Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips NHL-slutspelet 30 april

New York Rangers

New York Rangers – Washington Capitals

0-0 i matchserien

Första matchen i andra rundan i Stanley Cup slutspelet. Rangers slog smärtfritt ut Pittsburgh efter att vunnit matchserien med 4-1. Helt smärtfritt blev det dock inte för Rangers forwarden Mats Zuccarello som fick ett slagskott i huvudet av sin lagkamrat Ryan Mcdonagh. Det leder till att veteranen Martin St Louis flyttas upp från tredjekedjan till första. Han i sin tur ersätts av Jesper Fast som kommer att spela med Carl Hagelin och Kevin Hayes. Kevin Klein är tillbaka efter skottet han fick på armen i en match mot Washington 11 mars.

Ifall Washington ska ha en chans ikväll i Madison Square Garden måste de spela på sitt fysiska spel. Speciellt mot ett kvickt och rappt Rangers. Båda lagens styrkor kan också vara deras svagheter. Ibland går det för fort för Rangers och man tappar lätt folk högt i anfallszonen som gör att motståndarlaget kan kontra. Washington har haft en tendens att ta mycket utvisningar och laget spenderade nästan 50 minuter i utvisningsbåset under den första slutspelsserien. Washington slog ut Islanders i den första omgången och det krävdes sju matcher för att gå vidare. Rangers som har vilat fler dagar och haft mer tid än Washington att förbereda sig kommer gå in med bättre förutsättningar än sin Capitals.

Skador Rangers
Mats Zuccarello, oklart hur länge han är borta

Skador Washington
Eric Fehr, kommer inte att spela kvällens match men kommer eventuellt att kunna spela match två

Odds på vinnare
Rangers, 1.60
Washington, 2.45

Spelstopp klockan 01.35

Jag har spelat på att Rangers kommer vinna denna matchen då President Trophy vinnarna har visat upp precis de kvalitéerna som gav dom titeln. Dessutom spelas matchen i ett osande Madison Square Garden och ett hav blåklädda Rangers fans vilt klappandes kommer garanterat att ge laget en energiboost.

Anaheim Ducks – Calgary Flames

0-0 i matchserien

Calgary går för vinst för första gången i Honda Center sedan Stanley Cup slutspelet 2006. Laget har förlorat 20 grundseriematcher sen dess och har haft det riktigt tufft mot Anaheim borta. Anaheim vann första rundan i slutspelet mot Winnipeg med 4-0 i matcher. Winnipeg hade inget att sätta emot och det blev en komfortabel matchserieseger för Ducks. Dom har ett lag som verkligen imponerat denna säsongen och känns som de besitter kvalitéerna att gå hela vägen. Det är ett komplett lag, bra defensiva backar/forwards, bra offensiva backar/forwards och några riktigt utpräglade målskyttar. Flames vann med 4-2 i matcher mot Vancouver Canucks, en jämn serie som krvädes lite mer slit än vad Ducks behövde lägga ner. Hemmalaget har haft en vecka ledigt och haft tid att återhämta sig och finslipa detaljerna. Tror en sån sak som några extra dagars vila kan vara avgörande i en matchserie då lagen är som kommit såhär långt är ofta spelmässigt ungefär lika bra. Det handlar om vilken trupp som har bättre sammanhållning och mentala styrka. Detta kommer förmodligen att bli en utav de mest fysiska matchserier i andra rundan och kommer att följas med nöje.

Skador Anaheim
Nate Thompson, har ännu inte spelat i slutspelet på grund av sin överkroppsskada och det är oklart när han återvänder till spel

Skador Calgary
Lance Bouma, överkroppsskada
Paul Byron, underkroppsskada
Mark Giordano, brusten biceps och kommer inte till spel mer denna säsongen
Raphael Diaz, Calgary har inte gått ut om vad för skada det rör sig om och Raphael kommer förmodligen inte till mer spel denna säsongen

Odds på vinnare
Anaheim, 1.52
Calgary, 2.67

Jag har spelat Anaheim Ducks som vinnare för att jag tycker dom är det bättre laget. Calgary haft riktigt svårt att spela i Honda Center och mot ett Anaheim med fräscha ben blir det en riktigt tuff uppgift. Jag har även spelat på att det kommer bli över 5.5 mål.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se