Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Lördag, Skellefteå – Färjestad

 När: Lördag, 17/10 -15

Tid: 16:00

Plats: Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

 Då var det dags för Skellefteå att ta sig an värmlänningarna Färjestad på hemmaplan. Det kommer vara en spännande match som avgörs på lördag, nedsläpp klockan 16:00. Lagen ligger jämnt i tabellen, nämligen Färjestad på en 4:e plats och Skellefteå strax under på 5:e placeringen. Det kommer säkerligen bjudas på bra hockey i Skellefteå Kraft Arena, det är i alla fall en sak som är säkert!

 Skellefteå har spelat denna säsongen relativt bra och ligger som sagt på en 5:e placering i tabellen med 17 poäng fram till att den 10:e omgången ska spelas. Dom har vunnit 6 av sina 9 spelade matcher, vilket man ändå får säga är ett klart godkänt resultat för Skellefteå som är bra med i tabellen än så länge. Sin senaste match spelade laget mot Rögle, denna match avgjordes i Ängelholm, alltså bortais för Skellefteå. Matchen slutade 0-4 till Skellefteå efter 3 spelade perioder. Det var en match som Skellefteå dominerade i stora drag. Första målet kom i den sjunde minuten av den första perioden och det var Andrew Calof som hittade nätet för Skellefteå. Sedan var det i princip kört för Rögle, målen bara rullade in för Skellefteå och det fanns inte mycket som Rögle kunde sätta emot. En stark uppvisning av Skellefteå var det nere i Ängelhom på onsdagen den 14:e oktober. Efter vinsten mot Rögle så har dom nu 3 raka vinster med sig i bagaget, och på lördag så jagar dom sin 4:e raka, detta gör dom som sagt även på hemmais. En spelare som visat sig vara glödhet i Skellefteå tröjan är Janne Pesonen, han var inblandad i det mesta i matchen mot Rögle och han visade verkligen att han är en spelare av klass.

 Färjestad har även dom startat denna säsongen klart godkänt och har tagit 6 vinster på sina 9 spelade matcher, en bra prestation av Färjestad! Färjestad har hela 5 övertidsmatcher denna säsongen vilket man ändå får säga är lite ut över det vanliga. Färjestad har i alla sina 9 matcher tagit poäng, de har alltså aldrig gått ifrån en match med 0 poäng i årets SHL, dock så har dom inte lyckats att plocka en 3 poängare sen 1:e oktober, detta är något som värmlänningarna definetivt vill ändra på när den 10:e omgången spelats. Färjestad spelade i torsdags hemma mot Djurgården vilket resulterade i en 4-3 vinst för Karlstadlaget, även denna match avgjordes på förlängning. Det var en match som Joel Eriksson Ek blev krönad till matchvinnare, detta efter att han hittade nätet i förlängningen och därmed skickade in 4-3 till Färjestad som senare vann matchen med just detta resultat. Färjestad har haft ett riktigt vasst powerplay i årets säsong, och leder denna statistiken vilket såklart är till en stor fördel mot ett lag som Skellefteå.

 I de senaste 5 mötena mellan dessa två lag så har Skellefteå lyckats vinna 3 av dessa, två av dessa vinster var på hemmais kan vara viktigt att tillägga. Så om man ser på tidigare resultat så talar statistiken aningen för Skellefteå i denna match, men det är en ny säsong och allt kan hända.

 Vårt speltips:

 Odds enligt Unibet.

 Det ser utan tvekan ut att bli en jämn match i helgens toppmöte mellan Skellefteå och Färjestad. Men om man ska favorittippa ett lag så skulle jag ändå säga att Skellefteå har en liten fördel i denna lördags match, detta grundar jag på saker som bland annat hemmais för Skellefteå en glödhet Janne Pesonen och tidigare prestationer mellan dessa lagen. Jag tror som sagt att matchen blir jämn men att Skellefteå kommer stå som segrare efter detta möte. Oddsen för att Skellefteå vinner matchen är 1.85 gånger pengarna enligt Unibet.Färjestad är ett lag som spelat förvånandsvärt många matcher som gått till förlängning, i ett möte mellan två såpass jämna lag så är det faktiskt inte helt otroligt att matchen slutar oavgjort efter den tredje perioden, det är inte dåliga odds om man väljer att tippa på ett oavgjort resultat mellan lagen, hela 4.25 gånger pengarna enligt Unibet.

 Det är väl inte direkt någon skräll men om man ändå måste sätta en skräll på matchen så måste jag säga att skrällen är om Färjestad lyckas vinna över ett glödhett Skellefteå som har tre raka vinster med sig i bagaget, det är även en match som avgörs på hemmais för Skellefteå. Oddsen är förvånandsvärt höga 3.50 gånger pengarna.

 Infor-Farjestad-BK-Skelleftea-AIK

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se