Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips MODO – Brynäs IF 15 oktober

Tid: 19:00

När: Torsdag 15/10-2015

Plats: Fjällräven Center, Örnsköldsvik

På torsdag den 15 oktober är det dags för MODO och Brynäs IF att spela sin nionde omgång i SHL, matchen spelas på Fjällräven Center i Örnsköldsvik alltså MODO’s hemmaarena. Brynäs ligger i toppen på poängtabellen på en tredje placering. Modo däremot har haft det lite tuffare och det syns tydligt i tabellen då dom har placerat sig på nionde plats. Kan MODO’s hemmapublik hjälpa dem på traven att plocka hem den här matchen? Det är upp till bevis på torsdag!

Hemmalaget MODO har som sagt haft det lite trögt fram till att den nionde omgången ska spelas i Örnsköldsvik. Dom ligger på en nionde plats med 9 poäng i sammanställningen. Dom har bland annat åkt på storstryk i vissa av matcherna, exempelvis matchen mot Frölunda för ett par veckor sedan då dom förlorade med hela 7-0. Deras senaste match gick dock i rätt riktning för ett revanschsuget MODO, då dom plockade hem matchen med en 3-1 mot Ängelholmslaget Rögle. Första perioden i matchen mot Rögle gick inte som MODO planerat och Rögle hittade nätet tidigt i matchen. Det dröjde ända fram till andra perioden tills kvitteringen kom för MODO, det var Bill Thomas som lyckades peta in pucken i Rögle kassen. Det var viktiga poäng som MODO plockade i denna match och förhoppningsvis så har dom hittat rätt. MODO har efter vinsten mot Rögle plockat 3 vinster i årets SHL.

Brynäs har visat sig vara oövervinnerliga på hemmaplan, och har inte förlorat en enda match på hemmaplan i år. Dom vann till och med mot serieledarna Frölunda när dom gjorde upp på Brynäs hemmaarena, och bröt därmed Frölundas ”winning streak” på 7 matcher i rad. Matchen mot Frölunda var en jämn uppvisning av två starka och jämna lag. Brynäs har nu 7 vinster i SHL, och har visat sig vara ett av de bättre lagen i år. Det syns även i tabellen där Brynäs som sagt ligger på en tredje plats med 17 poäng.

Om man ser på de 5 senaste matcherna som spelats mellan lagen så har Brynäs vunnit 5 av dessa matcher. Denna statistik är inte till MODOS fördel precis, MODO hade dock en dålig säsong förra året då dom slutade på sista plats i ligan. Dock kanske MODO äntligen har något på gång efter förra vinsten mot Rögle. Det är även hemmaplan för MODO, och dom har en stöttande publik som säkert kommer vara till stor hjälp för hemmalaget.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Det ser ändå ut att kunna bli en jämn match mellan dessa två lag under torsdagens möte i Örnsköldsvik. Men jag tror att tredje placerade Brynäs kommer plocka matchen, dom har presterat mycket bättre de senaste matcherna än vad MODO har gjort. Brynäs vann ju senast mot tabellettan Frölunda vilket var en vinst som vägde tungt för Brynäs. Brynäs har dock visat sig vara allra bäst på hemmaplan i år, men har även 50% vinst på bortaplan. Därför skulle jag ta Brynäs som vinstfavoriter i denna match. Om man bettar på Brynäs så har man ett tämligen högt odds på 2.40 gånger pengarna.

Matchens skräll skulle väl ändå vara om de nionde placerade MODO lyckas plocka hem poängen i denna match. MODO kommer visserligen med stort självförtroende samt en stöttande hemmapublik till detta avgörande, frågan är om det verkligen kommer räcka för MODO. Troligen inte skulle jag säga, men om man skulle vara sugen att lägga ett spel på MODO så har man oddsen 2.50 gånger pengarna enligt Unibet. Odds som är förvånansvärt lika med matchfavoriterna Brynäs.

Oddsen för att matchen skulle sluta oavgjort är dock inte lika jämn dom är hela 4.05. Men att tippa på detta är väl kanske inte det säkraste alternativet precis. En spännande match kommer det bjudas på i alla fall. Lycka till!

 

modo_vs_bif_1203616009_17398292

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se