Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Malmö – Luleå

När: Torsdag, 12/11 – 2015

Tid: 19:00

Plats: Malmö Arena, Malmö

Då var det dags för omgång 17 att spelas mellan Skånelaget Malmö Redhawks och Luleå Hockey. Det har varit cirka 2 veckors uppehåll från SHL då det varit CHL spel för vissa lag. Men nu är det äntligen dags för lite SHL matcher att spelas! Det är Skåningarna som har hemmais i denna match och det kommer säkerligen bli spännande hockey på torsdagskvällen på Malmö Arena inför Malmös hemmapublik. Båda lagen ligger i nuläget lite längre ner i tabellen, Malmö har placerat sig på en 12:e placering och Luleå ett par placeringar ovanför nämligen på en 10:e placering. Missa inte denna spännande SHL uppgörelse!

Malmö är ju en av nykomlingarna i årets SHL och har presterat därefter får man ändå säga. Man har placerat sig i det undre skiktet av tabellen på en 12:e placering och man har endast lyckats samla ihop 14 poäng på 16 spelade matcher. Dock så ligger man före ett lag som MODO som uppenbarligen inte spelat speciellt bra hockey i år, man ligger även före de andra nykomlingarna nämligen Karlskrona. Det var hela 2 veckor sedan Malmö spelade någon ”seriösare” match, denna var mot Skellefteå på bortais. Matchen gick inte som Malmö hoppats och man förlorade matchen med 2-0. Första målet i matchen kom efter 15 minuter in i den första perioden, det var Skellefteås Janne Pesonnen som lyckats trycka in en puck på Gunnarsson. Matchen började dock rätt bra och det var inte endast Skellefteå som hade farliga målchanser utan även Malmö lyckades skapa sig ett par riktigt bra målchanser. Dock så lyckades Skellefteåmålvakten hålla tätt i alla tre perioder och sista målet stod även Pesonnen för i slutsekundrarna av matchen. En tråkig förlust för Malmö då man spelade bra hockey med högt tempo och matchen hade kunnat gå annorlunda om man bara lyckats peta in ett mål. Det lär vara ett taggat Malmö som kommer tillbaka efter SHL- uppehållet, som definitivt vill visa va de går för och är hungriga på en seger.

Bortalaget Luleå har presterat lite bättre än Malmö, men många hade nog förväntat sig mer av ett lag som Luleå. Man har som sagt lyckats placera sig på en 10:e placering med 20 poäng, och man har därmed 20 poäng upp till serieledande Frölunda som ligger i toppen på stadiga 40 poäng. Man har vunnit 7 av sina 16 spelade matcher, dock så har ett flertal av dessa varit på övertid eller straffläggning och man har därmed inte plockat full pott i alla av dessa matcher. Man har även varit med och spelat i CHL där man har spelat 7 matcher därav man lyckats vinna 4 av dessa matcher. Man kommer dock från 2 raka förluster i CHL och det kommer troligtvis vara ett revanschsuget Luleå som vi kommer att få bevittna på torsdag kvällen på Malmö Arena.
I sin senaste SHL match så mötte man Värmlänningarna från Karlstad nämligen Färjestad BK, denna match slutade i en 2-3 förlust för Luleå på hemmais. Matchen började tråkigt för Luleå, dom släpper in ett tidigt mål i första perioden det tar dock endast cirka 10 minuter innan Jonathan Granström lyckas kvittera till 1-1 för Luleå, målet gjordes i en powerplay situation för Luleå. I den andra perioden så släpper man återigen in ett tidigt mål och man tvingas satsa väldigt offensivt för att återigen lyckas kvittera, vilket man dock inte lyckas göra utan man släpper i mitten av tredje perioden in ytterligare ett mål och det börjar se mörkt ut för Luleå. Anton Hedman lyckas dock få in ett mål i slutminuten av tredje perioden men detta räcker tyvärr inte för Luleås del, och matchen slutar med förlust.

Senaste mötet mellan lagen: Man mötte varandra för cirka en månad sedan, även denna gången så var det Malmö som spelade på hemmais. Denna match slutade med en 3-2 vinst till gästande Luleå. En statistik som uppenbarligen talar för Luleås fördel i torsdagens möte.

Övrig information om lagen: Malmö har en vass målvakt i form av Jonas Gunnarsson som nämligen ligger på en tredje placering i räddningsstatistiken med sina höga 92.05 %, Gunnarsson kommer behöva prestera på topp i torsdagens möte.

Vårt Speltips:

Odds från Unibet.

Det känns som att Luleå kommer vara det starkare laget i denna match, man är ett mer rutinerat SHL lag och man har faktiskt presterat bättre än Malmö i sina tidigare matcher. Man kommer visserligen från 3 raka förluster i CHL men detta behöver såklart nödvändigtvis inte påverka denna match utan tvärt om kanske bara taggar till Luleå att vinna matchen. För att sammanfatta detta så tror jag att Luleå vinner matchen, enligt Unibet så har Luleå 2.10 i odds inför denna match.

Det skulle väl kanske vara lite av en skräll om Malmö lyckas plocka hem denna matchen, om detta skulle hända och man tippat en slant på Malmö så har man iallafall 2.95 gånger pengarna att se fram emot. Lycka till!

Oscar-Alsenfelt-1100x600

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se