Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips NHL-slutspelet 1 maj

Montréal Canadiens – Tampa Bay Lightning

0-0 i matchserien 

Tampa Bay har spelat riktigt bra mot Montreal i grundserien. Framför allt målvakten Ben Bishop som har vunnit fem av de fem matcher han stått i mål mot Montreal. Tyler Johnson som var helt fantastiskt bra i den första slutspelsserien är just nu Tampas viktigaste spelare. Med sina 7 poäng på 7 matcher var han en av de mest bidragande faktorerna till Tampas avancemang. Canadiens kan tacka sin målvakt Price för att laget tagit sig såhär långt då jag tycker dom rent spelmässigt är det svagaste av de lag som är kvar i Stanley Cup slutspelet. Storspelar inte Montreal keepern så får laget det väldigt svårt att vinna matcher. Tycker Tampa Bay har visat på mer kreativitet och skicklighet än sin motståndare och det är nu det kommer att synas vilket lag som verkligen är bättre än det andra. Rent spontant tror jag att Lightning kommer ta hem denna serien men det kommer nog bli jämna matcher och störst fokus kommer vara på målvaktskampen lagen emellan. Carey Price vs Ben Bishop.

Skador Montreal
Nathan Beaulieu

Skador Tampa Bay
Inga skador för tillfället i truppen

Odds på vinnare
Montreal, 1.80
Tampa Bay, 2.05

Spelstopp klockan 01.05

Jag har spelat Tampa som vinnare. Jag trodde inte dom skulle ta sig vidare till andra rundan men jag hade fel. De har visat upp vilka kvaliteter dom besitter som lag och jag är väldigt imponerad. Att en kille som Stamkos inte gjort ett enda slutspelsmål och laget ändå vinner matcher visar bara vilken bredd dom har i sin trupp.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild

0-0 i matchserien

Dags för första matchen i andra rundan i Stanley Cup slutspelet. Chicago Blackhawks är förmodligen ett av de mest namnkunnige lagen i hela NHL, Toews, Kane, Keith, Sharp och Hossa är några av deras stjärnor. Med en offensiv som är fruktad av hela ligan som sätter Minnesotas stjänor i skuggan. Jag ser Minnesota som underdogen i denna matchserien, ett lag som egentligen har allt och vinna då förväntningarna ligger på Chicago. Detta ska bli den mest spännande matchserien att följa då jag tror vi kommer få se ett snabbt och väldigt offensivt inriktad spelstil från båda lagen. Det brukar ofta bli mycket mål i sånna här matchserier.

Skador Chicago Blackhawks
Kris Versteeg, underkroppsskada och kommer förmodligen komma till spel i match 2 eller 3.

Skador Minnesota Wild
Keith Ballard, hjärnskakning och spelar inte mer denna säsongen

Odds på vinnare
Chicago Blackhawks, 1.74
Minnesota Wild, 2.15

Totalspel
Över 5.5 mål i matchen, 2.55
Under 5.5 mål i matchen, 1.48

Spelstopp klockan 03.35

Jag har spelat Chicago Blackhawks som vinnare och att det kommer bli över 5.5 mål i matchen.