Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Ishockey VM 7 maj

Tjeckien – Frankrike

Matchstart 16.15

Hemmanationen Tjeckien har tagit fyra poäng på tre matcher och ligger på en fjärdeplats i gruppen. Jag tror Tjeckien kommer komma bättre placerade än fyra i gruppen då man har dom lite sämre lagen kvar att möta. Frankrike har vunnit en match såhär långt och ligger en poäng efter Tjeckien. Detta är en match som Tjeckien skall vinna alla dagar i veckan och man är det bättre laget. Frankrike å andra sidan har allt att vinna, finns ingen som räknar med att dom ska slå Tjeckien på hemmaplan.

Matchspel 1-X-2
Tjeckien, 1.13
Oavgjort, 9.45
Frankrike, 14.00

Jag har valt att inte spela på denna matchen då jag inte hittade några spelvärda odds. Men jag tror att Tjeckien kommer vinna denna matchen och har svårt å se Frankrike bjuda upp till dans.

USA – Vitryssland

Matchstart 16.15

USA har spelat riktigt bra och har överraskat lite detta världsmästerskap. Det var inte många som trodde att dom skulle slå Finland i första matchen och inte heller Ryssland i den tredje. Men nu står man som enda obesegrade laget i grupp B. USA är det yngsta laget i hela turneringen och det syns i deras sätt att spela. Dom spelar aggressivt och med hög press låter dom inte sina motståndare få mycket ytor. Dom spelar rakt och lägger ner puckar djupt för att kunna etablera längre anfall. Allt detta har man lyckats väldigt bra med. Det enda är försvarsspelet som har sett lite skakigt ut stundtals. Vitryssland är absolut ett lag som kan sätta stopp på USA, det är ett lag som ofta underskattas men som verkligen inte borde bli det. Vitryssland är bra på snabba kontringar och har några riktigt kvicka ytterforwards.

Matchodds 1-X-2
USA, 1.29
Oavgjort, 5.90
Vitryssland, 7.65

Antal mål i matchen
Över 5.5 mål, 1.81
Under 5.5 mål, 1.89

Jag har spelat på att det kommer bli över 5.5 mål i matchen. Då jag tror att Vitryssland kommer försöka gå till anfall och kan då lätt tappa folk hemåt och USA är riktigt duktiga på att förvalta dom lägena. Spännande match!

Finland – Slovenien

Matchstart 16.15

En match Finland ska och måste vinna. Det är jämt i grupp B och just nu ligger Finland på en femte plats. Laget har vunnit två matcher och förlorat en mot USA. Slovenien har haft det tufft hittills och väntar fortfarande på att den första poängen ska trilla in. Slovenien har haft det tufft och det är ett av de sämre lagen i VM. Trots att man har Anze Kopitar kan man inte vinna matcher mot de stora nationerna med bara en stjärna. Finland har spelat helt okej i turneringen såhär långt, varken övertygat eller underpresterat. De har spelat jämt och gjort lite misstag men inte skapat sådär jättemycket framåt. Ska dom ha chans och ta sig längre än kvartsfinal är det dags att man lägger i en till växel och sätter lite fart på skridskorna. Detta kommer förmodligen bli en väldigt ensidig match och i princip spel mot ett mål.

Matchodds 1-X-2
Finland, 1.09
Oavgjort,  10.50
Slovenien, 15.50

Antal mål i matchen
Över 6.5 mål, 2.29
Under 6.5 mål, 1.55

Jag har valt att spela på att det kommer bli över 6.5 mål i matchen. Då Finland är såpass mycket bättre än sin motståndare Slovenien.

Sverige – Tyskland

Sverige mötte Kanada igår och lyckades inte knyta ihop säcken efter att ha vunnit första perioden med 3-0. Kanada kom tillbaka in i matchen och vann tillslut med 6-4. Sverige gjorde en riktigt bra första perioden men andra och tredje var minst sagt svaga. Tyskland förlorade senast mot Schweiz med 1-0 och kunde lika gärna gått som vinnare ur den matchen. Detta är precis som Finland mot Slovenien, en match Sverige ska vinna alla dagar i veckan utan undantag. Det är en viktigt att skaffa sig en bra placering i gruppen så att man får möta lättare motstånd i kvartsfinalen. Loui Eriksson och Filip Forsberg har gjort totalt 13 poäng tillsammans och duon har sett riktigt starka ut. Hoppas dom får peta in ett par poäng var ikväll så att självförtroendet fortsätter att vara på topp.

Matchodds 1-X-2
Sverige, 1.10
Oavgjort, 10.50
Tyskland, 15.50

Antal mål i matchen
Över 6.5 mål, 2.60
Under 6.5 mål, 1.43

Jag har inte valt att spela på någon vinnare även om jag är övertygad att Sverige kommer vinna. Oddsen är inte spelvärda så då valde jag istället att spela på att det kommer bli över 6.5 mål i matchen. Tror det första 10 minuterna kommer vara böljande spel tills Sverige tar kommandot och börjar styra och ställa. När första och andra målet har kommit för Sverige tror jag det lätt kan bli att många puckar trillar in.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se