Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips NHL-slutspelet 20 april

Blues T.J. Oshie möter Wilds Jared Spurgeron i en 1-1 situation.

Blues T.J. Oshie möter Wilds Jared Spurgeron i en 1-1 situation.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers

1-1 i matchserien

Sidney Crosby visade i förra mötet varför han, enligt många, är världens bästa spelare. Han ledde sitt Pittsburgh till vinst med sina två mål, riktigt skönt för honom med tanke på att han bara gjort ett mål de senaste 19 slutspelsmatcherna. Marc-Andre Fleury har gjort två stabila insatser och spelar med ett lugn och pondus som höjer säkerheten i Penguins försvarsspel. För att Rangers ska ha en chans i denna matchen måste de utnyttja de chanser som fås i power play och Henrik Lundqvist måste prestera bättre än vad han har gjort. Penguins power play har varit riktigt bra och fortsätter man på den inslagna vägen finns det mycket som talar för en underbar kväll i Consol Energy Center. Det har bara krävts 5 Rangers utvisningar för att producera 2 mål. Jag tycker att man kan kräva mer av Rangers framträdande målskyttar Nash, Brassard, Kreider och St-Louis. Det är dags att dom vaknar till och visar vägen.

Skador Rangers
Keven Klein, dag till dag

Skador Penguins
Derrick Pouliot, oklart om han spelar match 3 på grund av sin överkroppsskada
Christian Ehrhoff, oklart om han spelar match 3 på grund av sin överkroppsskada
Pascal Dupius, spelar inte mer denna säsongen på grund av bröstskada
Olli Maatta, spelar inte mer denna säsongen på grund av sin axelskada

Odds på vinnare
Rangers, 1.80
Penguins, 2.05

Spelstopp klockan 01.05

Jag kommer att spela på Penguins som vinnare och tycker att oddset är på tok för högt men det är bara att tacka och ta emot.

Minnesota Wild – St. Louis Blues

1-1 i matchserien

Efter att Wilds vunnit första matchen på bortaplan som var klubbens första vinst i match ett i ett slutspel någonsin tror jag att stekhete Blues spelaren Vladimir Tarasenko är för mycket för Minnesotas försvar. Han gjorde förmodligen sin bästa slutspelsprestation någonsin i match två och noterades för 3 baljor. Något som Blues fansen inte sett under ett slutspel i Scottrade Center sedan Mike Sillinger fick nätet att rassla 2004. Blues har allt som behövs för att gå långt i ett slutspel, bra försvarsspel, offensiv spets, jämnt lag och en riktigt duktig målvakt. Det Minnesota saknar är ett par riktigt bra defensiva backar och mot St. Louis stjärnforwards brister det. Nu när båda lagen känt lite på varandra har jag svårt att se Minnesotas chans till vinst i kvällens drabbning.

Skador Wild
Keith Ballard, oklart om han spelar mer denna säsongen på grund av hjärnskakning

Skador Blues
Inga skador i truppen

Odds på vinnare
Wild 1.74
Blues 2.15

Spelstopp klockan 2.05

Jag tror att Blues kommer stå som segrare efter 60 minuter spelade då det har visat hur bra dom är när dom spelar på sin högsta nivå. Och Wilds som har haft det jobbigt på hemmaplan under grundserien får det tufft att bryta den dåliga trenden.

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks

0-2 i matchserien

Anaheim har ångat på i denna slutspelserien precis som dom gjorde under grundserien. Med sin tyngd i laget och fysiska spel har dom skapat sig en 2-0 ledning mot Winnipeg. Ducks högerforward Corey Perry som gjorde 2+2 i den första matchen har visat att han har vad som krävs för att bli en matchvinnare. I match två gick det sämre för just Perry och Winnipeg låg närmare och tillät inte en enda gratiscentimeter. Det gjorde istället att det öppnades ytor för hans lagkamrater. Det funkar inte att enbart plocka bort en nyckelspelare utan Winnipeg måste tighta ihop defensiven och använda sig av sina snabba ytterforwards för att dom skall kunna hota Anaheim. Dagens match är i stort sett avgörande om Winnipeg ska ha en chans eller inte att utmana Anaheim i slutspelserien, detta är givetvis något båda lagen vet om och jag tror att ett lite mer desperatare Jets kommer att kunna skaka Anaheim.

Skador Jets
Grant Clitsome, rehabiliterar sig efter en ryggoperation oklart om han kommer spela mer denna säsongen
Paul Postma, vecka till vecka

Skador Ducks
Sheldon Surray, vristskada och spelar inte mer denna säsongen
John Gibson, handskada och oklart om det blir spel i match tre
Nate Thompson, dag till dag, skada på överkroppen
Chris Wagner, klev av efter första perioden i match två efter en skada på överkroppen och oklart om han kommer till spel i dagens match

Odds på vinnare
Jets 1.71
Ducks 2.20

Spelstopp klockan 3.05

Jag har satsat på att Winnipeg Jets kommer vinna för att det är ett kritiskt läge och ett desperat spel tror jag kommer hemmalaget i Winnipegs MTS Centre.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se