Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Ishockey VM 6 maj

Schweiz – Lettland

Matchstart 16.15

Schweiz har tagit 7 poäng på 3 matcher och är med och slåss om platserna till kvartsfinal medans Lettland känns ganska avhända då de fortfarande väntar på turneringens första poäng. Kikar man på laguppställningarna hos de båda lagen tycker jag att det schweiziska laget väger tyngre än Lettlands. NHL backen Roman Josi har spelat riktigt bra för sitt Schweiz och är helt klart en av laget bästa och viktigaste spelare. Han har gjort tre poäng (1+2) och leder lagets interna poängliga. Lettland har bara gjort fyra mål såhär långt i turneringen och ska man vinna matcher krävs det att man sätter sina lägen, lite av Lettlands problem. Laget saknar helt enkelt kliniska avslutare.

Matchodds 1-X-2
Schweiz, 1.50
Lettland, 4.75
Oavgjort, 5.30

Jag har spelat Schweiz som vinnare i denna matchen även om oddsen är sådär. Tror det blir svårt för Lettland att komma upp i Schweiz nivå och fart. Men man ska aldrig underskatta ett lag som Lettland och det gäller att hålla koncentrationen genom hela matchen.

Ryssland – Danmark

Matchstart 16.15

Ryssland har vunnit två av tre matcher såhär långt. Matchen de förlorade var mot USA även om ryssarna sågs som favoriter. Jag spelade i den matchen USA som vinnare och det blev en matchbild jag hade förutspått. Ett Ryssland som tog lätt på uppgiften och gick in i matchen lite nonchalanta och gled runt på en skridsko. Innan de förstod att USA är ett av lagen som absolut kan gå hela vägen, då var det försent och man kunde inte komma tillbaka i matchen. Danmark är ett betydligt lättare motstånd än vad USA är men Ryssland har haft lite svårt mot danskarna innan. De har i de senaste fyra mötena lyckats vinna med uddamålet och det har varit täta och jämna matcher. Ryssland ska egentligen vinna 10 av 10 mot ett sånt här motstånd men inställning slår klass brukar man säga. Men jag tror att Ryssland lärt sig av sina misstag från förra matchen och kommer gå in med rätt inställning och det kommer bli tufft för Danmark att hålla emot.

Matchodds 1-X-2
Ryssland, 1.04
Danmark, 22.00
Oavgjort, 14.50

Antal mål i matchen
Över 6.5 mål, 2.14
Under 6.5 mål, 1.64

Jag har valt att spela på att det kommer bli över 6.5 mål i matchen då oddsen på att Ryssland ska vinna inte alls är spelvärda.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se