Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips NHL-slutspelet 24 april

Montréal Canadiens – Ottawa Senators

3-1 i matchserien

Ottawa har tidigare visat att man är som bäst när det gäller. Och det är detta dom har kämpat för hela säsongen, den tuffa resan under slutet av grundserien har varit imponerande. Från att varit i princip borträknade från slutspel lyckades dom komma tillbaka och knipa en plats i Stanley Cup slutspelet. Storspel av Craig Anderson i senaste mötet som stängde igen och höll nollan för Senators. Målvaktskampen mellan Craig Anderson och Carey Price tror jag är det som kommer att avgöra då det har varit så otroligt jämt spelmässigt. Ottawa har allt att vinna medans Montréal har allas förväntningar på sin sida. Har man 3-0 i matcher finns inget att än att gå vidare. Om det räcker för Ottawa återstår att se. Som vi redan vet är stämningen i Centre Bell euforisk och 21 273 människor som stöttar är prestationshöjande.

Skador Montreal
Inga skador i nuläget

Skador Ottawa
Chris Phillips, kommer troligtvis inte kommer till mer spel denna säsongen

Odds på vinnare
Montréal 1.60
Ottawa 2.45

Spelstopp klockan 01.05

Jag har spelat på att det kommer bli under 4.5 mål i matchen och det ger 2.30 gånger pengarna. Båda målvakterna har spelat riktigt bra och det har varit en väldigt målsnål matchserie. Tror att Montréal kommer ta hem matchserien ikväll och avancera till semifinal men oddsen är för låga att vara värda att spela på.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

3-1 i matchserien 

Statistiken talar för att Rangers kommer vinna denna matchserien, då laget genom tiderna har vunnit 13 av 14 matcher när de varit i 3-1 ledning. Skrämmande statistik för ett Penguins som inte kommit upp i sin potential. Den enda som gjort det är egentligen Sidney Crosby. Men en spelare gör inte ett lag, klyschigt men sant. Hemrik Lundqvist har en imponerande 95.5% mot Pittsburgh de senaste slutspelsmatcherna och snittar 1.42 insläppta mål per match. Till skillnad från Pittsburgh är inte Rangers beroende av sina top tre offensiva spelare på samma sätt. Rick Nash som knappt har synts i slutspelserien och har varit Rangers bästa målskytt i grundserien är inte spelaren som gör skillnaden vid vinst och förlust. Det är laget i helhet. Om Pittsbrugh ska vinna krävs det att spelare som Malkin och Crosby spelar på sin högsta nivå annars ser laget ganska beigt ut. Alla tre Rangers vinster har slutat 2-1 och det tack vare disciplinen och styrkan att kunna hålla matchen till slutsignalen.

Skador Rangers
Kevin Klein, var med i måndags på träningen för första gången sedan han bröt armen den 11 mars

Skador Penguins
Derrick Pouliot, oklart om han spelar match 5 på grund av sin överkroppsskada
Christian Ehrhoff, oklart om han spelar match 5 på grund av sin överkroppsskada
Pascal Dupius, spelar inte mer denna säsongen på grund av bröstskada
Olli Maatta, spelar inte mer denna säsongen på grund av sin axelskada
Kris Letang, spelar inte mer denna säsongen på grund av sin hjänskakning
Beau Bennett, oklart om han kommer till spel i match 5 på grund av överkroppsskada

Odds på vinnare
Rangers 1.54
Penguins 2.65

Spelstopp klockan 01.05

Skadedrabbade Pittsbrughs säsong kommer ta slut idag tror jag. Rangers har en betydligt bredare trupp och har dessutom hemmaplan. Jag har spelat på under 4.5 mål i matchen och det ger 2.30 gånger pengarna. Anledningen till att jag inte spelar på någon vinnare är att oddsen är för låga på Rangers.

St Louis Blues – Minnesota Wild

2-2 i matchserien

Minnesota blev överkörda på hemmaplan förra matchen med 6-1 och Dubnyk i Minnesotakassen släppte 6 av 17 skott innan han blev utbytt. Mentala övertaget som Blues skaffat sig inför kvällens match är stort och Minnesota hoppade över gårdagens träning. Dom mötte istället media, positiva och redo för utmaningen i Scottrade Center. Men 6-1 finns fortfarande kvar i bakhuvudet även om fokus enbart ska vara på nästa match. Blues får se till att utnyttja läget, när man dessutom spelar på hemmaplan. Spela på samma sätt och göra en lika bra insats igen. Att sätta en stor press på Dubnyk från början och inte ge honom en chans att komma in i spelet kommer vara en av de nycklar för att gå upp i en 3-2 ledning i matcher. Kevin Shattenkirk har spelat riktigt bra från sin backposition lyckats leverera sju målgivande passningar för sitt Blues. Helt klart en nyckelspelare då han har prickat slutspelsformen.

Skador Blues
Inga skador i nuläget

Skador Minnesota
Keith Ballard, hjärnskakning och spelar förmodligen inte mer denna säsongen

Odds på vinnare
Blues 1.71
Wild 2.20

Spelstopp klockan 03.35

Jag har spelat St Louis Blues som vinnare då dom har momentum och hemmaplan. Det mentala spelar också in och tror att blir tufft för Minnesota att återhämta sig.

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se