Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Ishockey VM 4 maj

Lettland – Sverige

Matchstart 16.15 

Lettland har haft en tuff inledning detta vm. Tre gjorda mål och 10 insläppta i de två första matcherna visserligen mot två av toppnationerna Tjeckien och Kanada. Men man ska aldrig underskatta ett lag som Lettland. Ger man dom ett par lägen är det ofta dom utnyttjas. Sverige visade att dom var lite skakiga i defensiven mot Tjeckien och kunde inte riktigt knyta ihop säcken, Ett måste när man leder med 4-2 sent i tredje perioden. Tror inte Lettland kommer ha en chans idag men höjer ändå varningens finger för att tar man lätt på uppgiften och blir nonchalant kan det straffa sig. Kul att Forsberg fick göra hattrick igår och ge honom lite självförtroende. Han är nu Sveriges bästa poängplockare med tre mål och ett assist på två matcher.

Matchspel 1-X-2
Lettland, 16.00
Sverige, 1.11
Oavgjort, 9.00

Odds på totalspel
Över 6 mål, 2.10
Under 6 mål, 1.66

Spelstopp klockan 16.15

Jag har inte spelat på resultat då det är så låga odds, har istället spelat på att det kommer bli över 6 mål i matchen. Får hoppas att Forsberg gör en repris från Österrike matchen.

Ryssland – USA

Matchstart 16.15

Båda lagen har satts på prov i turneringen. Kanske inte mot de lagen man riktigt räknade skulle göra motstånd. USA hade det tufft mot Norge som dom besegrade med 2-1, segern satt långt inne och Norge är inte en nation att underskatta. Ryssland hade problem mot Slovenien, ryssarna gick ner i tempo och slappnade av. Snabbt var Slovenien där och satte två mål och fick liv i matchen som slutade 5-3 till Ryssland. Detta ska bli en spännande match och jag kommer att hålla USA som favoriter. Första matchen mot Finland visade USA hur bra dom är, oddsen var lägre på att Finland skulle vinna men ändå spelade USA ut dom. Ryssland som brukar kännas lite gråa i gruppspelet och sen vakna till i slutspelet kommer nog bli chockade över amerikanernas intensitet och fart.

Matchspel 1-X-2
Ryssland, 1.42
USA, 6.00
Oavgjort, 5.00

Spelstopp klockan 16.15

Jag har valt att spela på USA. Riktigt högt odds och USA känns väldigt underskattade samtidigt som Ryssland känns väldigt överskattade. Ska bli en riktigt spännande och rolig match att kolla på. Håll tummarna!

Kanada – Tjeckien

Matchsstart 20.15

Kanada har gjort 16 mål och släppt in ett såhär långt i turneringen. 10-0 mot Tyskland visar verkligen vilken dominerande nation Kanada är i hockey. Tjeckien har vunnit en match och förlorat en. Hemmanationen vann mot Lettland med 4-2 men inte helt övertygande. Matt Duchene har gjort 5 poäng på två matcher och är en av turnerings bästa ytterforwards. Kanada kryllar av stjärnor som vanligt, Crosby, Spezza, Giroux, MacKinnon för att nämna några. Men det har visat sig att ha det mest namnkunnige laget på pappret inte alltid funkar i praktiken. Det är så mycket mer som ska stämma för att laget ska gå framåt och ta sig hela vägen. Tror Kanada kan få det tufft mot lag som Sverige, Ryssland och USA. Tjeckien däremot känns lite för tunna och har inte riktigt samma spetskompetens som de andra högt rankade nationerna.

Matchspel 1-X-2
Kanada, 1.65
Tjeckien, 4.25
Oavgjort, 4.40

Spelstopp klockan 20.15

Jag har spelat på att Kanada kommer vinna denna matchen och jag tror de kommer bli en ganska enkel match. Kanada är inte laget som går in och underskattar ett motstånd och är dom redo från start så kommer Tjeckien få det tufft att hänga med.

Norge – Finland

Matchstart 20.15

Norge har visat att dom kan matcha sig mot de lite större nationerna och gav USA en rejäl kamp om segern. Finland har inte övertygat och har spelat ganska dåligt i långa perioder. Dom har verkligen underpresterat hittills. Tror att spelare som Olimb och Thoresen kan gå in och avgöra en sån här match för Norge. Ska Norge vinna krävs det dock ett Finland som underpresterar, annars är Finland det bättre laget 10 av 10 matcher. Men eftersom Finland visat att dom spelar lite på en skridsko och nonchalant så tror jag detta kan bli Norges första vinst i detta världsmästerskap.

Matchspel 1-X-2
Norge, 10.00
Finland, 1.22
Oavgjort, 6.50

Spelstopp klockan 20.15

Jag har faktiskt spelat Norge som vinnare i denna matchen. Tror detta kommer bli deras ”skräll” match och ska bli riktigt kul å se hur finnarna tar sig an denna uppgiften. Norge är en nation som bara blir bättre och bättre för varje år som går.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se