Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips NHL-slutspelet 3 maj

Montréal Canadiens – Tampa Bay Lightning

0-1 i matchserien 

Tyler Johnson fortsätter att producera och stod för ett mål förra mötet som slutade 2-1 till Tampa. Trots Stamkos såhär långt bleka och mållösa slutspel vinner laget matcher. Mycket tack vare målvakten Ben Bishop men även att andra spelare har klivit fram och avgjort matcher. Montreal har kommit såhär långt tack vare Carey Price, efter 6 matcher står han på 94.0 i räddningsprocent. Men en av världens bästa målvakter räcker inte för att slå Tampa, om man inte har den spetsen som krävs för att göra hål på Ben Bishop i Tampa kassen. Matchen ikväll kommer nog bli en målsnål match precis som förra och det vore kul att se kaptenen Steven Stamkos spräcka slutspelsnollan och trycka dit en puck.

Skador Montréal Canadiens
Nathan Beaulieu, överkroppsskada och oklart när Nathan kommer tillbaka till spel

Skador Tampa Bay Lightning
Inga skador i truppen för tillfället

Matchodds 1-X-2
Montréal, 2.35
Tampa Bay, 2.80
Ovagjort, 3.50

Spelstopp klockan 00.05

Jag har spelat Tampa som vinnare igen. Då jag tycker att dom visat vilket som är de bättre laget. Tampa väger ett nummer tyngre än Montreal som har alldeles för tunn bredd jämfört med Lightning.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild

1-0 i matchserien 

Minnesota fick en tuff start i senaste mötet när Chicago gick upp i en 3-0 ledning efter första perioden och det märktes vilket av lagen som var bäst förberedd. Matchen slutade 4-3 till Chicago och Minnesota lyckades aldrig återhämta sig efter överkörningen i första perioden. Med momentum i matchserien tror jag det blir svårt för Minnesota att hitta tillbaka till kvällens match i United Center. Kris Versteeg är fortfarande skadad och han kommer förmodligen inte komma till spel ikväll. Ett avbräck hade det varit för vilket annat lag som helst men Chicago har en otroligt bred och bra trupp. Det enda problemet är målvaktsfrågan för Chicago då förstamålvakten Crawford haft ett tufft slutspel. Han verkar ändå ha hittat tillbaka och stod senast för en stabil insats. Minnesota måste få fler puckar djupt och sätta en hög forechecking och störa Chicago i uppspelsfasen. Om Wilds ska ha en chans får man spela på Chicagos misstag.

Skador Chicago Blackhawks
Kris Versteeg, kommer förmodligen att vara spelklar till match 3

Skador Minnesota Wild
Keith Ballard, hjärnskakning och missar resten av säsongen

Matchodds 1-X-2
Chicago, 2.25
Minnesota, 2.90
Oavgjort, 3.60

Spelstopp klockan 02.35

Jag har spelat Chicago som vinnare i denna matchen men tror att det kommer krävas mer för en seger ikväll. Misstaget att komma oförberedda till en slutspelsmatch gör inte Minnesota om och räkna med att det kommer bli en fartfylld inledning.

Anaheim Ducks – Calgary Flames

1-0 i matchserien

Anaheim har vunnit fem raka Stanley Cup slutspelsmatcher och har vunnit 20 matcher i rad mot Calgary Flames på hemmaplan. Att spela i Honda Center verkar vara en mardröm för Calgary och senast förlorade laget med 6-1. Jag tror en bidragande faktor till krossen var att Anaheim vilat och inte spelat en match på 8 dagar. Dom har haft tid att återhämta sig och finslipa detaljerna. Stor fokus i Ducks är det fysiska spelet och det tar verkligen på krafterna att möta ett stort fysiskt spelande lag som även är väldigt spelskickligt. En kalldusch för Calgary kanske är vad som krävs för att laget ska vakna till och komma tillbaka i matchserien.

Skador Anaheim Ducks
Nate Thompson, överkroppsskada och oklart när Nate kommer tillbaka till spel

Skador Calgary Flames
Lance Bouma, överkroppsskada
Paul Byron, underkroppsskada
Mark Giordano, brusten biceps och kommer inte till spel mer denna säsongen
Raphael Diaz, Calgary har inte gått ut om vad för skada det rör sig om och Raphael kommer förmodligen inte till mer spel denna säsongen

Matchodds 1-X-2
Anaheim, 1.76
Calgary, 3.80
Oavgjort, 4.20

Jag har spelat Anaheim som vinnare och tror att Calgary får svårt att matcha Ducks stora och tunga forwards.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se