Hem rekar-ishockey Du är här

Speltips Ishockey VM 17 maj

Kanada – Ryssland

Matchstart 20.45

Det har ni blivit dags för final i årets VM i ishockey. Det är kanske inte två helt otippade finallag med tanke på att de på pappret är de bästa lagen som ställer upp. Ryssland vann kvartsfinalen mot Sverige med 5-3 och även om det blev lite skakigt i slutet när Sverige fick in 3-3 målet kändes det ändå som att ryssarna hade koll på läget. I semifinalen stod USA som motstånd och det var en match som hade kunnat sluta lite hur som helst. USA tog inte till vara på sina chanser och i mitten på tredje tog Ryssland ledningen med 1-0. Då kändes det som att luften gick ur USA och matchen slutade till slut 4-0.

Kanada vann sin kvartsfinal mot Vitryssland med 9-0 och där var det inget snack om saken. Kanada var två, tre steg bättre än Vitryssland och det syntes verkligen. Kudos till det vitryska laget som lyckades ta sig till kvartsfinal och gjorde flera imponerande matcher i gruppspelet. I semifinalen stod värdnationen Tjeckien för motståndet och det såg flera gånger oroligt ut i Kandaförsvaret. Matchen slutade 2-0 till Kanada.

Kanada har anmärkningsvärda fyra spelare i top 5 av poängligan inför finalen och med tanke på att man hittills gjort 60 mål på 9 matcher är det kanske inte så himla märkligt. Sidney Crosby har gjort 9 poäng och ligger på en sjunde plats i interna poängligan. Mer kan man förvänta sig av den som kallas världens främste hockeyspelare. Men Sidney Crosby är en spelare som verkligen kliver fram när det behövs och det kanske är just nu i denna finalen han visar varför han är världen bästa.

Det ska bli en oerhört intressant och rolig match att följa, två av världens bästa lag i en VM final. Bättre än såhär blir det inte! Jag tror att Kanada kommer föra matchen och det kommer vara små små tillfälligheter som avgör matchen. Spelarna i Kanada har mött Ovechkin många gånger och vet precis hur man får ut honom ur spelet.

Matchodds 1-X-2
Kanada, 1.65
Oavgjort, 4.75
Ryssland, 4.25

Spelstopp klockan 20.45

Jag har spelat Kanada som vinnare i denna matchen men tror de kommer komma ett avgörande sent. Den spelare som kliver fram och sätter 3-2 pucken för Kanada är ingen annan än Sidney Crosby.

Tjeckien – USA

Matchstart 16.15

Bronsmatch mellan värdnationen Tjeckien och unga oerfarna USA. Båda lagen har gjort en bra turnering och jag tycker USA är de som imponerat mest. Med sitt unga lag har de verkligen visat att man inte måste ha namnkunniga spelare för att komma långt i ett världsmästerskap. Utan grunderna, ett bra lagbygge, moral och viljan att lyckas kan man kommer väldigt långt med. Detta kommer nog att bli en match i USAs fördel då de är laget med bättre fart och högre nivå på spel. Tjeckien får svårt att matcha de fartfyllda spelet USA spelar. Det påminner nästan lite om J-20 VM när man ser hur amerikanarna åker och åker.

Matchodds 1-X-2
Tjeckien, 1.80
Oavgjort, 4.60
USA, 3.60

Spelstopp klockan 16.15

Jag har valt att spela USA som vinnare då jag tror att de är de hungrigare laget. Även ifall Tjeckien har hemmaplan tror jag inte de kan matcha de snabba och tuffa amerikanarna. Ska bli en match att följas med nöje och man kommer få se hockey av absoluta världsklass.