Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips NHL-slutspelet 27 april

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning

3-2 i matchserien

Petr Mrazek som gör sitt första Stanley Cup slutspel och förmodligen sitt hittills bästa slutspel någonsin har briljerat mellan stolparna. Två av matcherna har han lyckats åka av isen med noll insläppta mål. Och en räddningsprocent på 93,7 efter fem spelade matcher. Även om han spelat väldigt bra finns det ingen målvakt i världen som kan vinna en match på egen hand. Detroits försvarsspel har varit riktigt bra och man har lyckats få bort och gjort Steven Stamkos helt osynlig. Tampa Bay kaptenen som gjorde 43 mål i grundserien har ännu inte spräckt slutspelsnollan. Han har noterats för två passningspoäng och är -1 i +/- statistiken. En nyckelspelare som Tampa verkligen behöver i detta kritiska läget då chansen finns att det blir den sista matchen för säsongen.

Vinner Detroit idag blir det andra året i rad Tampa åker ut första slutspelsomgången. Men läget i laget inför matchen sägs vara positiv. Victor Hedman berättade för Tampas hemsida att 2011 när laget låg under med 3-1 i matcher mot Pittsburgh lyckades man vända. ”Det handlar om att tro på det man gör, jag är inte orolig för gruppen och jag vet att vi kan klara detta”.

Skador Detroit
Erik Cole, kommer inte till spel mer denna säsongen
Johan Franzen, oklart om det blir mer spel på grund av hjärnskakning

Skador Tampa Bay
Inga skador i nuläget.

Odds på vinnare
Detroit 1.90
Tampa Bay 1.90

Spelstopp klockan 01.05

Det självförtroendet Petr Mrazek utsrålar ger laget en otrolig trygghet. Fortsätter Detroit att plocka bort Stamkos och inte ger honom några ytor tror jag på vinst Detroit.

Washington Capitals – New York Islanders

3-3 i matchserien

Vinnaren av denna matchen kommer att möta New York Rangers i den andra rundan. Det är första gången sedan 1993 som Islanders avancerar till andra rundan om dom vinner ikväll. Och de senaste sju åren har Washington vunnit en av fem sjunde avgörande matcher i Stanley Cup slutspelet på hemmaplan.

Islanders har haft stora problem i sitt spel i numerärt överläge och har gjort 0 mål i spelformen hittills. Efter match fem pratade John Tavares om hur han måste förbättra sitt spel och att han inte kom upp till sin högsta nivå. Man kan säga att tack vare honom är Islanders inte säsong slut ännu. Kaptenen stod för 1+1 och var inne på alla tre mål framåt.

Skador Washington
Eric Fehr, överkroppsskada

Skador New York
Travis Hamonic, oklart om det blir mer spel, Islanders har valt att hålla skadan hemlig

Odds på vinnare
Washington 1.71
Islanders 2.20

Spelstopp klockan 01.35

Jag tror att New York laget kommer vinna den sjunde avgörande. Tavares som spelade riktigt bra förra mötet har varit svår för Washington att hantera. Det är en spelare som visar vägen och har ett stort inflytande på sitt lag.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se