det själva.

Denna matchen spelas precis som förra i Madison Square Garden och Rangers är laget med hemmafördel. Att skaffa sig en 2-0 ledning innan man reser till Tampa Bay Lightnings Amalie Arena skulle betyda otroligt mycket. Samma sak för Tampa, vinner man kvällens match har man ett guldläge att ta ledningen med två hemmamatcher i rad.

Efter att ha kollat på Chicago – Anaheim är detta den matchserien som imponerat mest. Det är en underhållande matchserie och två lag som verkligen spelar med fart och aggressivitet. Mats Zuccarello är fortfarande skadad och det är oklart när han kommer tillbaka. En spelare som verkligen hade behövts i detta slutspel och som gått från klarhet till klarhet. Den norska trollkarlen noterades för 49 poäng i grundserien men har inte kunnat spelat sedan han fick ett skott i huvudet av lagkamraten Macdonagh i den femte matchen mot Pittsburgh.

Skador New York Rangers
Mats Zucarello, skott i huvudet och inga nya uppgifter på när han väntas komma tillbaka

Skador Tampa Bay Lightning 
Brian Boyle, oklart om han kommer till spel i match 2

Matchodds 1-X-2
New York Rangers, 2.20
Oavgjort, 3.30
Tampa Bay Lightning, 3.20

Spelstopp klockan 02.05

Jag har spelat Rangers som vinnare i match 2. Henrik Lundqvist har spelat ruskigt bra i slutspelet, även Bishop i Tampa kassen har spelat bra men håller inte Lundqvists klass. Det laget som har bredast trupp är Rangers och de spelar dessutom på hemmaplan. Tror det kommer bli en målsnål match igen, det brukar bli så när Rangers spelar nu för tiden. 3-1 sista öppen kasse av Kreider.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se