Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Malmö Redhawks – Luleå Hockey 13 oktober

 

 

När: Tisdag, 2015-10-13

Tid: 19:00

Plats: Malmö Arena, Malmö

Alla lagen i SHL har för tillfället spelat 8 omgångar, och på tisdag så är det dags för Malmö och Luleå att spela första matchen i den 9:e omgången. Denna match kommer även att vara tisdagens ända match i SHL. Och det är Malmö som ska ta emot Luleå på hemmaplan i Malmö Arena. Malmö ligger med sina 8 matcher spelade på en 11:e placering i tabellen med 7 poäng. Luleå ligger på en 8:e placering med 3 poäng före Malmö.

Malmö som är nya i SHL för i år måste man väl ändå säga har fått en förhållandevis bra start i SHL, dom har ju trots allt 4 lag under sig i tabellen och 3 av dessa måste man väl ändå påstå är etablerade lag i SHL, såsom HV71 och Växjö. Dom mötte dock i lördags Karlskrona som även dom är nya i SHL för i år, det var en match som slutade 4-7 till Malmös fördel på bortaplan. Björn Svensson fick göra ett hattrick och det var det som senare blev matchens stora höjdpunkt. Dom vann denna match utan större problem, Karlskrona som endast lyckats plocka en vinst i årets SHL hade inte så mycket att säga till om i denna match. Malmö hade 3 stycken powerplay lägen i matchen och man hittade nätet i 2 av dessa vilket ger en powerplay % på 67. Malmö kommer alltså med självförtroendet på topp till denna tisdagsmatch.

Luleå däremot har presterat aningen bättre än vad Malmö har gjort, dom har 3 vinster med sig i bagaget fram till den 9:e omgången. Även Luleå kommer med självförtroendet på topp då dom förra lördagen besegrade HV71 med en 7-4 vinst på hemmaplan. En match där HV71 inte hade så mycket att komma med mot ett Luleå med publikens stöd ekande i Norrbotten Arena. Luleå dominerade matchen mot HV71, och hade dubbelt så många skott på mål än vad HV71 hade.  Dom hade i denna match ett 60%:it powerplay, detta var en match då HV lyckades dra på sig hela 22 utvisningsminuter. Kanske hade man räknat med ett aningen bättre powerplay från Luleås sida, med det räckte gott och väl till att vinna matchen.

Här kommer lite övrig fakta om lagen: Malmö ligger på en 3:e plats i powerplay % i årets SHL, dom har hela 25.93% och ligger därmed före bland annat serieledarna Frölunda som ligger på en 5:e placering i denna tabell. Luleå har sitt boxplay att skryta med och ligger på en 5 plats i den totala boxplay statistiken under årets SHL säsong, detta med en procentsats på 85,19. Johan Harju ligger på en delad andra placering i SHL:s totala skytteliga med 5 mål.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Jag tror att Luleå kommer plocka hem en vinst på Malmö Arena i tisdagens avgörande. Dom har mer erfarenhet av SHL spel och känns bara som det mer stabila laget i denna match. Dom har bättre läge i tabellen och om man kollar på hur lagen spelat sina tidigare matcher så borde Luleå lyckats plocka en vinst i denna match. Om man väljer att tippa på Luleå så har man 1.66 gånger pengarna att se fram emot. Jag skulle säga att det är rätt bra odds för denna match. Båda lagen kommer från en 7-4 vinst, och har båda två visat att dom är bra på att hitta nätet därför kan det vara värt att betta på att båda lagen gör minst två mål, då oddset för detta ligger på 1.75 enligt Unibet.

Oddsen för att matchen slutar oavgjort är höga och ligger på 4.25, detta tror jag inte är särskilt troligt att det kommer inträffa. Därför skulle jag inte valt att lägga pengar på ett oavgjort resultat.

Malmö kommer från en storseger mot Karlskrona men räcker verkligen detta till en vinst? – Nej skulle jag svara om jag fick denna frågan. Malmö måtte i sin förra match ligans sämsta lag och borde inte ha allt för stor chans mot Luleå, men om Malmö skulle skrälla och plocka hem segern så har man 2.95 gånger pengarna att se fram emot. Lycka till!

ssadafa

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se