Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Ishockey VM 5 maj

Schweiz – Tyskland

Matchstart 16.15

Båda lagen har besegrat Frankrike och har förlorat varsin match. Tyskland fick storstryk av Kanada med 10-0 och Schweiz förlorade mot Österrike efter övertid. Schweiz har varit en nation som skrällt ett par gånger de senaste åren. Men känner inte alls igen detta världsmästerskap. Dom har spelat hafsigt och haft stora problem i egen zon, samma med Tyskland. Det blir ingen kontinuitet och man får problem att etablera längre anfall. Lagen känns lika på många sätt, ungefär samma klass på spelare. Schweiz trupp väger lite tyngre då de har två riktigt duktiga backar från NHL men annars inget extraordinärt. Jag förväntar mig ingen hockey i världsklass när jag kollar på dessa lagen men hade hoppats på mer än vad de båda lagen har visat. Nu har det visserligen bara spelats två matcher men det syntes tydligt på Schweiz att det var långt ifrån samma trupp som när laget spelade till sig en silvermedalj 2013. Dean Kukan i Schweiz som till vardags tillhör Luleå Hockey är skadad och väntas inte komma till spel i dagens match. Han är en duktig tvåvägs back som tagit stora kliv och blivit en etablerad SHL-spelare.

Matchodds 1-X-2
Schweiz, 1.57
Tyskland, 4.95
Oavgjort, 4.45

Odds på totalspel
Över 5 mål, 2.10
Under 5 mål, 1.66

Spelstopp klockan 16.15

En svår match att spela på som egentligen kan sluta hur som helst. Jag har valt att spela på att det kommer bli över 5.0 mål i matchen då ingen av lagets målvakter har spelat speciellt bra.

Danmark – Vitryssland

Matchstart 16.15

Danmark har haft en tuff inledning och bara lyckats ta en poäng. Man förlorade första matchen mot Slovakien efter övertid och andra mot Finland. Vitryssland står på fyra poäng efter 4-2 segern mot Slovenien och övertidsförlusten mot Slovakien. Vitryssland har i stort sett bara KHL-spelare och har fått ihop en ganska så intressant trupp. Några riktigt duktiga från KHL och några doldisar. Kanske blir en repris från Salt Lake City 2002? Skillnaden är att nu är att Tommy Salo är pensionerad. Skämt åsido, Vitryssland har på pappret en starkare trupp än ganska mediokra Danmark. På pappret stämmer inte alltid överens i praktiken men brukar oftast ge en ganska klar bild om hur matchen kommer att utspela sig. Morten H. Poulsen har en handskada och det är oklart om han kommer till spel idag.

Matchodds 1-X-2
Danmark, 2.75
Vitryssland, 2.13
Oavgjort, 4.05

Spelstopp klockan 16.15

Jag har spelat Vitryssland som vinnare. Kollar man på statistiken och jämför de båda trupperna är det Vitryssland som står som vinnare idag. Ser man på de båda lagens insatser såhär långt håller jag fortfarande Vitryssland som favoriter.

Österrike – Frankrike

Matchstart 20.15

Österrike slog Schweiz efter övertid i inledningen och spelade stundtals riktigt bra. Lite överraskande då laget i stort bara består av spelare från den österrikiska ligan. Många av spelarna spelar till vardags i samma klubb och det skapar en annan kemi som inte många andra lag har. Även om de inte har samma offensiva kvalitéer som de andra lite större nationerna har är det något som kan vinna matcher. Frankrike har förlorat mot Tyskland och Schweiz. En liten hockeynation som kommer vara med och slåss för att undvika kvalplats.

Matchodds 1-X-2
Österrike, 3.85
Frankrike,1.75
Oavgjort, 4.25

Spelstopp 20.15

Jag har spelat Österrike som vinnare då det är laget som spelat betydligt bättre detta VM än Frankrike. Oddsen på att Österrike ska vinna är förvånansvärt höga och det passar perfekt.

Slovakien – Slovenien

Matchstart 20.15

Slovakien har vunnit båda sina matcher i övertid mot Danmark och Vitryssland. Slovakien är aldrig ett lag att räkna bort och en av underdogsen som kan slå de större nationerna. Slovenien har förlorat båda sina matcher men har ändå spelat helt ok. Laget gav Ryssland en fight och var nära ett tag på att ta över matchen fullständigt. Slovenien känns lite som Slovakiens lillebror och är ganska likt spelmässigt. Kommer bli en intressant match och förmodligen den bästa kvällen har att erbjuda. Slovakien har sex NHL-spelare i truppen och Slovenien en. Sloveniens Anze Kopitar är en av världens bästa forwards och värd att hålla ögonen då han själv kan gå in och avgöra en sån här match.

Matchodds 1-X-2
Slovakien, 1.34
Slovenien, 5.90
Oavgjort, 6.30

Jag har inte spelat på denna matchen då det inte fanns några spelvärda odds. Men jag tror att Slovakien kommer att vinna mot lillebrorsan Slovenien ikväll.

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se